Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 apr 2010 - Anul XV, nr. 90 (4381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECTS: Bacalaureatul se va desfăşura normal, joi, în 750 din cele 886 de centre

Marţi, 20 Aprilie 2010 (18:24:48)

Proba de competenţe digitale a examenului de bacalaureat se va desfăşura normal, joi, zi în care sindicatele au stabilit grevă, în 750 de centre dintr-un total de 886 anunţate pentru acest test, a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MECTS, Melania Vergu.

Potrivit datelor centralizate de MECTS de la inspectoratele şcolare judeţene, inclusiv cel al municipiului Bucureşti, proba de joi era anunţată a se desfăşura în 886 de unităţi. Dintre acestea, 136 au cerut reprogramarea, iar în 40 au fost înlocuiţi profesorii.

"Potrivit statisticilor, eliminând cele 136 de unităţi care au reprogramat proba de joi, rezultă că examenul se desfăşoară normal în 750 de centre. Totodată, vorbim de 111 cadre didactice care au cerut să fie înlocuite pentru că participă la grevă şi care fac parte din comisiile de bacalaureat. De fapt, greva nu va afecta 10 judeţe, respectiv: Buzău, Bistriţa, Bihor, Călăraşi, Dâmboviţa, Ilfov, Mureş, Neamţ, Satu-Mare şi Vâlcea", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Profesorii afiliaţi la FSLI, Federaţia "Spiru Haret" şi FEN s-au întâlnit, marţi, cu Daniel Funeriu, sindicaliştii declarându-se nemulţumiţi de rezultatul întâlnirii, pe motiv că ministrul Educaţiei nu i-a întrebat despre grevă.

Ei au decis să menţină greva generală de o zi în sistemul educaţional anunţată pentru joi.

Ministerul Educaţiei anunţa, în urmă cu o zi, că nu interzice profesorilor să participe la greva din 22 aprilie, dar solicită inspectoratelor şcolare judeţene să prezinte din timp situaţia acestor cadre didactice, iar în cazul în care nu vor fi înlocuitori, proba s-ar putea amâna, deşi MECTS nu ar vrea ca elevii "să sufere".

"Dacă sindicatele ar spune mai clar despre ce este vorba, ne-am putea informa şi am putea afla exact la ce situaţii concrete fac referire. În Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului nu a existat intenţia de a proceda aşa cum spun sindicatele. Mai mult, în 22 aprilie, sindicatele au anunţat grevă generală. MECTS a cerut inspectoratelor şcolare să se asigure că proba poate avea loc în condiţiile cele mai bune. MECTS nu se opune dorinţei profesorilor de a-şi exrcita dreptul la grevă. Inspectoratele şcilare trebuie să găsescă înlocuitori. Dar, dacă toată lumea va fi în grevă, atunci proba va fi amânată", a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MECTS, Melania Vergu.

În 22 aprilie este cea de-a patra zi a probei de evaluare a competenţelor digitale.

Federaţiile sindicale din învăţământ au reanalizat, săptămâna trecută, problemele din sistem, privind sumele insuficiente pentru cheltuielile de personal, ordonanţa de reducere a posturilor, legea educaţiei. Liderii federaţiilor au decis organizarea unei greve în 22 aprilie şi au recomandat profesorilor să nu participe la examenele naţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECTS: Bacalaureatul se va desfăşura normal, joi, în 750 din cele 886 de centre.
 Vizualizări articol: 346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECTS: Bacalaureatul se va desfăşura normal, joi, în 750 din cele 886 de centre0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei