Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 apr 2010 - Anul XV, nr. 90 (4381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: ANI a fost practic desfiinţată spre marea veselie a unora

Marţi, 20 Aprilie 2010 (14:39:35)

Preşedintele Traian Băsescu a spus, marţi, în deschiderea consultărilor cu Guvernul, că, în urma deciziei CC, ANI a fost practic desfiinţată, "spre marea veselie a unora şi spre marele deserviciu făcut României", el adăugând că doreşte să audă punctul de vedere al miniştrilor asupra acestui subiect.

"Practic, ANI a fost desfiinţată prin hotărârea Curţii Constituţionale. Ea nu mai are atribuţiuni, spre marea veselie a unora şi spre marele deserviciu făcut României", a spus şeful statului.

Preşedintele a spus că doreşte să afle părerea miniştrilor pe această temă, deşi nu era un subiect în scrisoarea trimisă.

"România reuşise să se recredibilizeze în procesul de a elimina clauza de slavgardare pe justiţie şi, pe urmă, în procesul de a diminua timpul de monitorizare în faza în care ne aflăm acum, printre altele, şi prin funcţionarea ANI", a mai spus preşedintele.

Curtea Constituţională (CC) a constatat, săptămâna trecută, că anumite prevederi ale Legii privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate sunt neconstituţionale, inclusiv articolul 13 care stabileşte atribuţiile ANI, respectiv verificarea declaraţiilor de avere şi interese, controlul depunerii la termen a acestora, constatarea neconcordanţelor sau a nerespectării hotărârilor legale, constatarea incompatibilităţilor şi sesizarea organelor de urmărire penală, dar şi aplicarea sancţiunilor.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Râmnicu Vâlcea, că Guvernul ar putea modifica prin Ordonanţă de Urgenţă Legea ANI, după ce Curtea Constituţională va redacta motivarea deciziei de a declara neconstituţionale mai multe articole din Legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: ANI a fost practic desfiinţată spre marea veselie a unora.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: ANI a fost practic desfiinţată spre marea veselie a unora0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei