Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 mar 2010 - Anul XV, nr. 73 (4364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu cere reexaminarea unui act normativ care completează Legea creditului agricol

Luni, 29 Martie 2010 (17:43:05)

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului, luni, cererea de reexaminare asupra Legii pentru completarea articolului 3 din Legea creditului agricol pentru producţie, prin care cooperativele agricole sunt incluse în categoria celor care pot beneficia de acest tip de credite.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului, luni, cererea de reexaminare asupra Legii pentru completarea articolului 3 din Legea creditului agricol pentru producţie 150/2003, informează Preşedinţia.

În cerere se arată că legea are ca obiect de reglementare includerea cooperativelor agricole, înfiinţate potrivit Legii nr. 566/2004, în categoria celor care pot beneficia de creditele agricole pentru producţie prevăzute de Legea nr. 150/2003.

Creditul agricol pentru producţie este o formă de ajutor de stat ce s-a acordat pe o perioadă de trei ani, începând cu anul 2007, ulterior aplicându-se prevederile Legii nr. 157/2005 pentru ratificarea tratatului dintre Regatul Belgiei, Republica Cehă, Regatul Danemarcei, Republica Federală Germania, Republica Estonia, Republica Elenă, Regatul Spaniei, Republica Franceză, Irlanda, Republica Italiană, Republica Cipru, Republica Letonia, Republica Lituania, Marele Ducat al Luxemburgului, Republica Ungară, Republica Malta, Regatul Ţărilor de Jos, Republica Austria, Republica Polonă, Republica Portugheză, Republica Slovenia, Republica Slovacă, Republica Finlanda, Regatul Suediei, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (state membre ale UE) şi Republica Bulgaria şi România privind aderarea Republica Bulgaria şi a României la UE, precum şi celelalte reglementări comunitare în domeniul finanţării agriculturii. Prin urmare, Legea creditului agricol pentru producţie nu mai poate continua în forma actuală, iar introducerea unui nou alineat la art. 3, nu are relevanţă, scrie Traian Băsescu în cererea de reexaminare.

Începând cu anul 2010, ajutoarele operaţionale acordate pe baza unităţii de producţie pentru susţinerea preţurilor sau a dobânzilor la credit nu mai sunt acceptate în forma existentă şi, ca atare, nu mai pot fi aplicate. Astfel, aşa cum reiese şi din punctul de vedere al Guvernului, este necesară identificarea şi promovarea ajutoarelor de stat compatibile cu cadrul comunitar pentru măsurile ajutor de stat, sens în care Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale va elabora cadrul legislativ necesar accesării acestor măsuri pentru perioada 2010-2013, se mai arată în cerere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu cere reexaminarea unui act normativ care completează Legea creditului agricol.
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu cere reexaminarea unui act normativ care completează Legea creditului agricol0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei