Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 aug 2010 - Anul XV, nr. 204 (4495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încercare eşuată

Preotul contrabandist rămâne după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorii Curţii de Apel Suceava au respins, ieri, recursul înaintat de fostul preot paroh de la Văşcăuţi şi Muşeniţa, Gheorghe Cristinel Pînzaru (36 de ani), împotriva deciziei Tribunalului Suceava de a menţine măsura de arestare preventivă, astfel încât faţa bisericească acuzată de date de mită şi contrabandă va mai rămâne o vreme după gratii.

Pînzaru a fost trimis în judecată luna trecută, fiind acuzat că a contactat de mai multe ori un poliţist de frontieră (Ilie Zahariuc), căruia i-a promis suma de 4.000 de euro, pentru a nu supraveghea cu maşina de termoviziune, timp de jumătate de oră, într-una din nopţile în care era de serviciu, o anumită zonă de frontieră, prin care urmau să fie introduse peste fâşia verde, din Ucraina în România, circa 60-80 de baxuri de ţigări.

În noaptea de 5/6 iulie a.c., susţin procurorii de caz, preotul şi complici de-ai săi, rămaşi neidentificaţi, au introdus prin zona respectivă nu mai puţin de 36.950 de pachete de ţigări (Ronson, More şi Viceroy), pe fâşia verde dintre Ucraina şi România, ţigări pe care le-au depozitat la domiciliul unei enoriaşe, Olga Costiuc, de unde, câteva ore mai târziu, au şi fost ridicate de oamenii legii în urma percheziţiilor.

Procurorii anchetatori susţin că parohul de la Văşcăuţi a cauzat un prejudiciu la bugetul de stat de peste 330.000 de lei, reprezentând taxele vamele şi fiscale.

De cealaltă parte, preotul susţine că poliţistul de frontieră i-ar fi propus să facă contrabandă, însă el l-a refuzat.

Pe lângă problemele pe care le are cu legea, preotul Gheorghe Cristinel Pînzaru ar putea fi şi caterisit, dacă, bineînţeles, acuzaţiile anchetatorilor se vor dovedi a fi adevărate.

Până la un verdict final care să confirme sau să infirme vinovăţia preotului, mai marii Arhiepiscopiei au decis suspendarea din oficiu a parohului de la Văşcăuţi şi Muşeniţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotul contrabandist rămâne după gratii.
 Vizualizări articol: 823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Preotul contrabandist rămâne după gratii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei