Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 aug 2010 - Anul XV, nr. 204 (4495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANCOM a oprit procedura de acordare a primelor două licenţe de televiziune digitală

Marţi, 31 August 2010 (14:56:20)

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a oprit, marţi, procedura de selecţie comparativă pentru acordarea a două licenţe de televiziune digitală, a anunţat instituţia.

"În urma publicării în Monitorul Oficial a HG 833/2010, act normativ care schimbă cadrul juridic aplicabil procedurii de acordare a licenţelor în vederea operării celor două multiplexe de televiziune digitală, ANCOM opreşte licitaţiile aflate în desfăşurare pentru acordarea primelor două multiplexe de televiziune digitală. ANCOM nu a fost consultată la elaborarea actului normativ sus menţionat", se arată într-un comunicat al ANCOM remis MEDIAFAX.

Ca urmare a HG 464/2010 privind acordarea licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru de televiziune, ANCOM derula o licitaţie internaţională pentru acordarea a două licenţe de televiziune digitală, la care s-au arătat interesate să participe RCS&RDS, Romtelecom, TDF SAS, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, Media Sat, Österreichische Rundfunksender GmbH&Co KG şi General Satellite Sofia.

"ANCOM a transmis în cursul zilei de astăzi (marţi - n.r.) scrisori de informare către cei şapte cumpărători ai caietelor de sarcini cu privire la necesitatea anulării licitaţiilor, anunţându-i totodată că autoritatea va returna sumele achitate pentru achiziţionarea caietelor de sarcini (1.500 lei - n.r.). În continuare, ANCOM aşteaptă emiterea în 45 de zile a noii hotărâri a Guvernului care va stabili calendarul tranziţiei la televiziunea digitală, precum şi emiterea celorlalte acte normative care vor stabili noua procedura de licitaţie, modul în care vor fi acordate licenţele şi taxa de licenţă", se mai spune în comunicat.

Preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, a declarat că, odată cu aceasta amânare, România pierde startul către dezvoltarea unor noi servicii de comunicaţii mobile de bandă largă şi a investiţiilor în acest domeniu

"Amânarea tranziţiei la televiziunea digitală şi, implicit a eliberării spectrului de frecvenţe, duce la întârzierea lansării unor servicii de bandă largă în România şi poate crea premisele măririi decalajului între România şi celelalte ţări din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte serviciile de acces la Internet în bandă largă", se precizează în comunicatul ANCOM.

ANCOM este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei, administrarea resurselor limitate şi încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANCOM a oprit procedura de acordare a primelor două licenţe de televiziune digitală.
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANCOM a oprit procedura de acordare a primelor două licenţe de televiziune digitală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei