Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 nov 2010 - Anul XV, nr. 266 (4557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu afirmă că procesul de restructurare a aparatului bugetar nu se va opri

Joi, 11 Noiembrie 2010 (15:27:59)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că, până la sfârşitul anului, 26.000 de salariaţi trebuie să părăsească sistemul bugetar şi că 2011 va fi un an în care se va trece la abordarea calitativă a restructurării aparatului de stat.

"În ceea ce priveşte perspectiva acordurilor cu instituţiile financiare internaţionale, vă pot spune că în situaţia, pe care eu o întrezăresc ca posibilă, de finalizare cu succes a actualului Acord cu Fondul, Uniunea şi cu Banca Mondială, intenţionăm realizarea unui următor acord fără finanţare, un acord preventiv cu cele trei instituţii, având ca obiectiv major continuarea reformelor structurale, spre exemplu reducerea aparatului bugetar", a spus preşedintele Traian Băsescu, la Conferinţa "Parteneriat pentru creştere economică în 2011", organizată de "Ziarul Financiar" şi Consiliul Investitorilor Străini.

El şi-a exprimat speranţa, având în vedere cifrele de la sfârşitul lunii septembrie, că se va atinge obiectivul pentru 2011, dar că acest proces de restructurare a sectorului bugetar nu poate fi oprit.

"Avem nevoie nu numai de o reducere a cheltuielilor cu forţa de muncă din aparatul bugetar. Avem nevoie şi de o creştere a nivelului de calificare şi de debirocratizare în acelaşi timp. De aceea spun că procesul de restructurare a aparatului de stat nu se opreşte. 2011 va fi un an în care se va trece la abordarea calitativă a restructurării aparatului de stat. Acum, obiectivul major a fost reducerea cheltuielilor cu funcţionarea statului. Am aici o cifră şi vă pot spune că până la 31.12 a mai rămas o diferenţă de 26.000 de salariaţi care trebuie să părăsească sistemul bugetar şi se atinge obiectivul de 70.000 reducere pe care şi l-a asumat Guvernul. Deci, la 31.12, ar trebui să avem în plată 1.290.000 de salariaţi în sectorul bugetar - central, local, instituţii, spitale, şcoli şi aşa mai departe", a conchis şeful statului.

Statul trebuie să disponibilizeze 26.000 de angajaţi în perioada septembrie-decembrie pentru a ajunge de 1,29 milioane de salariaţi şi pentru a avea posibilitatea să crească în medie cu 15% actualele salarii diminuate cu 25%, a declarat, marţi, secretarul de stat în MFP Gheorghe Gherghina.

"La finele lunii septembrie mai erau în sectorul 1,316 milioane angajaţi, iar ca să ajungem la 1,29 milioane de angajaţi trebuie să mai plece până la finele lunii decembrie 26.000, după calculele noastre. (...) Considerăm că avem şansa să ne închidem cu 1,29 milioane de bugetari şi atunci, faţă de salariile actuale, cele diminuate cu 25%, ar merge o majorare medie de 15%, în condiţiile în care nu se mai dă prima de vacanţă şi al 13-lea salariu (....) Dacă avem în vedere anvelopa salarială de 39 miliarde lei, vine un salariu mediu de 1.300 lei net", a explicat Gherghina. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu afirmă că procesul de restructurare a aparatului bugetar nu se va opri.
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu afirmă că procesul de restructurare a aparatului bugetar nu se va opri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei