Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 aug 2010 - Anul XV, nr. 204 (4495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lybek (FMI): Salariile bugetarilor au fost reduse la nivelul din 2005

Marţi, 31 August 2010 (13:48:34)

Salariile bugetarilor au fost reduse la nivelul din 2005 şi vor reprezenta acelaşi procent din PIB ca atunci, a declarat, marţi, reprezentantul FMI în România, Tonny Lybek, la lansarea unui raport privind piaţa muncii realizat de Blocul Naţional Sindical.

Reprezentantul FMI a precizat că în ultimii ani salariile în România au crescut extrem de mult, la fel ca şi numărul de angajaţi şi că aceste măsuri trebuiau corectate întrucât ponderea cheltuielilor privind salarizarea era mai mare decât cea a veniturilor. Lybek a precizat că veniturile din România reprezintă aproximativ 30% din PIB, faţă de 48-50% în alte ţări.

Tonny Lybek a mai spus că revenirea economică în Europa este destul de lentă, iar acest lucru s-a reflectat asupra ocupării. El a adăugat că unele ţări, cum ar fi de exemplu Olanda, s-au descurcat mai bine, dar pentru redresare trebuie realizate nişte echilibre fiscale.

România a simţit acut efectele crizei, pentru că deficitul a crescut rapid, ajungând la 8,8% din PIB, în timp ce Bulgaria în aceeaşi perioadă înregistra un excedent bugetar, a mai declarat Lybek.

"Trebuie să existe o flexibilitate mai mare pentru a repara diferenţele. Este nevoie şi de voinţă politică şi de ajutor din parte partenerilor sociali pentru a rezolva problemele. România a fost lovită de această criză şi au existat şi perioade de creştere economică, dar acestea au făcut ca România să fie şi mai vulnerabilă în faţa crizei", a precizat reprezentantul FMI.

El a mai arătat că în ultima perioadă exporturile au început să crească, iar primele sectoare lovite de criză încep să-şi revină.

Potrivit reprezentantului FMI, dacă România îşi va respecta angajamentele asumate, ar putea avea în 2011 o creştere economică de 1,5%. Lybek a precizat că cea mai mare problemă a României este cea de natură fiscală, acesta fiind motivul pentru care autorităţile au început să ia o serie de măsuri de protecţie.

"Dacă problema deficitului bugetar nu va fi rezolvată, va ridica probleme extrem de grave. Beneficiile sociale au fost reanalizate şi s-a garantat o schemă minimă a venitului şi s-a îmbunătăţit colectarea veniturilor la bugetul de stat", a mai spus Lybek.

Tonny Lybek a declarat că în 2011 România ar putea reveni la rate ale şomajului mai mici graţie măsurilor implementate. "Avem aşteptări bune pentru că România va pune în practică angajamentele asumate", a mai spus reprezentantul FMI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lybek (FMI): Salariile bugetarilor au fost reduse la nivelul din 2005.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lybek (FMI): Salariile bugetarilor au fost reduse la nivelul din 20050.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Am ajuns tot acolo... trimis de
(31 aug 2010, 19:19:30
Dupa o volta de 6 ani am ajuns si in privinta salariilor, de unde am plecat. Si atunci, cum e cu promisiunile marelui salvator al neamului, al celui care de-atata durere ca trebuia sa-l inlocuiasca pe celalalt actor (dar mult mai slab), plangea ca va fi nevoit sa conduca - si sa reformeze - Romania. Cum o conduce, stim, cum o reformeaza, vedem si avem exemplul clar ca - folosesc expresia politicienilor de la putere - AVEM O URIASA CRESTERE NEGATIVA in intreaga viata social economica, in toate domeniile activitatii statului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei