Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mar 2010 - Anul XV, nr. 75 (4366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fostul ministru Paul Păcuraru şi Dan Morega, audiaţi în procesul de corupţie

Miercuri, 31 Martie 2010 (16:27:11)

Paul Păcuraru, fostul ministru liberal al Muncii, şi Dan Ilie Morega, membru AGA la societăţile comerciale ale complexului Energetic Rovinari, au fost audiaţi, miercuri, de judecătorii instanţei supreme.

Paul Păcuraru a susţinut că deşi numele fiului său, Mihnea Păcuraru, figurează într-o interceptare din 3 iunie 2007, acesta nu a avut niciun fel de legătură cu Dan Ilie Morega, referitor la un presupus ajutor acordat de membrul AGA pentru introducerea unor oferte de licitaţie.

"Nu am vrut să dau nicio declaraţie la DNA pentru că am fost informat că procurorii răstălmăcesc cele declarate de martori. Pe Morega îl cunosc din anul 2004 când am răspuns de PNL Gorj, în calitatea mea de membru al conducerii centrale a partidului. Nu avem o relaţie apropiată, nu suntem prieteni, ci doar colegi de partid. Legat de numele fiului meu nu pot să vă spun decât că eu l-am trimis la Morega pentru că acesta este lector universitar, iar fiul meu avea nevoie de lectori care să predea la cursurile de formare ce se ţineau la societatea pe care o are. Astfel s-ar fi economisit bani buni pentru că nu mai erau pierderi cu cazarea şi masa lectorilor. Dan Ilie Morega îl putea ajuta în acest sens, el fiind lector", le-a arătat Păcuraru judecătorilor.

Un alt aspect abordat de Păcuraru a fost acela al numirii la interimatul funcţiei de inspector şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a fratelui deputatului Marcel Romanescu, George Romanescu.

Păcuraru a spus că, în iunie 2007, mandatul inspectorului şef de la ITM Gorj urma să expire şi că acesta nu mai putea fi numit încă o dată, astfel că postul urma să rămână vacant.

Păcuraru a arătat că Morega a fost cel care a sunat şi a propus ca la interimatul acestui post să fie pus George Romanescu.

Păcuraru a motivat că a admis această propunere pentru interimatul postului pe motiv că era constrâns, în sensul că ITM Gorj este ordonator principal de credite şi nu putea să nu aibă acest post ocupat, precum şi din cauza faptului că aceasta era condiţia impusă de doi deputaţi, Pantelimon Mantea, respectiv Marcel Romanescu, pentru ca cei doi să plece din partidele din care făceau parte, către PNL.

Păcuraru a ţinut să menţioneze că, ulterior, la susţinerea concursului pentru definitivarea postului, el nu l-a susţinut în niciun fel pe Romanescu, făcând această precizare inclusiv comisiei de corectare.

Judecătorii l-au audiat în continuare pe Dan Ilie Morega, care a declarat că nu l-a ajutat în niciun fel pe fiul ministrului Muncii, Mihnea Păcuraru, arătând că acesta fost la un moment dat în Gorj, pentru a-şi înscrie firma la o licitaţie, fără a-l anunţa şi pe el. "Am aflat de la alţii că fiul lui Paul Păcuraru a fost pe acolo prin Gorj, şi atunci l-am sunat şi l-am întrebat pe Paul Păcuraru de ce nu m-a anunţat că vine, pentru că doream să-i ofer cazare", a menţionat Morega.

Instanţa a mai decis miercuri audierea martorilor propuşi de DNA, administrarea probelor cu înscrisuri şi ascultarea interceptării telefonice din data de 3 iunie 2007 dintre Păcuraru şi Morega.

Instanţa supremă a stabilit un nou termen de judecată pentru 28 aprilie, termen pentru care vor fi citaţi primii cinci martori din rechizitoriul procurorilor.

Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată, în decembrie 2008, pe Paul Păcuraru, ministru al Muncii în perioada 3 aprilie 2007 - 23 septembrie 2008, şi pe Ilie Morega, membru AGA la societăţile comerciale ale complexului Energetic Rovinari, ambii acuzaţi de fapte de corupţie.

Potrivit procurorilor, în 3 iunie 2007, Ilie Morega i-ar fi promis lui Paul Păcuraru că îl va sprijini pe fiul lui să obţină contracte de achiziţie publică în domeniul formării profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, în condiţiile în care ministrul va numi în funcţia de inspector şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj persoana indicată de Morega.

La data la care Morega i-ar fi făcut promisiunea lui Păcuraru, fiul ministrului depusese o ofertă de participare la o licitaţie organizată de Complexul Energetic Turceni în vederea achiziţionării contractului "Instruire cursuri protecţia muncii", în valoare de 45.500 lei, iar ulterior a depus o ofertă pentru a participa la licitaţia organizată de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia pentru contractul de achiziţie publică "Comunicare şi spirit de echipă" în valoare de 68.000 de lei.

Morega i-ar fi promis lui Păcuraru, iar acesta din urmă ar fi acceptat, că îl va sprijini pe fiul acestuia să obţină respectivele contracte.

În 15 iunie 2007, Păcuraru a numit în funcţia de inspector şef interimar al ITM Gorj persoana indicată de Morega.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul ministru Paul Păcuraru şi Dan Morega, audiaţi în procesul de corupţie.
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul ministru Paul Păcuraru şi Dan Morega, audiaţi în procesul de corupţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei