Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 aug 2010 - Anul XV, nr. 204 (4495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeitan: Sistemul de asistenţă socială este prea generos şi prea haotic

Marţi, 31 August 2010 (14:55:16)

Sistemul de asistenţă socială este mult prea generos şi haotic, iar Codul asistenţei sociale urmează să pună într-o singură bază de date doate prevederile legale din domeniu, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Mihai Şeitan..

Ministrul Muncii a spus că baza de date va fi redusă la beneficiari - familii sau persoane singure - care au venituri insuficiente pentru nivelul minim de trai şi la persoane cu dizabilităţi certe.

Şeitan a precizat că noua lege de asistenţă socială ar trebui să fie finalizată până la sfârşitul lunii octombrie, acelaşi termen fiind stabilit şi pentru proiectele de lege privind salarizarea unitară, sistemul unitar de pensii, legea şomajului şi legea privind organizarea şi funcţionarea inspecţiei muncii.

El a mai arătat că până în decembrie Ministerul Muncii mai trebuie să finalizeze un alt pachet de legi care vizează modificarea Codului Muncii.

Directorul general de asistenţă socială din Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că familiile care au un venit pe membru de familie cuprins între 371 şi 470 de lei nu vor mai primi alocaţii monoparentale sau complementare, în această situaţie fiind în jur de 100.000 de beneficiari.

Ministrul Muncii a declarat că proiectul de lege a fost discutat într-o primă lectură, luni, în Guvern şi trebuie să fie aprobat până la sfârşitul lunii octombrie, deoarece este legat de acordul de împrumut cu Fondul Monetar şi Banca Mondială, reprezentând una dintre condiţiile pentru acordarea viitoarelor tranşe de împrumut.

"Proiectul a trecut de toate procedurile de dezbatere publică şi urmăreşte două lucruri, să aloce bani pentru cei care au cu adevărat probleme privind veniturile şi să sprijine persoanele cu dizabilităţi care nu pot fi ajutaţi din alte surse. Acest sistem va avea în vedere o evidenţă clară a familiilor care beneficiază de aceste drepturi, astfel încât sumele obţinute de fiecare familie să fie cumulate într-un anumit plafon", a declarat Şeitan.

Surse ministeriale declarau, luni, pentru MEDIAFAX, că Guvernul dezbate, în primă lectură, un proiect de lege prin care alocaţia complementară pentru susţinerea familiei este unificată cu cea monoparentală, iar pragul pentru atribuirea acestei noi alocaţii scade cu 100 lei, de la 470 la 370 lei pe venit pe membru de familie.

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mihai Şeitan, declara, în 24 august, pentru MEDIAFAX, că suma indemnizaţiilor acordate unei familii sau unei persoane singure nu va putea depăşi un anumit plafon, care va fi stabilit prin Codul social, document care trebuie finalizat în luna octombrie.

Demnitarul explica atunci că această măsură va fi luată pentru a nu încuraja "nemunca", arătând că în prezent sunt multe cazuri în care veniturile cumulate din ajutoare sociale ajung la 3.000 - 4.000 de lei lunar.

Premierul Emil Boc anunţa, în 12 august că Guvernul şi-ar putea asuma din nou răspunderea în faţa Parlamentului, în septembrie sau octombrie, pentru adoptarea unor legi importante, precum Codul asistenţei sociale şi modificarea Codului Muncii şi a Legii salarizării unitare în sectorul bugetar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeitan: Sistemul de asistenţă socială este prea generos şi prea haotic.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeitan: Sistemul de asistenţă socială este prea generos şi prea haotic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei