Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 apr 2010 - Anul XV, nr. 90 (4381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a cerut Guvernului să remedieze rapid problema ANI, pentru a nu exista pauze în activitate

Marţi, 20 Aprilie 2010 (20:14:23)

Preşedintele Băsescu a cerut Guvernului, marţi, la Cotroceni, să remedieze rapid problemele de funcţionare la nivelul Agenţiei Naţionale de Integritate, după decizia CC, astfel încât să nu existe pauze în activitatea instituţiei, premierul Boc spunând că este pregătit pentru o ordonanţă de urgenţă.

"Preşedintele a cerut membrilor Guvernului să remedieze rapid problema ANI, astfel încât să nu existe pauze în activitatea instituţiei, iar şeful Guvernului a răspuns că este pregătit să rezolve aceste probleme prin ordonanţă de urgenţă, pentru a răspunde şi cerinţelor Uniunii Europene", au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la întâlnire.

Potrivit acestora, în discuţia de la Palatul Cotroceni nu a mai fost abordat şi subiectul revizuirii Constituţiei.

Membrii Guvernului au fost convocaţi, marţi, la Cotroceni, pentru o discuţie în care, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu le-a cerut miniştrilor, printre altele, să plătească datoriile statului către agenţii economici.

Potrivit Preşedinţiei, discuţiile dintre Băsescu şi membrii Guvernului au vizat subiecte referitoare la măsuri de reformă care nu mai suportă amânare: reducerea cheltuielilor publice, atât ca efect al reformei în administraţia publică la nivel central şi local, cât şi al unei mai bune ţintiri a beneficiarilor sistemului de protecţie socială; procesul de descentralizare; legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Înainte de întâlnirea cu preşedintele, membrii Guvernului s-au reunit, luni seară, pentru a stabili un punct de vedere unitar asupra problemelor aflate pe agenda discuţiei.

Surse participante la această reuniune au declarat agenţiei MEDIAFAX, luni seară, că premierul Emil Boc le-a transmis miniştrilor că va avea personal o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu privind revizuirea Constituţiei, iar subiectul nu a mai fost abordat în discuţia cu membrii Cabinetului.

Înaintea întâlnirii de la Cotroceni cu miniştrii, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc au avut o discuţie privată de aproximativ 15 minute.

Curtea Constituţională (CC) a constatat că anumite prevederi ale Legii privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate sunt neconstituţionale, inclusiv articolul 13 care stabileşte atribuţiile ANI, respectiv verificarea declaraţiilor de avere şi interese, controlul depunerii la termen a acestora, constatarea neconcordanţelor sau a nerespectării hotărârilor legale, constatarea incompatibilităţilor şi sesizarea organelor de urmărire penală, dar şi aplicarea sancţiunilor.

La sfârşitul săptămânii trecute, premierul Emil Boc a declarat că este hotărât să promoveze o ordonanţă de urgenţă privind Agenţia Naţională de Integritate (ANI), pentru a permite instituţiei să funcţioneze în continuare, arătând că "cine crede că îşi poate bate joc de ANI se înşală".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a cerut Guvernului să remedieze rapid problema ANI, pentru a nu exista pauze în activitate.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu a cerut Guvernului să remedieze rapid problema ANI, pentru a nu exista pauze în activitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei