Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 nov 2010 - Anul XV, nr. 272 (4563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

STS va transmite mesaje de antenţionare persoanelor care sună abuziv la 112

Joi, 18 Noiembrie 2010 (16:43:45)

Operatorii de telefonie mobilă vor trebui, până la 1 februarie 2011, să asigure Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, administratorul sistemului de apeluri de urgenţă 112, posibilitatea de a transmite un mesaj scurt de atenţionare către abonaţii care au efectuat apeluri abuzive.

Condiţiile tehnice şi economice care vor sta la baza colaborării între STS şi operatorii de telefonie mobilă vor fi stabilite de cele două părţi până la 15 ianuarie 2011.

"ANCOM şi reprezentanţii industriei de telecomunicaţii au agreat, joi, noile măsuri pentru combaterea apelurilor abuzive şi a celor involuntare la 112", se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) remis MEDIAFAX.

Astfel, abonaţii care vor iniţia mai mult de două apeluri abuzive zilnic din reţelele publice mobile de telefonie vor primi un mesaj în care vor fi avertizaţi cu privire la încălcarea legislaţiei în vigoare.

În cazul abonaţilor care au apelat abuziv serviciul de urgenţă de cel puţin şase ori în cursul aceleiaşi zile, suplimentar faţă de transmiterea mesajului scurt, apelurile vor fi redirecţionate, timp de 5 zile, către un serviciu automatizat IVR (Interactive Voice Response ă Sistem de Răspuns Automat), înainte ca apelul să fie transferat către un operator 112.

"ANCOM a considerat că este necesar să fie definit şi implementat un nou set de măsuri de combatere a apelării abuzive a serviciului de urgenţă 112 întrucât măsura provizorie de avertizare prin transmiterea unui număr de mesaje scurte, aplicată în perioada 20 martie - 20 iunie 2009, s-a dovedit a avea o eficacitate limitată, efectul ei tinzând să scadă în timp", se mai spune în comunicat.

Apelurile involuntare vor fi redirecţionate în mod automat, în cursul aceleiaşi zile, exclusiv pe durata acelei zile calendaristice, către un serviciu automatizat IVR prin intermediul căruia apelantul va fi informat printr-un mesaj preînregistrat ca a apelat serviciul de urgenţă 112.

"În cazul în care apelantul doreşte să solicite serviciile de urgenţă, acestuia i se va solicita să apese tasta 5 de două ori. În cazul în care, după o aşteptare de 20 de secunde, apelantul nu efectuează procedura solicitată, este deconectat. Aceste masuri vor fi implementare de administratorul sistemului 112 pana la 1 mai 2011", se precizează în comunicat.

Pentru evaluarea noilor măsuri impuse pentru descurajarea apelării abuzive a numărului 112, ANCOM a stabilit o mai bună raportare a statisticilor privind numărul apelurilor reale, abuzive, involuntare sau false. Acestea vor fi transmise semestrial instituţiei de către administratorul sistemului 112.

Decizia va intra în vigoare în trei zile de la data publicării în Monitorul Oficial. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului STS va transmite mesaje de antenţionare persoanelor care sună abuziv la 112.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
STS va transmite mesaje de antenţionare persoanelor care sună abuziv la 1120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei