Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 aug 2010 - Anul XV, nr. 204 (4495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Băsescu trebuie sancţionat cu suspendarea dacă îşi încalcă îndatoririle

Marţi, 31 August 2010 (14:22:15)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, după întâlnirea cu parlamentarii social-democraţi, că şeful statului, Traian Băsescu, trebuie să fie sancţionat cu suspendarea din funcţie şi "întoarcerea la oameni" dacă îşi încalcă îndatoririle.

Ponta a făcut, astfel, prima declaraţie explicită privind suspendarea şefului statului, el evitând să se pronunţe de o manieră clară asupra acestui subiect de-a lungul timpului, atunci când a fost chestionat de ziarişti.

"Bătăliile cele mai vizibile, esenţiale, le vom da în această toamnă, în Parlament. Ceea ce vom putea să schimbăm cu adevărat, vom schimba în Parlament: trebuie să dăm jos Guvernul Boc, să spijinim un guvern care să oprească aceste măsuri ale guvernului Boc şi să pregătească alegerile anticipate", a spus Ponta, după întâlnirea cu grupurile parlamentare PSD.

El a făcut, totodată, şi o referire la preşedintele Traian Băsescu, fără a fi întrebat de jurnalişti în acest sens.

"Şi, de asemenea, dacă va fi cazul, să ne batem cu Traian Băsescu dacă nu-şi va îndeplini obligaţiile de preşedinte şi va încerca să perpetueze împotriva voinţei populare şi împotriva voinţei Parlanentului un guvern corupt şi incompetent şi o criză politică pe care a declanşat-o din ziua în care l-a numit pe Emil Boc premier", a adăugat Ponta.

Întrebat dacă s-a referit la o eventuală suspendare a şefului statului, în cazul în care Traian Băsescu nu va respecta voinţa Parlamentului, Ponta a precizat că nu a ascuns niciodată acest lucru.

La constatarea exprimată de un jurnalist, potrivit căreia s-a ferit să răspundă explicit pe acest subiect, Ponta a precizat că a făcut acest lucru pentru că nu doreşte să vorbească, în general, ca politician, cu "dacă şi cu parcă".

"Dacă Traian Băsescu îşi încalcă îndatoririle de preşedinte - şi îndatorirea sa principală este aceea de a nu crea crize politice, ci de a opri crizele politice -, sigur că da, trebuie să fie sancţionat şi sancţiunea pentru un preşedinte este suspendare şi retrimiterea la votul cetăţenilor", a subliniat Ponta.

În opinia sa, lui Traian Băsescu îi este frică de "întoarcerea la oameni", deşi el este cel care a promovat acest lucru.

"Eu tot spun: Traian Băsescu ne-a tot vorbit de întoarcerea la oameni, acum,văd că îi este foarte frică de oameni şi poate îl întoarcem noi la oameni până la urmă", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a mai fost suspendat din funcţia în mandatul precedent, în anul 2007, când referendumul de demitere a invalidat decizia Parlamentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Băsescu trebuie sancţionat cu suspendarea dacă îşi încalcă îndatoririle.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Băsescu trebuie sancţionat cu suspendarea dacă îşi încalcă îndatoririle0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei