Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 nov 2010 - Anul XV, nr. 266 (4557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Trimiţând Legea pensiilor la reexaminare, am căzut în plasa încercării de a rezolva politic

Joi, 11 Noiembrie 2010 (15:26:20)

Şeful statului a declarat, joi, că oamenii politici trebuie să găsească resursele de înţelepciune pentru ca România să-şi respecte angajamentele din Acordul cu FMI, opinând totodată că, trimiţând Legea pensiilor la reexaminare, a căzut în plasa încercării de a da o soluţie partidelor parlamentare.

"Suntem într-un moment crucial şi o spun cu deplină responsabilitate. Ştiu foarte bine ce înseamnă ratarea finalizării Acordului cu Fondul, Uniunea Europeană şi Banca Mondială şi care ar fi beneficiile finalizării cu succes a acestui acord. Sper ca oamenii politici să găsească resursele de înţelepciune pentru a face cei trei-patru paşi care trebuiesc făcuţi, în aşa fel încât România să-şi îndeplinească angajamentele din interiorul Acordului cu cele trei instituţii financiare", a declarat Traian Băsescu, la Conferinţa "Parteneriat pentru creştere economică în 2011", organizată de "Ziarul Financiar" şi Consiliul Investitorilor Străini.

El a adăugat că acesta este motivul pentru care a propus partidelor parlamentare un moratoriu.

"Propunerea este a unui moratoriu, a unui armistiţiu, dacă vreţi. Se pun armele jos, se fac cele trei-patru obligaţii care nici nu necesită mare efort - doar trebuie să stai pe scaun şi să ridici mâna în Parlament sau s-o laşi jos, dar să faci ceva - şi România ar putea avea certitudinea că finalizează cu bine Acordul. Mi se pare că termenul de moratoriu pentru unii înseamnă să punem condiţii", a mai spus Băsescu.

Şeful statului a adăugat că, retrimiţând Legea pensiilor spre reexaminare, a căzut "în plasa încercării de a rezolva politic, de a da o soluţie partidelor parlamentare, plecând de la premisa că toţi blamau această lege".

"Am trimis-o înapoi şi rezolvarea a fost că a fost blocată o lungă perioadă de timp, deşi era o obligaţie esenţială în raport cu Fondul. Acest lucru a creat neîncrederea că vom duce mai departe Legea pensiilor, aşa cum a fost convenită. Întârzierea, blocarea a dus la neîncredere, deşi am primit asigurări de la oamenii politici că «dacă o trimiteţi, o vom rezolva». Am considerat că soluţia corectă e un moratoriu: rezolvăm cele trei-patru probleme care ţin de Parlament şi de Guvern şi pe urmă reluăm bătălia politică", a mai afirmat preşedintele Băsescu.

El şi-a exprimat convingerea că, "în cele din urmă", se vor găsi resursele politice necesare pentru ca Acordul să fie finalizat cu succes. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Trimiţând Legea pensiilor la reexaminare, am căzut în plasa încercării de a rezolva politic.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Trimiţând Legea pensiilor la reexaminare, am căzut în plasa încercării de a rezolva politic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei