Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 nov 2010 - Anul XV, nr. 266 (4557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FSLI: Decizia autorităţilor locale de a recupera de la profesori banii de concediu este un abuz

Joi, 11 Noiembrie 2010 (16:42:52)

Plata integrală a indemnizaţiilor de concediu pentru cadrele didactice a fost făcută în condiţiile legii, decizia autorităţilor locale de a recupera acum aceşti bani fiind un abuz, a declarat, joi, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu.

"Consider că plata integrală a indemnizaţiilor de concediu a fost făcută în condiţiile legii. Decizia autorităţilor locale de a recupera banii acordaţi este un abuz. Tocmai de aceea înţeleg nemulţumirea colegilor din Dolj, care fac parte din FSLI şi hotărârea lor de a înceta activitatea în mod spontan. FSLI este alături de cadrele didactice din Dolj, la fel cum şi-au exprimat solidaritatea şi alţi colegi din ţară", a spus Simion Hancescu, citat într-un comunica de presă al federaţiei.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ face demersuri pentru recuperarea, în instanţă, a banilor pe care angajaţii din învăţământ i-au pierdut după ce indemnizaţia de concediu a fost redusă cu 25 la sută, a precizat Hancescu.

Profesorii din patru unităţi de învăţământ din Craiova, din cele nouă care declanşaseră, miercuri, proteste spontane întrerupând activitatea în şcoli, au continuat, joi, acţiunea, nemulţumiţi de decizia primăriei privind salariile de concediu, care ar fi fost încasate "ilegal".

Potrivit vicepreşedintelui FSLI Dolj, Bogdan Manea, cadrele didactice de la Grupul Şcolar "Matei Basarab" şi şcolile generale nr. 21, 36 şi 22 au întrerupt, joi dimineaţă, activitatea nemulţumite de o decizie a Primăriei Craiova care a dispus recuperarea sumelor încasate de profesori în lunile iulie şi august sub formă de salariu de concediu prin diminuarea veniturilor pe luna octombrie.

Miercuri, declanşaseră acţiuni spontane de protest cadrele didactice de la Colegiul Naţional "Carol I", Liceul "Traian Demetrescu", Liceul "Ştefan Odobleja", Colegiul "Constantin Neniţescu", Grupul Şcolar "Traian Vuia, Grupul Şcolar "George Bibescu", Grupul Şcolar "Matei Basarab" şi şcolile generale nr. 22, 36 şi 39, cadrele didactice de la Colegiul Naţional "Carol I" anunţând, miercuri după-amiază, că vor renunţa la protest.

Cadrele didactice de la Colegiul Naţional "Carol I" din Craiova au declanşat, marţi, un protest spontan, nemulţumite de o decizie a primăriei de a le opri din salariul pe luna octombrie banii încasaţi în iulie şi august sub formă de salariu de concediu. În urmă cu o săptămână, cadrele didactice ale Grupului Şcolar "George Bibescu" din Craiova au întrerupt voluntar activitatea.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FSLI: Decizia autorităţilor locale de a recupera de la profesori banii de concediu este un abuz.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FSLI: Decizia autorităţilor locale de a recupera de la profesori banii de concediu este un abuz0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei