Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 apr 2010 - Anul XV, nr. 90 (4381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ambasada României protestează după prezentarea denigratoare a salutului românesc la un post francez

Marţi, 20 Aprilie 2010 (16:37:09)

Ambasada României la Paris a comunicat, marţi, la solicitarea MEDIAFAX, că a transmis trei scrisori de protest cerând prezentarea de scuze şi aplicarea de sancţiuni după prezentarea la un post public de televiziune francez a "salutului românesc" - executat cu palma întinsă, în semn de cerşit.

Reprezentanţi ai ambasadei au comunicat agenţiei MEDIAFAX că au fost trimise încă de luni trei scrisori de protest dintre care una preşedintelui France Television, care include postul France2, una directorului de programe al France Television şi una Consiliului Superior al Audiovizualului, instituţia franceză omoloagă a CNA.

Ambasada a cerut prin intermediul acestor scrisori să fie prezentate scuze publice precum şi să fie sancţionaţi cei responsabili. De asemenea, ambasada a solicitat prezentarea măsurilor ce vor fi adoptate pentru a evita repetarea, pe viitor, a unor situaţii de acest gen.

Misiunea diplomatică a arătat în scrisorile transmise că este vorba despre un gest "inacceptabil" deoarece promovează "defăimarea rasială" şi "incitarea la xenofobie".

Ambasada aşteaptă în continuare un răspuns la cele trei scrisori de protest şi, în cazul în care nu va primi nimic până miercuri, se va adresa din nou atât către France Television, cât şi la Consiliul Superior al Audiovizualului din Franţa.

Eurodeputaţii PSD au criticat de asemenea, marţi, prezentarea la un post public de televiziune francez a "salutului românesc" - executat cu palma întinsă, în semn de cerşit - ei cerând prezentatorilor emisiunii să prezinte scuze publice, iar autorităţilor audio-vizuale din Franţa să ia măsuri.

Hotnews a relatat, luni, că într-o emisiune difuzată pe postul public francez de televiziune France2, un umorist francez a prezentat salutul românilor care a inclus gestul de a cerşi bani. Umoristul Jonatahan Lambert care a fost prezent sâmbătă seară la postul public francez de televiziune France2 i-a propus prezentatorului emisiunii să-i prezinte salutul suprem. El a adăugat că nu este "Salutul Roman" ci "Salutul Românesc", pe care l-a executat în mijlocul scenei. El s-a ridicat în picioare, s-a aplecat uşor în faţă, a întins mâna şi a spus pe un ton rugător: "S'il vous plait, Messieurs!".

Oamenii din sală s-au ridicat în picioare şi, cu mâna întinsă, uşor aplecaţi, au rostit şi ei, pe un ton rugător: "S'il vous plait, Messieurs!", după care au izbucnit în râs, a relatat Hotnews.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasada României protestează după prezentarea denigratoare a salutului românesc la un post francez.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ambasada României protestează după prezentarea denigratoare a salutului românesc la un post francez5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei