Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 apr 2010 - Anul XV, nr. 90 (4381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedinţie: Şeful statului a cerut Guvernului ca datoriile către agenţii economici să fie plătite

Marţi, 20 Aprilie 2010 (18:48:09)

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut marţi, în timpul consultărilor de la Palatul Cotroceni, membrilor Executivului să plătească datoriile statului către agenţii economic, informează Preşedinţia.

"Şeful statului a precizat că urgentarea îndeplinirii obiectivelor asumate de Guvernul României în vederea consolidării fiscale şi a ieşirii din criză trebuie să rămână o prioritate. În acest context, s-a insistat asupra nevoii de a creşte investiţiile şi a spori gradul de absorbţie a fondurilor comunitare, inclusiv pe procedurile de achiziţii publice. De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a subliniat necesitatea ca datoriile statului către agenţii economici să fie plătite", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, discuţiile dintre preşedintele Traian Băsescu şi membrii Guvernului au vizat subiecte referitoare la măsuri de reformă care nu mai suportă amânare: reducerea cheltuielilor publice, atât ca efect al reformei în administraţia publică la nivel central şi local, cât şi al unei mai bune ţintiri a beneficiarilor sistemului de protecţie socială; procesul de descentralizare; legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate.

"În cadrul întâlnirii, preşedintele României i-a asigurat pe membrii Guvernului că va fi un partener al Executivului în procesul de îndeplinire a acestor politici publice", se mai arată în document.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la consultările cu Guvernul de la Palatul Cotroceni, că toţi au vorbit în campania electorală despre descentralizare, inclusiv el, dar că aceasta "nu apare în mod real şi accelerat".

Băsescu a menţionat că măsurile asumate de Guvern sunt dificile, curajoase, dar şi absolut necesare, ele vizând reducerea cheltuielilor bugetare şi stabilirea unui nivel rezonabil de echitate între diferite categorii din societate.

Preşedintele şi premierul au avut, la Palatul Cotroceni, o discuţie de aproximativ 15 minute înainte de întâlnirea dintre şeful statului şi membrii Guvernului, interval în care miniştrii aflaţi în sală au aşteptat începerea reuniunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedinţie: Şeful statului a cerut Guvernului ca datoriile către agenţii economici să fie plătite.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedinţie: Şeful statului a cerut Guvernului ca datoriile către agenţii economici să fie plătite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei