Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 nov 2010 - Anul XV, nr. 272 (4563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stolojan anunţă că anul viitor vor fi concediate încă 30.000 persoane din sistemul bugetar

Joi, 18 Noiembrie 2010 (16:16:27)

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a anunţat, joi, că până la sfârşitul acestui an vor mai fi disponibilizaţi 16.000 de bugetari, iar anul viitor vor fi concediaţi încă 30.000 de salariaţi, dublu faţă de angajamentul asumat de Guvern pentru 2011 în scrisoarea convenită cu FMI în luna august.

Întrebat într-un interviu la postul de radio RFI câţi oameni ar trebui să fie daţi afară pentru ca sistemul bugetar să funcţioneze eficient, Stolojan a răspuns că nu mai are cifra exactă, dar a indicat ulterior cifra de 30.000 persoane concediate în 2011.

"Nu mai am acum această cifră exactă, dar până la sfârşitul anului sunt prevăzuţi să mai fie disponibilizaţi 16.000, după care anul viitor, dacă reţin bine, era vorba de o cifră de încă 30.000. Dar problema este că avem acest surplus de forţă de muncă în sistemul public. Din păcate, s-a angajat fără nici o raţiune, pur şi simplu, ori de câte ori este un ciclu electoral. Din păcate, s-a întâmplat acest lucru şi realitatea este că avem un aparat funcţionăresc şi un personal în sectorul public mult mai numeros decât cel din alte ţări. O analiză a Băncii Mondiale ne arăta că la Ministerul Finanţelor avem un personal mai mare decât au Austria, Germania, Franţa", a spus Stolojan.

El a mai afirmat că, în prezent, România se împrumută mult mai mult decât îi poate permite realitatea economică şi credibilitatea pe care o are pe pieţele financiare internaţionale, plătind deja aproape două miliarde euro dobânzi pentru datorie.

În urma misiunii de evaluare a Fondului Monetar Internaţional din luna august, Guvernul a semnat o scrisoare de intenţie prin care s-a angajat să concedieze 74.000 bugetari până la finele acestui an şi să renunţe la minimum 15.000 angajaţi din sectorul public în 2011.

Scrisoarea suplimentară convenită cu FMI la finalul misiunii din octombrie-noiembrie, prezentată miercuri de MEDIAFAX, nu mai indică un număr al concedierilor pentru anul viitor, ci doar angajamentul Guvernului de a continua în 2011 reducerea numărului de angajaţi în sectorul public "printre altele" menţinând politica de angajare doar a unei persoane pentru şapte posturi eliberate.

La finele acestui an, numărul angajaţilor în sectorul bugetar trebuie să coboare la 1,29 milioane, conform înţelegerilor anterioare cu FMI.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina a declarat recent că în decembrie 2009 erau 1,378 milioane de angajaţi în sectorul public, astfel că disponibilizările din acest an ar trebui să se ridice la aproximativ 88.000 de bugetari. El a menţionat că trebuie disponibilizaţi 26.000 de angajaţi în perioada septembrie-decembrie pentru a ajunge de 1,29 milioane de salariaţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolojan anunţă că anul viitor vor fi concediate încă 30.000 persoane din sistemul bugetar.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stolojan anunţă că anul viitor vor fi concediate încă 30.000 persoane din sistemul bugetar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei