Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 nov 2010 - Anul XV, nr. 272 (4563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hancescu: Avem promisiunea că salariile compensatorii se vor acorda şi în 2011

Joi, 18 Noiembrie 2010 (18:23:10)

Sindicatele au primit promisiuni că salariile compensatorii pentru cei care au sporuri mai mari de 30% din salariu se vor acorda şi anul viitor, a declarat, joi, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hancescu, după discuţiile de la Ministerul Muncii.

"Avem promisiunea că salariile compensatorii acordate în 2010 bugetarilor ale căror sporuri totalizau mai mult de 30% din salariu vor fi acordate şi în anul 2011", a spus Hancescu.

Liderul FSLI a adăugat că sindicaliştii din educaţie au solicitat şi acordarea unui premiu de performanţă în învăţământul preuniversitar, precizând că acesta ar trebui să aibă valoarea unui salariu de bază lunar. El a precizat că acordarea acestui premiu de performanţă ar fi o completare a veniturilor prea mici din învăţământ.

"În momentul de faţă, salariul mediu net în învăţământ este de 1.063 de lei, dar sunt foarte multe cadre didactice care au salarii de 600-700 de lei", a precizat Hancescu.

Preşedintele FSLI a mai spus că cei 25% pierduţi de bugetari în 2010 nu vor fi recuperaţi anul viitor nici măcar parţial, în condiţiile în care majorarea cu 15% a salariilor nu acoperă nici măcar rata inflaţiei şi premiul anual.

Premierul Emil Boc anunţa la începutul săptămânii că proiectul legii salarizării unitare se va afla luni, 22 noiembrie, pe masa Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pentru stabilirea calendarului de angajare a răspunderii Guvernului.

Surse parlamentare au declarat, pentru MEDIAFAX, că premierul Emil Boc le-a prezentat, miercuri, parlamentarilor coaliţiei variante privind Legea salarizării unitare, arătând că salariul minim pe economie ar urma să fie de 670 de lei.

Potrivit surselor citate, în varianta prezentată de Boc se arată că în 2011 vor fi creşteri salariale de până la 15% la toate salariile, pornind de la nivelul de acum al salariilor.

De asemenea, premierul a susţinut că pentru persoanele cu venituri mai mici de 1.000 de lei trebuie să se găsească o formă de compensare.

Salariile de bază din sectorul public vor creşte în 2011 cu 15%, dar vor rămâne şi în aceste condiţii cu 13,75% mai mici faţă de luna iunie 2010, când au fost reduse de Guvern, fără ca noul nivel să mai fie modificat până la sfârşitul anului viitor, relevă Legea salarizării, obţinută de MEDIAFAX.

Documentul este datat 17 noiembrie şi a fost discutat în şedinţa de miercuri a Guvernului, urmând să fie transmis spre consultare FMI înaintea adoptării.

Conform proiectului, salariile de bază vor creşte anul viitor cu 15%, dar raportat la nivelul din luna octombrie 2010, şi nu din luna iunie.

În vară, Guvernul a decis ca toate salariilor din sectorul bugetar să fie diminuate cu 25%, măsură care a fost aplicată din luna iulie.

Surse oficiale au precizat că octombrie este luat ca bază de calcul deoarece în această lună au fost finalizate toate măsurile de reduceri salariale.

Cuantumul brut al salariilor va fi stabilit în 2011 ţinându-se seama de gradul sau treapta profesională, vechimea în muncă sau în specialitate dobândite până la 31 decembrie 2010.

Sporurile necuprinse în Legea salarizării 330/2009, precum şi alte sporuri care au fost acordate în 2010 ca sume compensatorii cu caracter tranzitoriu se introduc, la data reîncadrării, în salariul de bază, în indemnizaţia de încadrare, respectiv în solda/salariul de funcţie, fără a se putea depăşi cuantumul drepturilor salariale.

Proiectul legii salarizării va fi adoptat luni de Guvern, în vederea angajării răspunderii în Parlament.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hancescu: Avem promisiunea că salariile compensatorii se vor acorda şi în 2011.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hancescu: Avem promisiunea că salariile compensatorii se vor acorda şi în 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei