Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 nov 2010 - Anul XV, nr. 272 (4563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efectul etnobotanicelor

„Vedeam babe dansând pe stradă şi, pe fiecare stâlp, oameni spânzuraţi...”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elena are 18 ani şi este unul dintre sutele de tineri suceveni consumatori de produse etnobotanice.
A fost, susţine ea. Şi-a dat seama ce prostie a făcut abia după ce a ajuns la spital.

 

„La noi în şcoală, când au apărut etnobotanicele, era o întreagă nebunie, aproape toată lumea vorbea de asta...”

„E de ajuns să tragi o singură dată... şi după aia vrei din ce în ce mai mult. La noi în şcoală, când au apărut etnobotanicele, era o întreagă nebunie, aproape toată lumea vorbea de asta... mulţi au şi consumat”, îşi începe cutremurătoarea poveste tânăra, elevă în clasa a XII-a la un liceu din municipiul Suceava.

Ne-am întâlnit prin intermediul unei cunoştinţe comune, la un restaurant din oraş.

Elena (n.r.- nume fictiv) a fost de acord să-şi împărtăşească povestea, sperând că mărturisirile ei îi vor ţine departe pe tineri de prafurile periculoase.

 

„Făceam liniuţe şi trăgeam pe nas... Era o stare de bine, nu îţi păsa de nimic, erai fericită, iubeai pe toată lumea...”

Avea 17 ani şi era elevă în clasa a XI-a când o prietenă a chemat-o până la ea şi i-a propus să tragă „sare de baie” (n.r. – Special Gold), unul dintre primele produse apărute pe piaţă.

I-a fost teamă, dar a cedat ispitei. Ce putea să i se întâmple, şi-a spus, doar încerca o singură dată.

„Făceam liniuţe şi trăgeam pe nas. Senzaţia era super ok. Era o stare de bine, nu îţi păsa de nimic, erai fericită, iubeai pe toată lumea...”, povesteşte Elena.

De la o singură încercare a ajuns să se drogheze cu „sare de baie” cel puţin o dată la două-trei zile, cu prietenii.

„Un plic era 30-40 de lei... se trăgea chiar şi un plic odată. Dacă tragi din ce în ce mai mult, simţi nevoia să iei o cantitate din ce în ce mai mare, să-şi facă efectul. Eram şi câte 20 de persoane în anturaj care luam etnobotanice, dar nu eram de fiecare dată aceeaşi gaşcă”, îşi continuă povestea tânăra.

 

„Era un club în centru, la care mai mergeam, şi acolo erau cei mai mulţi drogaţi”

Elena povesteşte că, chiar şi sub influenţa substanţelor cu efecte halucinogene, reuşea să nu se dea de gol, iar părinţii ei nu şi-au dat seama că fata lor se droga: „Erau unele persoane la care îţi dădeai seama... nu reuşeau să se abţină. Era un club în centru, la care mai mergeam, şi acolo erau cei mai mulţi drogaţi. La unii îţi dădeai seama după gesturi, după cum se comportau, că au tras prafuri. Părinţii nu îşi dădeau seama. Au suspectat ei ceva, că au văzut că nu prea mâncam, lipseam mai mult de acasă, dar numai că mă droghez nu s-au gândit...”.

Adolescenta îşi aminteşte de o petrecere privată la care a fost invitată în locuinţa unui amic, petrecere la care erau nu mai puţin de 14 tineri, majoritatea elevi de liceu, iar toţi, cu excepţia ei, s-au drogat cu „sare de baie”.

„Am spus că nu mai iau şi nu am luat. Am plecat de la petrecerea respectivă în altă parte şi acolo m-au <agăţat>. Nu am rezistat până la capăt”, adaugă Elena.    

 

„Au vrut să mă trimită la spitalul de nebuni”

„Slăbeşti foarte mult, nu mănânci, nu dormi... Când iei prafurile, ai o stare de energie tot timpul, nu-ţi trebuie mâncare, nu-ţi trebuie nimic. Dacă trecea o zi-două şi nu trăgeai, <ţi-era dor>. Odată ce încerci prima oară, îţi vine să tragi din ce în ce mai mult”, continuă adolescenta.

Patru luni a fost unul dintre sutele de tineri suceveni consumatori de etnobotanice.

Într-o duminică dimineaţă, i-a spus mamei că pleacă la biserică, împreună cu o prietenă. În seara precedentă trăseseră câteva liniuţe de „Special Gold” şi nu au putut dormi toată noaptea.

Pentru că se întunecase deja afară, iar Elena nu se întorsese acasă, mama ei a sunat-o şi a luat-o la rost.

„Eram foarte agitată, i-am spus că nu vin acasă, că mă sinucid. Mama a sunat la poliţie... i s-a făcut rău în acea seară şi a chemat o ambulanţă. Am trecut cu un taxi prin faţa blocului şi am văzut maşina de poliţie şi salvarea, dar nu am oprit. M-am întors acasă a doua zi şi am mers la poliţie, împreună cu mama. Am povestit totul... În zilele următoare a început să-mi curgă sânge din nas. Stăteam cu şerveţele la şcoală, numai nu mi se oprea hemoragia. Am mers la medicul de familie, mi-a dat trimitere şi am mers cu mama la spital. Cu o seară înainte, am avut o criză de rinichi, am crezut că mor în seara aia. Au vrut să mă trimită la spitalul de nebuni, dar i-am spus mamei că nu merg sub nici o formă acolo. Nu eram nebună ...”, spune ruşinată de tot acest episod eleva.

 

„Tu ziceai că te simţi bine, dar pe interior te distrugeau tot”

Au urmat apoi câteva şedinţe de consiliere cu un psiholog şi, de atunci, nu s-a mai apropiat de prafurile periculoase: „Nu am cum să uit acele clipe îngrozitoare şi nu vreau să mai trec niciodată prin aşa ceva”.

Elena povesteşte că a cunoscut tineri care şi-au vândut sau şi-au amanetat bunurile de valoare din casă pentru a avea bani de etnobotanice: „Unii cheltuiau şi câte trei-patru milioane (n.r.- lei vechi) în câteva zile. Dacă trăgeai în cantităţi mari aveai fel de fel de vedenii. Mi s-a întâmplat şi mie. După câteva nopţi de tras, vedeam pe stradă babe dansând şi, pe fiecare stâlp, oameni spânzuraţi... era foarte distractiv, noi râdeam. Nu ni se părea nimic ciudat. Unii mai vedeau pitici prin casă... tot felul de halucinaţii, ce-i trecea fiecăruia prin cap. Tu ziceai că te simţi bine, dar pe interior te distrugeau tot”.

Adolescenta spune că mai toţi tinerii din anturajul ei care consumau etnobotanice au renunţat la aşa-zisele droguri legale, dându-şi seama într-un târziu, mai ales după toate poveştile apărute în mass-media, de pericolul la care se expun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Vedeam babe dansând pe stradă şi, pe fiecare stâlp, oameni spânzuraţi...”.
 Vizualizări articol: 10160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 33 voturi
„Vedeam babe dansând pe stradă şi, pe fiecare stâlp, oameni spânzuraţi...”4.6533

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Traim timpuri grele,urate ! trimis de
(18 nov 2010, 11:38:58
S-a dus vremea respectului elevilor fata de parinti, fata de profesori,fata de rude si cunostinte.Noile libertati ale democratiei isi arata tot mai mult coltii!Daca in urma cu mai bine de 20 de ani era o rusine sa iei o nota proasta,sa scoti un cuvant nepotrivit,sa vii acasa la o ora nerpotrivita,acum majoritatea se trag de sireturi cu toti cei din jur,a invata e o adevarata tragedie iar biblioteca s-a transformat intr-un club de noapte unde "inveti" sa bei s,sa te droghezi,sa faci sex! Cine-i vinovat ? Parintii in primul rand iar apoi intreaga societate!Regretele,din pacate,in cazuri tragice sunt cam tardive...
1.1  RE: Traim timpuri grele,urate ! trimis de
(18 nov 2010, 12:04:19
As vrea sa parafrazez cele scrise mai sus referitor la faptul ca orice tanar este liber sa "se distreze",sa-si faca de cap in fel si chip,sa umble pe unde-i pofteste inima,cu un citat CUTREMURATOR din Biblie,un indemn "ironic" din partea lui Dumnezeu dar plin de un TRAGISM INFRICOSATOR,s-anume : ..." Bucura-te tinere in tineretea ta,fii cu inima vesela cat esti tanar,umbla pe caile alese de inima ta si placerile ochilor tai, DAR SA STII CA PENTRU TOATE ACESTEA TE VA CHEMA DUMNEZEU LA JUDECATA "(Eclesiastul,11 cu 9)...Orice tanar care crede in Dumnezeu si are frica si respect fata de El,citind aceste lucruri cu siguranta va fi mult mai selectiv in ceea ce are de facut pe viitor...Miza sufleteasca,mantuirea fiecarui suflet este foarte mare,si nu o putem trata cu superficialitate calcand in picioare sansa unica venita din partea Creatorului...Sa reflectam foarte mult la acest lucru !
1.2  RE: Traim timpuri grele,urate ! trimis de
(18 nov 2010, 13:26:34
Darius, nu zici rau ce zici, poate usor cam prea in zona spirituala. La fel si articolul, nu zice rau ce zice, desi miroase a campanie.

Realitatea CRUNTA insa ne arata ca pana nu dau cu capul de pragul de sus, tinerii (din categoria carora inca fac parte, insa personal nu reusesc sa ii mai inteleg) nu vor invata nimic. Unii nu invata nici dupa ce trec prin experientele de mai sus. Libertatea prost inteleasa, mizeria omniprezenta, promovarea nonvalorilor la TV (perversu', sensuala, etc etc) contribuie cat trebuie...

La fel de adevarat e ca asistam la un schimb de mentalitate a generatiilor. Nu e rau faptul ca tinerii vorbesc liber cu oricine, problema e ca o fac in asa fel incat seamana cu trasul de sireturi. Iar educatia "veche" nu o sa mai functioneze din pacate. Trebuie variante..
1.3  RE: Traim timpuri grele,urate ! trimis de
(18 nov 2010, 14:23:24
inteleg ca esti impotriva drogurilor, majoritatea suntem. dar ce ai impotriva SEXULUI? sau ai fost facut in borcan? max85, nota 10 pe ce ai spus. problema cea mai mare a noastra e ca ne luam valorile de la televizor. citim articole despre droguri omoruri si violuri dar cand te uiti afara e soare si pasarelele canta. de ce traim intr-o lume falsa, construita de mass media? va place asa?
2.   Blabla trimis de
(18 nov 2010, 13:02:47
Ce scarba imi e de voi astia care bagati tot felul de citate religioase...
2.1  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 13:19:13
Asa-i,mare scarba iti este cand ne vorbeste Dumnezeu,nu-i asa? Da' de ce nu- ti este scarba cand fumezi iarba si etnobotanice care-ti pun viata-n pericol,cand n-asculti de parinti si profesori si-i tratezi ca pe niste nulitati cu care poti face orice,ne mai stiind ce sa mai faca cu tine,cand traind fara nici un Dumnezeu risti sa te ratezi total si ireversibil ? De ce de aceste lucruri nu-ti este scarba? Gandesti ceea ce spui ? Daca astfel de lucruri sunt "bla-blauri" ,atunci care ar fi lucrurile serioase pentru un tanar? Din cauza ca sunt considerate niste "bla-blauri" aceste anormalitati se intampla atatea nenorociri in iandul tineretului din ziua de azi !Mai...
2.2  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 14:07:04
vezi ca traim intr-o tara de pocaiti, e normal sa fie citatele din biblie la putere in 2010
2.3  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 14:19:52
trebuie sa ne obisnuim cu pocaitii si prozelitismul lor
2.4  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 14:29:44
pai sa afle de la oamenii care traiesc in realitate ca nu mai au putere cuvintele lor fara sens. doctrine care ar fi trebuit sa moara de mult, pentru ca nu functioneaza intr-o societate moderna.
2.5  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 14:43:02
ce era sa zici si tu mai IDENEB-un...ca sa gasesti scuze la prostia ta..Tu de unde ai vrea sa fie citate?..Habar nu ai pe ce lume traiesti..Du-te si mai ia o punga de "plante"...
2.6  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 14:46:57
si care-i societatea aia "moderna" mai aerianule?...In care realitate traiesti tu?..vezi sa nu te trezesti prea tarziu la adevarata realitate...Esti bun la pamflet doar..
2.7  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 14:50:26
all4one sper ca glumesti
2.8  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 14:53:46
Daca IDENEB are o parere diferită de a ta asta îl face prost sau aerian? Am recit comentariile lui şi nu am văzut unde şi-a scris IQ-ul sau ceva rezultat la un test de inteligenţă. De unde ai dedus că e prost? Îl cunoşti personal.

Ce îmi place când se ceartă lumea pe net şi automat unul trebuie să îl facă prost pe altul. Bravo!
2.9  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 14:54:45
nu ma pricep la pamflet asa k tine..glume ti se vor parea cele spuse de tine..dar mai lasa timpul sa treaca..sper in favoarea ta..nu te gandi ca am ceva impotriva ta..doar impotriva aberatiilor scrise de tine..Eh..poate ai sa intelegi odata..
2.10  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 14:56:02
nu trebuie sa-mi explic conceptele unui om ca tine, nu ai cum sa intelegi lucruri noi daca ti-au fost bagate be gat doctrine crestinesti inca din copilarie. ramai la prietenii tai imaginari. religia e un drog care distruge mai mult decat etnobotanicele
2.11  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 15:01:04
nu vreau sa incep un razboi care sa o tina in 'eu cred', nu functioneaza niciodata. te rog sa imi explici de ce crezi ca scriu aberatii? poate chiar nu am dreptate. un concept e valabil pana apare altul mai plauzibil. sau pana sunt negat in mod logic. mi-am aplicat asta in gandire.
2.12  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 15:02:36
KENNY daca spui o prostie la un moment dat nu inseamna ca esti prost...Si nici daca stii matematica multa(exemplu) nu inseamna ca esti destept..NU ma intereseaza IQ-ul lui..nici daca vedeam vreun test de inteligenta de al lui nu inseamna ca asta il scuteste sa tranteasca tampenii cateodata..Si tu ai vrea toti sa fim de acord unul cu celalalt?Ce daca se mai cearta lumea pe net?Asa devii si tu curios si mai citesti;))
2.13  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 15:07:38
exact. ce inseamna sa fi destept/prost? 'frumusetea e in ochii privitorului' se aplica si aici
2.14  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 15:13:14
Ai dreptate cu "religia"...nu o confunda cu "credinta"..NU e timp si nici locul pentru a explica "concepte"...Poate ca nici nu e vorba de asa ceva..E vorba de "traire"..Tu spui ca mie mi-au fost bagate pe gat nu stiu ce doctrine de mic..:)))Pai "doctrinele" tale eu le-am "fumat" de mult...E usor de crezut in ele..NU-ti spun ca trebuie sa fii ca mine...Totusi eu ca tine am fost.Si nu are cum sa te faca cineva sa intelegi ce vreau eu sa spun oricat de multa logica ar folosi..Pt ca nu tine prea mult de logica..Daca o sa cauti...asa cum cred ca faci (nu te cred deloc prost cum zicea Kenny)..o sa gasesti..Fii sigur!NU spune ca nu ai nevoie...ca deja ai gasit...ca nu esti curios...sau orice altceva..Totusi mi-a facut placere sa conversam..Desi nu pare;)
2.15  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 15:24:28
E natural sa ai nevoie sa iti gasesti raspunsuri la intrebarea 'de ce?'. Unii isi gasesc prin deitati, altii prin stiinta. Inca nu am inteles ceva despre tine. Ai fost la un moment dat deschis stiintei(ma refer la ramura cosmogoniei), sau poate esti in continuare, ca nu ai spus nimic clar. Mi-am format preconceptii prin primele mesaje.
2.16  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 15:30:18
si inca ceva: va scarbesc si pe voi titlurile si pozele astea dramatice de prin media? oare ca oameni ce putem face sa facem media sa iese din dramatismul asta de 2 bani?
2.17  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 15:37:01
Eu nu despart stiinta de D-zeu...Pentru mine stiinta il confirma pe D-zeu..Si nu pentru ca asa am ales eu sa cred sau mi-a fost "bagat" in cap de nu stiu cine..Dupa cum vad ajungem la creationism vs evolutionism..
2.18  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 15:39:14
stii ce sa facem referitor la ce ai spus ultima data?...nu mai citim..nu mai bagam in seama..Dar spune mai clar ce consideri "dramatism de 2 bani"..
2.19  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 16:11:50
nu se ajunge la creationism vs evolutionism, din discutii purtate anterior mi-am dat seama ca nu au sens. inteleg ce vrei sa spui. Acum sa incerc sa elaborez. Ma refer la articolele de genul acesta, parca venite din supranatural. Ma refer la articolul acesta. Ma refer la celelalte articole despre droguri, omoruri si violuri. Traim si cu ele. E normal sa existe, sunt efecte secundare ale capitalismului. E urat ca se intampla, dar chiar e necesar sa le trambiteze asa de dramatic? Cum reactioneaza cititorii? Daca nu as fi documentat in priviinta acestui fenomen as lua articolul in serios. Citatul din titlu e spus de un schizofrenic sau de un om care a luat halucinogene. E rezultatul unei minti bolnave. Etnobotanicele nu iti creaza halucinatii. E imposibil sa se intample asa ceva. Poate stii si tu cum functioneaza drogurile dar in caz de nu stii uita-te putin aici:  ☭ ://learn.ge
2.20  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 16:14:55
 ☭ ://learn.genetics.utah.edu/content/addiction/drugs/mouse.html
stii cui se datoreaza tot fenomenul drogurilor legale? acestui om, profesor universitar
 ☭ ://www.clemson.edu/chemistry/people/huffman.html
una din substantele create de el
 ☭ ://en.wikip
2.21  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 16:16:16
 ☭ ://en.wikip
2.22  RE: Blabla trimis de
(18 nov 2010, 16:23:09
si iar ideea senzationalismului: cum poti fi frate cu cel de langa cand crezi ca iti vrea raul si el la fel? ca om esti tot ce ai citit, tot ce ai vazut. daca traiesti cu omorurile din ziare si de pe la televizor ajungi sa nu mai ai incredere in nimeni. si sa te degradezi la un simplu animal prin muzica de pe mtv si din reclame. se canta doar despre instincte primare ale oamenilor: sex, bani(dorinta de a avea), trufie, 'maisuperiorismul', celebritati. e mondial ceea ce se intampla...
3.   Sanatate curata trimis de
(18 nov 2010, 13:11:13
In ziua de azi lumea e disperata pentru a se hrani sanatos, insa degeaba cauta fel de fel de alimente fara E-uri, daca recurg la astfel de porcarii numite cu paravan "produse etnobotanice" care defapt sunt droguri cu cel mai inalt risc de intoxicare a organismului.

Generatia tinerilor vor sa fie cool, in trend cu ultimele rahaturi nesanatoase si neplacute ochiului in legatura cu esteticul exterior (vestimentatie, frizuri, machiaj).

Majoritatea tinerilor arata ridicol, dar pentru ei este cool.

4.   Si totusi se poate trimis de
(18 nov 2010, 13:57:44
Pacat totusi ca nu se face primavara cu o floare.

Or sa mai moara destui tineri pana cand se va hotari ceva clar in aceasta privinta. Deocamdata apele doar se agita dar doar prea putin. Inca sunt destui baieti care au astfel de magazine si care au destui bani ca sa mai cumpere niste timp, timp in care insa multi or sa isi dea duhul sau se vor tampi iremediabil.

5.   Imi vine sa plang trimis de
(18 nov 2010, 14:02:05
Trist ce vor sa faca. Baga articole de senzationism zilnic sa regleze parerea publica. Din partea mea tineti-le legale! E selectie naturala. Oamenii cat de cat inteligenti nu vor lua droguri d-astea. Mai multe locuri de munca in shaormerii. Nu pierdem unleac pentru cancer. Sa moara!
5.1  RE: Imi vine sa plang trimis de
(18 nov 2010, 14:08:53
dupa parerea mea legalizati tot. scuze de greselile de ortografie din mesajul anterior, e de la autocorrectul de la telefon
5.2  RE: Imi vine sa plang trimis de
(18 nov 2010, 14:34:25
comentariile de mai sus sunt pamflet si trebuie tratate ca atare.
6.   Romania 2010 trimis de
(18 nov 2010, 15:40:35
Romania anului 2010, unde majoritatea lumii inca mai cred in blesteme, posedari, pedepse divine, citate din biblie etc... si mai vreti sa progresam. hehe
6.1  RE: Romania 2010 trimis de
(18 nov 2010, 16:17:08
boom
7.   :) trimis de
(18 nov 2010, 16:03:34
la ora 18:00 e conferinta la Arhiepiscopie (vis-a-vis de taco-loco) .
8.   Comentariu trimis de
(18 nov 2010, 16:08:13
drogurile s-au legalizat . bravo . prizeaza pustii cocaina sintetica de-i ia dracu' . da'....trancanele , cam pe cand ? trebuie legalizate si alea, vorba aia, prizat si fara trancan nu sade bine.
9.   Wtf trimis de
(18 nov 2010, 16:28:22
În zilele următoare a început să-mi curgă sânge din nas. De la atat de multe bancnote infipte in nas. Cu o seară înainte, am avut o criză de rinichi, am crezut că mor în seara aia. Criza de rinichi de la etnobotanice? Daca ar stii fata putina chimie ar vedea ca nu are sens ceea ce zice. Au vrut să mă trimită la spitalul de nebuni, dar i-am spus mamei că nu merg sub nici o formă acolo. Nu eram nebună ...” Aha, acuma recunosti ca te-ai prefacut? Daca chiar avea halucinatii ar fi trimis-o obligatoriu la un consult, nu?
10.   Wtf2 trimis de
(18 nov 2010, 16:38:59
„Slăbeşti foarte mult, nu mănânci, nu dormi... Când iei prafurile, ai o stare de energie tot timpul, nu-ţi trebuie mâncare, nu-ţi trebuie nimic. Dacă trecea o zi-două şi nu trăgeai, . Nu mai bine scriai direct ca da dependenta puternica? Nu mai fi OTVlaughing
11.   Sa actionam ! trimis de
(18 nov 2010, 16:51:46
Nu va mai vaicariti, ca nu sunt modele morale in societate pentru tineri! Sa le oferim programe atractive, proiecte antrenante, competitii in care sa fie atrasi. Daca ii lasam numai cu Tv, cu internetul , se pierd de tot! Legea educatiei si a tineretului are mari lipsuri, nu se apleaca suficient asupra problemelor REALE ale tinerilor. Un moment bun care a trecut aproape neobservat a fost Let's do it Romania! Foarte putini tineri au participat, mare pacat, planeta e a lor in viitor !
12.   Incredibil trimis de
(18 nov 2010, 17:54:00
Cum spune cineva un lucru bun,si-l mai argumenteaza si cu un citat din Biblie,cum este catalogat ca pocait ! Pai, daca-i asa, sa-mi spuna cei care se tot cred mari si drepti credinciosi cam cati pocaiti folosesc etnobotanice sau alte droguri ? Fata care vedea numai oameni spanzurati este orodoxa,s-atunci,cum stam cu paiul din ochiul aproapelui?Imi pare rau dar ca crestin nu pot sa folosesc decat cuvinte Dumnezeiusti,din Biblie,asa cum ii place lui Dumnezeu! Oare sunt mai bune si mai crestinesti citate din Bug Mafia,d-ale lui Tatae,gen..."printre blocuri"...pe care nu le suporta nici hartia de scris ! Pai,ce fel de crestini putem fi daca ne racaie cuvintele Biblice si ne ung la inima niste obscenitati greu de privit ochilor? Macar taceti si nu mai spuneti prostii cei care habar n-aveti de ceea ce inseamna crestinism !
12.1  RE: Incredibil trimis de
(18 nov 2010, 18:14:47
du-te si culca-te inapoi are dumnezeu grija de tine
13.   :)) trimis de
(18 nov 2010, 19:07:07
Hi bai ! i so fi depus prafu pe rinichilaughing)
14.   Aloo trimis de
(18 nov 2010, 21:14:10
Sa te certi pe net e ca si cum ai participa la olimpiada pentru handicapati. Chiar daca ai castigat, tot handicapat ramaiilaughing
14.1  RE: Aloo trimis de
(18 nov 2010, 21:23:37
elaboreaza
15.   Pentru IDENEB trimis de
(18 nov 2010, 23:02:22
Buna tuturor in primul rand!Am citit toate comentariile si eram curioasa sa vad pana unde "merge" IDENEB.
Voiam sa spun lumii care va mai citi poate comentariile ce s-au facut pe baza acestui articol.
1.Am avut o neplacuta si cea mai nenorocita perioada din viata mea(anul trecut) cand am luat contact cu aceste etnobotanice..care multa lumeNU STIE ce pot sa faca aceste porcarii si aceste tampenii aduse de dracu pe pamant.Nu am fost consumatoare inraita...Cunoscusem pe cineva de care incepuse sa-mi placa si voiam sa par si eu mai interesanta si ...S-A INTAMPLAT!Nu simteam nimic prima data cand am fumat cu el si inca niste prieteni de-ai lui.Baiatul; respectiv era cu bani,avea afaceri,si stia ca daca se inglodeaza in datorii ..mami si tati le vor plati.
15.1  RE: Pentru IDENEB trimis de
(19 nov 2010, 04:12:16
aduse de dracu deci, nu ?laughing
16.   Continuare trimis de
(18 nov 2010, 23:32:15
am scris continuarea la ceea ce incepusem mai sus....dar vad ca nu a aparut....in fine...ce voiam sa subliniez...ca pe o parte daca tot apar articole de genul acestuia.....posibil ca unii sa fie receptivi..si sa discute cu copii lor ceea ce se intampla de fapt cu aceste etnobotanice....si altii...sa zica ....eh...cine e inteligent nu ar face asta...respectiv domnul de mai sus.....credeti ca a incerca etnobotanice tine neaparat de inteligenta?eu cred ca tine mai mult de felul omului de a fi....poate sa aiba 120 IQ dar sa fie slab de fire!Ceea ce infirma spusele domnului IDENEB.
Va spun eu ca am incercat din pura curiozitate,....si nu am IQ 20!Sunt momente in viata cand te simti slab de ingeri si dezorientat...ca asa e viata...
Nu multi pot sa inteleaga acest lucru!!
Toti judeca, toti arunca cu pietre!Sa va fereasca D-zeu de momentul in care roata se va intoarce!
Tot respectul pentru d-l Darius!;)
17.   Pentru cristina trimis de
(19 nov 2010, 02:04:09
si cum te-ai simtit? ca nu ai zis nimic in legatura cu asta
18.   @IDENB trimis de
(19 nov 2010, 02:56:52
Vorbesti cam mult. Asta inseamna ca esti predispus la foarte multe greseli si erori. In sumedenia de comentare pe care le-ai turnat aici, exact asta ai facut - erori. Nu stiu care este aria ta de expertiza, dar prin puterea deductiei si eliminare dupa ce ti-am citit comentariile, pot spune cu siguranta despre ce nu ai habar, fiind in cele mai bune cazuri un diletant: filozofie, teologie/doctrine/religie, medicina, psihologie, sociologie, simt al umorului, obiectivism. Dar traim intr-o asa-zisa democratie si ai tot dreptul sa exprimi o parere. Asadar, inainte de a-ti trage flegma spre a o "proiecta" ulterior spre mine, te rog sa tii cont si de acest fapt despre care tocmai am amintit si anume: e doar parerea mea.
19.   Unde mai sunt magazine etnobotanice in Europa??? trimis de
(19 nov 2010, 08:46:05
Zilele trecute citisem ca,un asemenea "trend",aparuse si in Polonia cu ceva vreme in urma.
Polonezii,baieti destepti,au dat o lege si,le-au retras autorizatia de functionare si au inchis peste 1500 de magazine din astea confiscandu-le marfa intr-o singura noapte!!!
Riscurile au fost clare pt tarisoara lor.Pt tineret.Pt consumatori.Au facut ceea ce trebuia de facut cand apare un asemenea fenomen.
Noi insa suntem nebuni.De fapt poate ca nu chiar toti ci doar ce-i ce ne conduc.
20.   Pt.IDENEB trimis de
(19 nov 2010, 09:21:57
Sa te fereasca Dumnezeu de prostii care cred ca au facut si scoala, cred(sigur) ca esti unul dintre ei. Ma gandesc cu groaza ca romania va continua sa fie condusa de cei ca tine.Un sfat, nu-ti mai afisa prostia in public , date "mare" in barurile unde te droghezi
(sa sti ca si alcoolul este un drog, cel mai vechi, si vei deveni dependent).Nu mai intra in nici un fel de polemica , de fapt nu sti de cat cateva idei culese de prin baruri si nu din biblioteca(am folosit un cuvant necunoscut? pot sa-ti traduc) Stai la "masa" ta.
21.   Raspuns pt IDENEB trimis de
(19 nov 2010, 13:20:14
M-ai intrebat cum m-am simtit!Pai prima data nu am simtit nimic..nici euforie nimic!A treia oara tin minte ca stateam pe scaun si parca nu ma puteam ridica.Parca as fi fost paralizata,imi simteam mainile grele..o senzatie foarte ciudata si greu de descris...
M-as bucura sa dispara toate weed shop-urile din tara (cel putin astea de la noi din zona).Este crunt sa mergi pe strada si sa treci pe langa aceste "magazine de vise"
Personal nu am cumparat niciodata si nici nu o voi face vreodata.
Pt ANDREI_M: Am scris ca sunt aduse de dracu in sensul ca numai el ne face sa ne gandim la o asa prostie...sa fumam iarba...
Ma bucur foarte mult ca incepe sa se faca"curatenie"in societate(deja au fost prinsi anumiti traficanti)Acolo le este locul.La inchisoare!
Numai bine!
22.   Comentariu trimis de
(24 nov 2010, 23:34:54
Ce copii prosti mai exista. In loc sa faca ceva util si sa mearga la gara sa filmeze trenuri si sa le incarce pe youtube ca sa vad eu ce locomotive mai circula, ei trag praf pe nas.
Naspa de voi!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei