Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 apr 2010 - Anul XV, nr. 90 (4381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


O minciună-n plus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fotbalul nostru probabil că n-ar mai exista dacă într-o bună zi ar ajunge la un „moment zero” din care să se renunţe la fraude de tot felul, începând chiar cu minciuna. Un argument în acest sens e chiar minciuna de acum ceva vreme când s-a anunţat „momentul zero” al renunţării la blaturi şi, implicit, cel al decesului „cooperativei”. Cred că sunt mai bine de 10 ani de atunci. Vi se pare că, pardon, cooperativa „o muritu” sau că „doar puţin s-o hodinitu”?

Aşa de profund s-a infestat cu minciună tot ce are cât de cât legătură cu fotbalul, încât omul obişnuit, neprins în sistem, nu mai are habar când ceva, orice, e minciună sau adevăr în stare pură. E de ajuns ca ăla prins cu raţa-n gură să zică „hă-hă-hă, am glumit”, pentru ca tot ceea ce ne speriase sau ne dăduse speranţe la cine ştie ce să se năruie şi să se transforme într-o glumiţă care nici nu mai contează că era de fapt o minciună ordinară. În fond, tuturor ne plac glumele.

Ziarul „Gazeta sporturilor” de ieri face o trecere în revistă a fotbaliştilor care au alcătuit „generaţia ’70”, una care, vă place sau nu, dacă ăsteia a lui Hagi, Răducioiu, Popescu, i-am zis „de aur”, atunci ar fi trebuit să-i spunem „de platină” sau chiar „de uraniu”, că ăsta parcă e încă niţeluş mai scump. Nu s-a reamintit cu acest prilej, pornind de la cel mai recent eveniment tragic (dormi în pace, Sandu Neagu!), că mulţi din cei de atunci au sfârşit cumplit, măcinaţi de boli, abandonaţi într-o sărăcie de boschetari, distruşi de băutură multă şi proastă.

Printre cei plecaţi de mult  se numără şi Adamache, portarul. Despre el, numita publicaţie zice o bazaconie: că ar fi sărit într-o... piscină, unde ar fi făcut un infarct!! Dragi pescari, cei care aţi ajuns vreodată-n viaţă la „Lebăda”, vis-a-vis de satul Crişan, cunoaşteţi, desigur, povestea Monumentului de la confluenţa braţului Sulina cu Dunărea Veche. Şi povestea lui: Adamache, căsătorit cu o localnică, cu care nu se mai înţelegea de o vreme, a ieşit dintre vodci, a intrat în Dunăre şi s-a tot dus. L-au găsit pe la Sulina, după vreo patru zile. Pe locul unde a dispărut în ape, s-a ridicat Monumentul. De ce trebuie să mintă şi ziariştii? Nu ne ajung minciunile lui Becali, Dragomir, Borcea, Naşu’, ...?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O minciună-n plus.
 Vizualizări articol: 982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
O minciună-n plus5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei