Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mar 2010 - Anul XV, nr. 75 (4366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani, arestat pentru fapte de corupţie

Miercuri, 31 Martie 2010 (16:28:24)

Judecătorul Valentin Popescu, vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani, a fost arestat, miercuri după-amiază, de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia, pentru o perioadă de 29 de zile, la propunerea procurorilor DNA Alba, care îl acuză de fapte de corupţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat că magistraţii au admis propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile făcută de procurorii DNA Alba pe numele judecătorului Valentin Popescu.

Muntean a spus că magistratul de la Petroşani este învinuit de fapte de corupţie, însă nu a dat detalii, spunând că instanţa nu şi-a motivat încă decizia.

Potrivit sursei citate, decizia Curţii de Apel Alba Iulia poate fi atacată cu recurs.

De altfel, avocatul judecătorului a declarat, în sală, că face recurs la această decizie.

Cosmin Muntean a menţionat că instanţa urmează să îşi motiveze decizia în termen de 24 de ore şi să trimită motivarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care va judeca recursul.

Între timp, judecătorul a fost dus în arestul Poliţiei Judeţene Alba, de unde urmează să fie transferat în momentul în care se va judeca recursul la ICCJ.

Conform unor surse judiciare, judecătorul a fost audiat, înainte de a fi prezentat instanţei, de procurorii DNA Alba.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Petroşani, judecătorul Victor Cherciu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în cursul zilei de marţi o echipă de la DNA Alba s-a prezentat la Judecătoria Petroşani, pentru o discuţie cu judecătorul Valentin Popescu, pe care ulterior l-a invitat la sediul DNA Alba.

"Nu ne-au declarat nimic oficial legat de acest caz, pot să vă spun doar că astăzi (miercuri - n.r.) judecătorul Popescu nu s-a prezentat la serviciu", a spus Cherciu.

Într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, de către DNA, se arată că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Alba Iulia efectuează cercetări penale faţă de inculpatul valentin Popoescu, judecător, vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de efectuare de tranzacţii incompatibile cu funcţia deţinută, cumpărare de influenţă, luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă în formă continuată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada 16 februarie 2007 - 14 iulie 2007, inculpatul a făcut demersuri pentru achiziţionarea, prin interpus, a unui apartament aflat în proprietatea denunţătorului, deşi în momentul licitaţiei de vânzare ca urmare a executării silite, exista un litigiu pe rolul Judecătoriei Petroşani, repartizat spre soluţionare chiar inculpatului, acesta având interdicţie de a cumpăra imobilul.

În perioada 6-10 februarie 2010, inculpatul Popescu Valentin a intervenit telefonic la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Deva pentru ca rezultatul analizei toxicologice pentru stabilirea alcoolemiei unei persoane surprinse în trafic în timp ce conducea autoturismul sub influenţa băuturilor alcoolice, să releve în mod nereal că acesta nu a consumat băuturi alcoolice. Persoana pentru care s-a făcut intervenţia este fiul interpusului prin care inculpatul Popescu Valentin a adjudecat apartamentul, în urma licitaţiei.

De asemenea, în perioada februarie-martie 2010, judecătorul ar fi primit de la două persoane foloase patrimoniale şi nepatrimoniale, pentru a-şi îndeplini îndatoririle de serviciu legate de soluţionarea unor cauze civile, respectiv pronunţarea unor soluţii în favoarea mituitorilor.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. Având în vedere că, la data de 29 martie 2010, în conformitate cu prevederile art. 95 alin. 1 din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea judecătorului Popescu Valentin, la data de 30 martie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 31 martie 2010, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus măsura preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani, arestat pentru fapte de corupţie.
 Vizualizări articol: 787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani, arestat pentru fapte de corupţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei