Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2011 - Anul XVI, nr. 31 (4629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke, la Cameră: S-a redus numărul de paturi, dar suntem în continuare peste media europeană

Marţi, 8 Februarie 2011 (18:07:21)

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, le-a spus, marţi, deputaţilor din Comisia de sănătate că "spitalele care funcţionează în clădiri de 100-150 de ani ar trebui regândite", dar şi că, deşi s-a redus numărul de pături, România depăşeşte media europeană.

"S-a redus numărul de paturi, dar suntem în continuare peste media europeană", a precizat ministrul Sănătăţii, care a răspuns invitaţiei comisie de a veni să vorbească despre comasarea spitalelor.

Attila Cseke le-a spus deputaţilor care au fost criteriile pe baza cărora s-a făcut evaluarea de comasare a unor spitale.

"Impresia mea este că aşa cum este structurat sistemul spitalicesc, în multe situaţii, noi de fapt păcălim pacientul, îi dăm impresia că avem de-a face cu o reţea spitalicească, în care poate avea un tratament corespunzător, dar de fapt în multe spitale lucrul acesta nu se întâmplă, nu există medici, nu există linie de gardă, iar şansele de a primi un tratament corespunzător nu există", a explicat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că a supus dezbaterii publice propunerea ministerului, iar, după o săptămână a primit observaţii din teritoriu, dar şi de la parlamentari.

Ministrul Sănătăţii a apreciat că o măsură de reorganizare temeinică este necesară. "Atâta timp cât voi ocupa această funcţie, care este trecătoare, am să refuz să nu încerc să mişc ceva în sistem", a menţionat Cseke, care le-a povestit deputaţilor că şi un alt ministru al Sănătăţii, Daniela Bartoş, a încercat comasarea spitalelor, dar nu a apucat să mai facă acest lucru pentru că a fost demisă.

Cseke a mai spus că nu reprezintă un criteriu de menţinere a unui spital faptul că acesta ar avea "tradiţie". "Spitale care funcţionează în clădiri de 100 de ani-150 de ani ar trebui regândite", a adăugat Cseke, arătând că spiatalele trebuie să corespundă "nevoilor" anului 2011.

Ministrul Sănătăţii le-a mai spus deputaţilor că din acest an propune un alt sistem de finanţare a spitalelor.

Deputaţii au susţinut ca anumite spitale din zonele pe care le reprezintă în Parlament să nu fie desfiinţate, unii arătând că "strategia Guvernului este puţin defectă". "Lista cu 71 de spitale desfiinţate ca să fie făcute centre de bătrâni civilizate cred că este eroică", i-a spus ministrului deputatul PSD Florian Popa.

El a arătat că este nevoie de o reorganizare a sistemului, dar că, în opinia sa, "comasările reprezintă o încercare de cosmetizare a unei administraţii ineficiente". "Consider benefică acţiunea Guvernului, dar nu este în timpul potrivit. Nu cred că aceste comasări peste mână vor duce la rezultate", a apreciat Popa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke, la Cameră: S-a redus numărul de paturi, dar suntem în continuare peste media europeană.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke, la Cameră: S-a redus numărul de paturi, dar suntem în continuare peste media europeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O FI ASA SAU NU... trimis de
( 9 feb 2011, 10:33:18
NU CRED CA SUNTEM CUM A ZIS MInistrul Sănătăţii, Attila Cseke, marţi, deputaţilor din Comisia de sănătate că "că, deşi s-a redus numărul de pături, România depăşeşte media europeană.' DACA AM CITI PRINTRE RANDURI - CUM SE ZICE - SI AR FI O EPIDEMIE DE GRIPA DE ORICE ... SI NU NUMAI IN CAZUL EPIDEMIILOR ..VOM VEDEA CUM AM MAI VAZUT IN PROGRAMELE TV ...PACIENTI DORMIND CATE TREI INTR-UN PAT...ALTI ICARE SI-AU ADUS USA DE ACASA SAU DIN ALTA PARTE - GEN PACALA -SI AU FACUT-O SALTEA ..AM VAZUT CHIAR SI SCANDURI , BUCATI DE PLACAJ ETC .DACA TOT SE REDUC PATURILE DIN SPITALE SA STITA CA AR ' PRINDE' BINE IN ZONA O AFACERTA CU SCNDURI SI USI DE LEMN PT CA BOLNAVII SA LE POATA CUMPARA LA NEVOIE ...MEDICAMENTELE DEJA LE CUMPARA ... PE MULTE NU LE GASESTI DEJAIN SPITALE.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei