Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 apr 2010 - Anul XV, nr. 90 (4381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Procesul în care Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu începe miercuri

Marţi, 20 Aprilie 2010 (20:11:50)

 Procesul în care Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu cerând despăgubiri de un leu pentru "minciună şi trucarea unor filmări" după ce "Gardianul" a publicat un film în care preşedintele părea a lovi un copil la un miting electoral din 2004 începe miercuri la Judecătoria Sectorului 1.

În acest proces, preşedintele Traian Băsescu a dat în judecată pe Dinu Patriciu şi firma Best Media, pentru "minciună şi trucarea unor filmări".

Acţiunea a fost înregistrată la instanţă la începutul lunii decembrie 2009.

Imediat, omul de afaceri Dinu Patriciu a anunţat şi el că l-a dat în judecată pe preşedintele Traian Băsescu, cerând, la rândul lui, instanţei Judecătoriei sectorului 1- Secţia civilă despăgubiri de un euro. Acest proces va începe în 4 mai.

În 28 noiembrie, Băsescu anunţase la sediul de campanie că va da în judecată pe Dinu Patriciu şi ziarul "Gardianul" şi a întrebat conducerea ziarului de ce nu a făcut o expertiză a filmului.

Totodată, în 1 decembrie, preşedintele a solicitat Institutului Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) un aviz de specialitate prin care să se stabilească dacă filmul din campania din 2004 conţine urme de intervenţie tehnică în sensul modificării integrităţii.

Două zile mai târziu, INEC anunţa că a transmis Administraţiei Prezidenţiale rezultatul verificărilor solicitate de instituţie în legătură cu autenticitatea unei înregistrări din campania electorală din 2004 în care şeful statului părea că loveşte un copil.

Tot atunci, preşedintele Traian Băsescu declara că, potrivit INEC, înregistrarea de la Ploieşti conţine elemente de editare computerizată în sensul alterării integrităţii, nu e autentică şi nici nu reprezintă o copie realizată cu acurateţe a unei înregistrări autentice.

Şeful statului mai spunea că, dacă nu îi este alterată calitatea de probă în instanţă, va face public avizul INEC, menţionând totodată că a cerut o expertiză a filmării de la Ploieşti şi în străinătate.

El preciza că pe document se specifică faptul că alterările apar în multe locuri, dar şi că este interzisă multiplicarea. Şeful statului afirma că a primit avizul cu adresă semnată de directorul INEC şi că în acesta se susţine că nu este vorba despre o lovitură.

"Gardianul" a publicat, în 26 noiembrie, un film în care preşedintele Băsescu pare a lovi un copil peste faţă, în timpul unui miting electoral din 2004.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în aceeaşi zi, la Realitatea TV, întrebat cum comentează filmul, că se va uita la imagini şi va da o explicaţie publică, după care a spus: "Nu ştiu dacă acel copil nu a vorbit urât femeii".

"Vă asigur că o să mă uit şi o să vă dau o explicaţie. Dar zice copilul ceva? A spus ceva urât?", spunea Băsescu, întrebat despre filmuleţ. "Poate m-a înjurat", adăuga Băsescu.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu declara, la sediul său de campanie, că niciodată în viaţa lui nu a lovit vreun copil, al său sau al altora, susţinând că s-a ajuns "prea departe cu campania murdară" şi că acest lucru"arată disperare".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesul în care Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu începe miercuri.
 Vizualizări articol: 910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procesul în care Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu începe miercuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei