Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 nov 2010 - Anul XV, nr. 272 (4563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Corecţie

Sumele pentru împăduriri cu bani europeni cresc de 4 ori

Joi, 18 Noiembrie 2010 (15:37:17)

Sumele pe care le pot primi românii în cadrul programului „Prima împădurire a terenurilor agricole" va creşte semnificativ de anul viitor. Ministrul Mediului, László Borbély, a declarat, joi, la Suceava, că deşi acest proiect finanţat din bani europeni nu este gestionat direct de ministerul său, ci de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, s-a stabilit deja ca de anul viitor sumele acordate pentru împădurirea terenurilor agricole să se majoreze. „Colegii de la Agricultură vor modifica puţin criteriile pentru că se pare că banii pe care îi dăm pentru prima împădurire, între 1.100 şi 1.500 de euro, sunt prea puţini şi au fost puţine solicitări. Eu am spus încă de când am discutat şi finalizat Ghidul (n.r. Ghidul solicitantului), că ar trebui să se dea între 3.500-4.500 de euro. Va trebui să reanalizăm şi să se dea o sumă mai mare”, a declarat ministrul.
Programul „Prima împădurire a terenurilor agricole" funcţionează în toate statele Uniunii Europene cu succes, iar suma care se acordă fermierilor este decisă de fiecare stat în parte. Mulţi suceveni, îndeosebi foşti muncitori forestieri din zona Dornelor participă la acest program în Germania şi Austria, deoarece sumele alocate la hectar sunt mult mai mari, în schimb nu au arătat nici cel mai mic interes pentru a aplica în România. „Concluzia este că trebuie să mărim această sumă şi asta o vom face în primăvară, în a doua sesiune”, a mai spus ministrul Mediului.
Pentru prima sesiune, care s-a derulat în perioada 1 octombrie – 29 octombrie, românii au avut la dispoziţie 50 de milioane de euro pentru împădurirea terenurilor şi întreţinerea lor. Orice proprietar de păduri, privat sau de stat, putea primi până la 1.500 de euro pe hectar pentru plantarea unor arbori noi sau 200 de euro pe an pentru întreţinerea acestora. 
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sumele pentru împăduriri cu bani europeni cresc de 4 ori.
 Vizualizări articol: 863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sumele pentru împăduriri cu bani europeni cresc de 4 ori5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei