Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 nov 2010 - Anul XV, nr. 272 (4563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Flutur vrea să amenajeze faleza râului Suceava pentru agrement

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administraţia judeţului Suceava intenţionează să amenajeze faleza râului Suceava, în municipiul reşedinţă de judeţ, ca zonă de agrement. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a declarat, ieri, că zona riverană Ambro trebuie transformată într-un loc de promenadă pentru suceveni şi pentru aceasta sunt necesare lucrări de îndiguire şi regularizare a râului Suceava şi amenajări de spaţii verzi şi pietonale. Cum bugetul local şi judeţean nu pot suporta lucrări de asemenea amploare, preşedintele Flutur va solicita fonduri ministrului Mediului, Laszlo Borbely, care astăzi vine în vizită de lucru la Suceava.

Ministrul va fi condus de Flutur şi la viitorul depozit ecologic de deşeuri de la Moara, la care lucrările deja au început, precum şi la câteva „şantiere” de împăduriri din judeţ.

„Vrem să implicăm autorităţile locale în refacerea terenurilor degradate, prin lucrări de împădurire cu bani de la Fondul de Mediu şi avem nevoie de sume importante pentru refacerea judeţului după inundaţii. Sunt necesari cel puţin 500 de miliarde de lei vechi ca să închidem zonele periculoase de la Straja, Marginea, Suceviţa, Arbore, Iaslovăţ, Soloneţ sau Fălticeni”, a spus Flutur.

Şeful administraţiei judeţene şi-a exprimat speranţa ca măcar o parte din sumele necesare să fie prinse în bugetul anului viitor.

În ceea ce priveşte lucrările de regularizări de râuri, prevenirea şi combaterea inundaţiilor şi actualizarea hărţilor de risc, Gheorghe Flutur a arătat că sumele necesare pot fi accesate, cu sprijinul ministerului, pe Programul Operaţional Sectorial, adică bani europeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur vrea să amenajeze faleza râului Suceava pentru agrement.
 Vizualizări articol: 3351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Flutur vrea să amenajeze faleza râului Suceava pentru agrement4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vise! trimis de
(18 nov 2010, 12:53:14
Mai bine s-ar amenaja aleile din parcul de la universitate. Arata jalnic!
2.   Suceava trimis de
(18 nov 2010, 13:56:44
In Romania noastra draga, totul e cu fundu-n sus. Nimic nu se face in ordinea fireasca a desfasurarii lucrurilor. Parca vad ca o sa inceapa lucrarile de reamenajare a falezei, parca vad ca in timpul lucrarilor, prin primavara apar iar debite mari pe raul Suceava, digul fiind deja slabit, plus ca a fost si consolidarea consolidarea podului Burdujeni, care, nu numai dupa parerea mea, cred ca se face cam anapoda, prin urmare Complexul Comercial Bazar si eventual Iulius Mall o sa aiba cel mai mult de suferit. In loc sa mergem si noi in "pasi europeni", sa o luam usor-usor, de la pas la trap, ca de galop nu avem cum sa vorbim nici in urmatorii 50 de ani ( si sunt foarte optimist cand zic asta) si sa facem lucrurile cate unu pe rand si in ordinea prioritatilor, ne apucam sa vopsim gardu' si leopardu sa ramana acolo inauntru si o luam de la pas la marsarier.
3.   Mult praf, aglomeratie si mizerie in Suceava. trimis de
(18 nov 2010, 17:49:54
Mai bine s-ar mai amenaja noi parcuri, banci de odihnit pentru batrini, chiar si wc-uri etc. Mult praf , aglomeratie si mizerie in Suceava.
4.   Mda trimis de
(18 nov 2010, 18:12:14
degeaba dati sugestii
fac ce vor ei cu banii nostri
5.   Ati baut ceva ? trimis de
(18 nov 2010, 20:35:43
Cum sa se face parcuri sau banci sau alei ?

e Vorba de Consiliuj Judetean nu de Primaria Suceva - Sunt bani de la Ministerul Mediului cum ar fi sa ceri de la minister bani pt a face o alee sau sa pui niste banci ? -

Si in Iasi se doreste sa se face acelasi lucru adica amenajarea falezei - se pot face multe, piste pt bicilisti, piste pt role, unde poti alerga in liniste

E foarte buna ideea.

6.   O idee buna trimis de
(19 nov 2010, 09:37:26
Pt.LAATU unde vrei sa se faca parcuri in oras, spune-mi un loc. De ce oare noi(romanii) nu suntem niciodata multumiti orice s-ar face, fiecare ne dam mai destepti ca altii dar nu faem nimic , atunci cand cineva vrea sa faca ceva sarim pe el.
Oameni buni si in timpul razboiului s-a facut dragoste ,copii, case, parcuri, statui, dar, acu parca a venit razboiul psihologic peste noi, toti suntem mari, toti stim, toti suntem superi, dar, nu facem nimic. Dimpotriva folosim aceleasi metode de coruptie, de dat si de luat spaga, de dat tepe ,etc.dar vorbim cat de cinstiti ar trebui sa fie ceilanti. Avem ce meritam si se va alege praful.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei