Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 aug 2010 - Anul XV, nr. 204 (4495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNPAS: Beneficiarii pensiilor de serviciu primesc drepturile recalculate din 14 septembrie

Marţi, 31 August 2010 (17:53:42)

Beneficiarii pensiilor de serviciu, cu excepţia celor militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, vor încasa, din 14 septembrie, noile cuantumuri ale drepturilor de pensie, informează, marţi, Casa de Pensii.

Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) precizează că pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, pensiile de serviciu ale personalului diplomatic şi consular, pensiile de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari, pensiile de serviciu ale deputaţilor şi senatorilor, pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi au fost recalculate, potrivit algoritmului de calcul prevăzut de Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.

"Noile decizii de pensie, însoţite de buletinele de calcul, au fost transmise beneficiarilor prin poştă sau au fost ridicate personal de către aceştia de
la sediile caselor teritoriale de pensii, acţiunea având termen de finalizare data de 1 septembrie 2010. Începând cu data de 14 septembrie 2010, beneficiarii pensiilor de serviciu urmează să încaseze noile cuantumuri ale drepturilor de pensie, plata efectuându-se în funcţie de opţiunea iniţială a acestora, prin poştă sau prin cont bancar", se arată în comunicatul remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

CNPAS precizează că pensiile militare de stat şi pensiile de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei
penitenciarelor sunt în prezent în proces de recalculare, potrivit algoritmului de calcul prevăzut de Legea 19/2000 referitor la sistemul public
de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, de către instituţiile în evidenţa cărora se află persoanele beneficiare.

"Datorită numărul mai mare de beneficiari ai acestor pensii, termenul de finalizare al procesului de recalculare, va fi până la data de 1 ianuarie 2011", se mai arată în comunicat.

Premierul Emil Boc a anunţat, în iulie, că până la 1 septembrie vor fi recalculate 6.250 pensii speciale ale personalului auxiliar din instanţe, diplomaţilor, parlamentarilor, personalului aeronautic şi al Curţii de Conturi, iar până la sfârşitul acestui an vor fi recalculate 168.000 de pensii militare de stat, urmând ca acestea să fie achitate într-un nou cuantum după 1 ianuarie 2011. Nu vor fi diminuate pensiile militare de stat mai mici de 3.000 de lei.

Economiile prognozate de Guvern prin recalcularea pensiilor speciale ale personalului auxiliar din instanţe, diplomaţilor, parlamentarilor, personalului
aeronautic şi al Curţii de Conturi se ridică la 86,8 milioane lei în 2010, 260,6 milioane lei în 2011, 267,9 milioane lei în 2012, 274,6 milioane lei în 2013 şi 281 milioane lei în 2014.

Media pe cinci ani a acestor economii este estimată la 234,2 milioane lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNPAS: Beneficiarii pensiilor de serviciu primesc drepturile recalculate din 14 septembrie.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNPAS: Beneficiarii pensiilor de serviciu primesc drepturile recalculate din 14 septembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei