Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 nov 2010 - Anul XV, nr. 272 (4563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FSLI: Angajaţii din educaţie ar putea rămâne fără bani de sărbători, din cauza rectificării bugetare

Joi, 18 Noiembrie 2010 (14:18:06)

Rectificarea bugetară ar putea pune în pericol plata salariilor angajaţilor din învăţământ în luna decembrie, bugetul de salarii fiind redus 1,3 miliarde de lei de la începutul anului, precizează joi, într-un comunicat de presă, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

"Potrivit proiectului de rectificare bugetară pentru anul 2010, fondul de salarii pentru învăţământul preuniversitar a fost redus cu 247.112.000 lei. De la începutul anului, bugetul de salarii pentru angajaţii din învăţământ a fost redus cu 1,3 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că plata integrală a salariilor este pusă în pericol pentru luna decembrie 2010", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit aceluiaşi proiect de act normativ, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va pierde 40 de milioane de lei, în acest context, FSLI considerând că diminuarea bugetului, alocat iniţial sistemului de învăţământ, demonstrează un dezinteres total din partea Guvernului faţă de angajaţii din învăţământ, elevi, şcoli.

"Decizia Guvernului de a reduce fondurile destinate cheltuielilor de personal este revoltătoare. Există riscul major ca salariaţii din învăţământ să rămână fără bani, chiar de sărbători, pentru că sumele alocate salariilor pentru luna decembrie sunt mai mici cu 24 la sută, faţă de cât ar fi nevoie. Este dureros ceea ce se întâmplă în acest moment şi Guvernul dă, încă o dată, dovadă de dispreţ faţă de această categorie profesională", a declarat preşedintele FSLi, Simion Hancescu.

Sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor de la nivel local cu salariile şi sporurile în instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat vor fi diminuate de Guvern prin rectificare bugetară, tăieri de cheltuieli urmând să fie efectuate şi din bugetul de finanţare a ajutorului social

Proiectul celei de-a doua rectificări bugetare din acest an, obţinut de MEDIAFAX, relevă că sumele totale defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivel local cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, precum şi contribuţiile aferente acestora din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat vor fi reduse cu 247,1 milioane lei, la 8,2 miliarde lei.

Nu vor fi operate diminuări de cheltuieli în judeţele Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Proiectul de rectificare va fi aprobat luni de Guvern. Prima rectificare bugetară din acest an a fost efectuată în luna august. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FSLI: Angajaţii din educaţie ar putea rămâne fără bani de sărbători, din cauza rectificării bugetare.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FSLI: Angajaţii din educaţie ar putea rămâne fără bani de sărbători, din cauza rectificării bugetare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei