Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 nov 2010 - Anul XV, nr. 272 (4563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şocant

La 16 ani, cercetată penal pentru 35 de furturi şi nouă tâlhării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Minora de etnie romă arestată la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a atacat-o pe proprietara casei care a prins-o în flagrant, la furat, a fost cercetată penal în peste 40 de dosare penale, informează Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Potrivit oamenilor legii, pe numele Elenei Gherman, în vârstă de 16 ani, din comuna Şcheia, există un maldăr de dosare penale, fiind suspectă de comiterea a nu mai puţin de nouă infracţiuni de tâlhărie şi a peste 35 de furturi din locuinţe.    

„O parte dintre fapte au fost comise până la împlinirea vârstei de 14 ani, minora neputând fi trasă la răspundere pentru faptele penale comise”, se arată în comunicatul remis de IPJ Suceava.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, aceeaşi minoră a atacat un bătrân, pe strada Oituz din municipiul Suceava. Profitând de faptul că victima se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, adolescenta l-a pândit până într-o zonă mai izolată, l-a trântit la pământ, l-a lovit şi a început să-i caute prin buzunare.

Din nefericire pentru ea, un poliţist în civil, aflat în concediu, a auzit strigătele bătrânului şi a intervenit, prinzând-o pe minoră şi dând-o pe mâna colegilor săi.

Până să vină echipajul de poliţie, minora a urlat cât o ţineau puterile că poliţistul în civil o bate, sperând că va interveni cineva şi va reuşi să scape.

Deşi nu era prima oară când dădea ochii cu judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, în lipsa unei legislaţii ferme împotriva infractorilor minori şi a unor măsuri concrete ce pot fi luate împotriva acestora, oamenii legii i-au dat drumul la finalul cercetărilor.

Duminica trecută, însă, aceeaşi minoră a atacat din nou.

De data aceasta a sărit la bătaie la o femeie din municipiul Suceava (Maricica M., în vârstă de 64 de ani) care a prins-o la furat.

Abia după acest caz, poliţiştii şi procurorii au cerut arestarea preventivă a adolescentei, măsură însuşită şi de judecători.

 

Cum proceda minora  

Potrivit comunicatului IPJ Suceava, faptele pentru care minora a fost cercetată au fost comise împreună cu alte persoane (minori sau majori) de pe raza comunei Şcheia, iar valoarea prejudiciului este de aproximativ 60.000 de lei.

„În cazul furturilor comise, minora sustrăgea în principiu bani sau bunuri mici cu valoare mare şi uşor de transportat (bijuterii, aparatură electronică de dimensiuni mici, dar de valoare mare). Principalele moduri de operare folosite de minoră în comiterea faptelor sunt pătrunderea în locuinţă pe uşa neasigurată atunci când proprietarii se află în casă, forţarea geamurilor de la locuinţele situate la parterul imobilelor, forţarea uşilor care prezintă o rezistenţă scăzută sau furtul din locuinţă atunci când practicau cerşitul”, se arată în comunicatul oamenilor legii.

Surse judiciare ne-au mărturisit că mare parte din banii proveniţi din furturi ajungeau la părinţii minorei, care nu erau deloc străini de activitatea infracţională a fiicei lor.

 

Tâlhării, cu promisiuni sexuale

Poliţiştii susţin că principalul mod de comitere a tâlhăriilor era acostarea persoanelor de sex masculin, mai înaintate în vârstă, pe care, sub pretextul întreţinerii de relaţii sexuale, îi ducea în locuri mai retrase şi, prin violenţă, îi deposeda de bunurile avute asupra lor.  

Elena Gherman, ne-au mărturisit surse judiciare, face parte din aceeaşi gaşcă cu cei patru tineri (Marius -17 ani şi Ilie -14 ani Bozomală, din comuna Şcheia, şi Andrei Zlotar -19 ani şi Ghiorghiţă Vişan -18 ani, din comuna Drăgoieşti, care, la începutul acestei săptămâni au tâlhărit la drumul mare, în mijlocul zilei, un bărbat cu dizabilităţi psihice, fără apărare.

 

„Închideţi uşa şi atenţie la cerşetori”

 „Dorim pe această cale să atragem atenţia, în special persoanelor în vârstă, să asigure uşa de la locuinţă atunci când se află în interior şi să manifeste o atenţie sporită atunci când deschid uşa unor persoane necunoscute aflate la cerşit, pentru a reduce riscul de victimizare.

Totodată recomandăm cetăţenilor să nu ţină în locuinţă sume mari de bani”, e recomandarea preventivă transmisă de IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La 16 ani, cercetată penal pentru 35 de furturi şi nouă tâlhării.
 Vizualizări articol: 1910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
La 16 ani, cercetată penal pentru 35 de furturi şi nouă tâlhării4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Talharii, cu promisiuni sexuale????? trimis de
(18 nov 2010, 12:55:23
Cine vrea sa faca sex cu asta??????????

Si ca sa fiu on-topic: ar trebui revizuite legile privind infractiunile minorilor. Iertati o data, da, ca poate nu stiu ce-au facut. Deja de la a doua infractiune(si chiar de la prima daca este cu violenta) sa ajunga la scoala de corectie si eventual la o puscarie pentru minori. Clementa pentru minori este dusa la absurd iar societatea are numai de suferit. Ganditi-va ca astia iau si ajutoare sociale ca-s saraci!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei