Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 nov 2010 - Anul XV, nr. 272 (4563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană:Comisia va finaliza până duminică raportul la Legea educaţiei; în plen, de săptămâna viitoare

Joi, 18 Noiembrie 2010 (14:19:10)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, joi, că a susţinut în faţa Curţii Constituţionale că hotărârea privind neconstituţionalitatea asumării răspunderii pe Legea educaţiei este "obligatorie şi opozabilă tuturor părţilor", iar premierul trebuie să decidă retragerea acestei proceduri.

"Am avut ocazia să pledez în faţa Curţii Constituţionale cu privire la faptul că decizia CC care declară anagajarea pe legea educaţiei ca fiind neconstituţională este obligatorie şi opozabilă tuturor părţilor, obligatorie şi opozabilă iniţiatorului angajării - Guvernul României şi opozabilă şi Parlamentului României, care trebuie să ia act de faptul că angajarea este neconstituţională şi automat şi moţiunea de cenzură pe care opoziţia a prezentat-o şi pe care nu a continuat-o este lipsită de obiect", a afirmat Geoană, după întâlnirea cu membrii Curţii, la care au participat de asemenea premierul Emil Boc şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Geoană a spus că, atunci când Curtea Constituţională declară o angajare de răspundere ca fiind neconstituţională şi, "prin artificii sau prin decizii ulterioare", se ajunge la contestarea deciziilor Curţii, statul de drept nu mai există.

Preşedintele Senatului a adăugat că "întreaga tevatură în jurul acestui subiect" nu mai are relevanţă pentru că Senatul se apropie de o concluzie cu privire la Legea educaţiei, arătând că membrii Comisiei de învăţământ care l-au însoţit la Curte au arătat că dezbaterile asupra Legii educaţiei vor fi finalizate până duminică în comisie.

"Întreaga tevatură în jurul acestui subiect nu mai are relevanţă şi din punct de vedere al faptului că Senatul se apropie de o concluzie cu privire la Legea educaţiei. Informaţiile pe care le avem sunt că până duminică Comisia de învăţământ va finaliza raportul, iar plenul se va pronunţa începând de săptămâna viitoare cu privire la acest text. Finalitatea acestui demers este o finalitate neclară şi, din punctul meu de vedere, periculoasă", a adăugat Mircea Geoană.

El a mai spus că nu crede că există altă soluţie decât ca primul-ministru să decidă retragerea angajării răspunderii, iar Birourile reunite să constate că angajarea este neconstituţională şi că moţiunea de cenzură este, practic, caducă şi lipsită de obiect.

"Cred că aceasta este invitaţia pe care Curtea ne-a făcut-o la loialitate constituţională între cele două părţi aflate în conflict constituţional declarat de către Curte, un apel către primul-ministru, care este un jurist şi care cunoaşte dreptul constituţional, să înţeleagă că, în acest moment, cel puţin această cale de a adopta Legea educaţiei este închisă şi că trebuie să revenim la normalitate democratică şi constituţională în această ţară", a conchis Mircea Geoană.

Mircea Geoană a fost invitat, alături de primul ministru Emil Boc şi de preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase, la Curtea Constituţională pentru a-şi spune punctul de vedere asupra sesizării primului ministru cu privire la procedura asumării răspunderii pe Legea educaţiei.

Boc, Geoană şi Anastase au fost prezenţi la CC circa trei sferturi de oră, expunându-şi în faţa Curţii punctele de vedere.

Curtea Constituţională a amânat, pentru 24 noiembrie, decizia privind sesizarea Executivului legată de conflictul juridic de natură constituţională dintre Guvern şi Parlament. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană:Comisia va finaliza până duminică raportul la Legea educaţiei; în plen, de săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană:Comisia va finaliza până duminică raportul la Legea educaţiei; în plen, de săptămâna viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei