Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2011 - Anul XVI, nr. 31 (4629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IPP: Parlamentarii fac dovada încă o dată că interesele personale în faţa justiţiei nu au graniţe

Marţi, 8 Februarie 2011 (15:55:21)

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a luat act de lipsa de voinţă politică a deputaţilor PDL, dar şi a aliaţilor acestora la guvernare, în cazul Dan Păsat şi apreciază că parlamentarii fac dovada încă o dată că interesele personale în faţa justiţiei nu au graniţe politice.

"Institutul pentru Politici Publice (IPP) a luat act de lipsa de voinţă politică a deputaţilor PDL, dar şi a aliaţilor acestora la guvernare, în cazul votului secret dat astăzi (marţi - n.r.) în Camera Deputaţilor, prin care au respins solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de încuviinţare a reţinerii şi arestării deputatului Dan Păsat. Sub anonimatul votului secret, în ciuda angajamentelor public asumate de partidele de la guvernare, parlamentarii fac dovada încă o dată că interesele personale în faţa justiţiei nu au graniţe politice", se arată într-un comunicat al IPP remis agenţiei MEDIAFAX.

În opinia IPP, prin această situaţie, PDL nu face altceva decât să gireze criticile partidelor de opoziţie potrivit cărora justiţia acţionează abuziv.

"Ne întrebăm, pe cale de consecinţă, dacă nu cumva DNA sau chiar justiţia înseşi ar trebui desfiinţate printr-un larg consens partinic în Parlament şi înlocuite cu alte instituţii în care parlamentarii să aibă «încredere». Poate într-o asemenea situaţie partidele vor permite justiţiei într-un final să îşi îndeplinească funcţia pe care o are formal în statul român", se mai arată în comunicat.

Solicitarea DNA în cazul deputatului PDL Dan Păsat nu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptată. În sala au fost 292 de deputaţi prezenţi, înregistrându-se 154 de voturi exprimate, dintre care 4 voturi anulate şi 150 de voturi valabil exprimate. În favoarea solicitării DNA, s-au înregistrat 116 voturi "pentru" şi 34 de voturi "împotrivă".

Opoziţia anunţase că nu va participa la vot.

Ministerul Justiţiei a transmis Camerei Deputaţilor, în 4 noiembrie, solicitarea procurorilor privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PDL de Giurgiu Dan Păsat, acuzat de şantaj. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IPP: Parlamentarii fac dovada încă o dată că interesele personale în faţa justiţiei nu au graniţe.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IPP: Parlamentarii fac dovada încă o dată că interesele personale în faţa justiţiei nu au graniţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei