Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 mar 2010 - Anul XV, nr. 73 (4364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele PC: Legea educaţiei e făcută cu "copy-paste", are articole care nu se corelează

Luni, 29 Martie 2010 (14:11:30)

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a criticat, luni, proiectul legii învăţământului promovat de Ministerul Educaţiei, arătând că metoda folosită la elaborarea acestuia este de "copy- paste", că textul nu se referă la descentralizare şi că sistemul educaţional este subfinanţat.

"Resping în totalitate propunerea formulată de Guvern pentru că majoritatea lucrărilor proprii contravin procesului educaţional normal", a afirmat liderul conservatorilor.

Constantin a vorbit, la dezbaterea organizată pe această temă la Palatul Parlamentului, în calitate de singurul reprezentant al opoziţiei prezent şi a afirmat că organizarea dezbaterii este defectuoasă.

El a spus că proiectul cuprinde foarte multe lucruri care contravin procesului educaţional, că "şochează" modalitatea în care Ministerul intenţionează să atragă elevii la şcoală prin impunerea de amenzi pentru absenţe. "Dacă facem un calcul elementar, la 4 milioane elevi, înmulţit cu amenda de 5.000 RON propusă de legea educaţiei, rezultă 20 miliarde de lei, adica 5 miliarde de euro. Avem aici o lege a educaţiei sau o lege prin care Guvernul vrea să rezolve criza din România, furând bani de la părinţi?", a mai spus Constantin.

Liderul PC a arătat că se pare că medota folosită de Minister la elaborarea acestei legi este "copy-paste", deoarece sunt articole care nu se corelează.

Legea educaţiei prevede ca, în cadrul unităţilor de nivel gimnazial sau liceal, cu predare în limbile minorităţilor naţionale, singulare în municipiu sau oraş, se acordă personalitatea juridică, indiferent de efectiv. "Acest lucru înseamnă că vom înfiinţa o unitate juridică aparte chiar dacă avem trei elevi de altă naţionalitate?", a adăugat Daniel Constantin.

El a mai spus că, mai mult, în legea educaţiei este prevăzut că în învăţământul în limbile minorităţilor naţionale, în comunicarea internă şi în comunicarea cu părinţii elevilor şi preşcolarilor, se poate folosi limba de predare, iar, în felul acesta, vicepremierul Marko Bela va putea trimite câte scrisori în limba maghiară va dori către unităţile de învăţământ cu limba de predare maghiară şi către unităţile oricât de mici de învăţământ ale minorităţilor cu personalitate juridică, mai ales că acestea vor exista peste tot potrivit noii legi.

Potrivit liderului PC, proiectul de lege e mai preocupat de introducerea principiului de "vasalitate şi de obedienţă" în raporturile ierarhice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele PC: Legea educaţiei e făcută cu "copy-paste", are articole care nu se corelează.
 Vizualizări articol: 564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele PC: Legea educaţiei e făcută cu "copy-paste", are articole care nu se corelează0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei