Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 mar 2010 - Anul XV, nr. 73 (4364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Coşmar

Doi bătrâni, „clienţi” până în zori la discoteca vecinului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi soţi din Fălticeni, ambii trecuţi de vârsta de 80 de ani, au parte de o bătrâneţe cum nu şi-au putut imagina vreodată. În loc de liniştea de care are nevoie orice vârstnic, aceştia sunt nevoiţi să suporte gălăgia de la un club de noapte, deschis în locuinţa învecinată lor. Nopţi nedormite, un lung şir de reclamaţii şi multe nemulţumiri pentru doi oameni care spun că nu vor decât o bătrâneţe liniştită.

 

Iosif Popa, veteran de război, care se apropie de venerabila vârstă de 90 de ani, şi soţia sa, Alexandrina, de 81 de ani, locuiesc în municipiul Fălticeni, pe strada Republicii, în zona pietonală. Casa lor face parte dintr-un complex de locuinţe vechi, unde au trăit în ultimele zeci de ani. În 2007, fosta locuinţă din dreapta casei lor a fost transformată în bar şi terasă de un tânăr om de afaceri, Claudiu Amariei. Problemele au început mai târziu, din aprilie 2009, când autorizaţia de funcţionare a barului a suferit o serie de modificări, în sensul că programul de funcţionare din weekend a fost prelungit până dimineaţa la ora 5.00, iar în spaţiul respectiv au început să se organizeze petreceri zgomotoase.

 

Zeci de apeluri la 112, în mijlocul nopţii

Pentru bătrâni şi fiul acestora, Mihai Popa, a început o lungă luptă şi foarte multe nopţi nedormite. Zeci de telefoane la numărul de urgenţe 112 în toiul nopţii, poliţişti la faţa locului, măsurători efectuate de specialişti de la Direcţia de Sănătate Publică, care au constatat că nu se respectă distanţa minimă între club şi locuinţa octogenarilor, toate s-au succedat una după alta. Câteva luni mai târziu a venit şi confirmarea faptului că zgomotul din club deranjează vecinii, patronul fiind obligat să monteze un limitator de zgomot.

„Între locuinţa părinţilor şi peretele discotecii există, la parter, doar un mic spaţiu în care îşi desfăşoară activitatea un club al pensionarilor. La etaj, până nu demult nu era nimic. Acum a fost deschisă o şcoală de şoferi, care însă pare că există doar pe hârtie, ca să nu mai putem acuza faptul că există un perete comun între noi şi club”, s-a plâns Mihai Popa, fiul celor doi bătrâni.

 

Limitatorul de zgomot, insuficient

După cum se poate vedea în spatele casei celor doi bătrâni, clădirea învecinată, unde funcţionează şi clubul, aproape că „înghite” locuinţa familiei Popa, condiţii în care vârstnicii spun că nu este suficient că volumul muzicii a fost limitat. Ei se plâng că tropăielile petrecăreţilor, chiuiturile şi gălăgia specifică unui club de noapte le fac în continuare viaţa un coşmar.

„Stăm noaptea la geam şi aşteptăm să treacă timpul. Suntem bătrâni, avem probleme cu somnul şi cu sănătatea, şi eu şi soţia trăim cu medicamentele după noi. Când prindem şi noi jumătate de oră de somn nici atunci nu avem linişte. Să ne ajute cineva...”, s-a plâns Iosif Popa, ţinând în mână un dispozitiv cu care ne-a spus că îşi astupă urechile noaptea, ca să se poată cât de cât odihni.

 

Trimişi la hotel

Bătrânii au amintit şi de faptul că patronul clubului le-a propus chiar să doarmă la hotel, pe banii săi, în nopţile de vineri şi sâmbătă, atunci când se organizează petrecerile de club.

„E omeneşte oare aşa ceva? Să ne trimită la hotel din casa noastră?”, s-a întrebat bătrânul de 89 de ani. Glumind amar, omul ne-a povestit că îi mai spune soţiei să se îmbrace frumos şi să iasă împreună la club, măcar să se distreze puţin, dacă tot nu au cum dormi în propria casă.       

Pe lângă gălăgie, bătrânii spun că s-au mai confruntat şi cu o altă problemă, pereţii casei lor crăpându-se în timp ce vecinii au tot efectuat lucrări de amenajare a spaţiului din club.

 

Autorizaţie de funcţionare fără acordul bătrânilor

Trebuie spus că toate modificările privind specificul localului şi programul de funcţionare, aprobate prin autorizaţii emise de Primăria municipiului Fălticeni, s-au făcut fără acordul tuturor vecinilor din zonă, inclusiv al celor doi bătrâni, deşi aceştia sunt locatarii care stau cel mai aproape de club.  

„Am apelat deja la o casă de avocatură şi vom cere anularea autorizaţiei de funcţionare a localului, deoarece în aceasta scrie că există acordul vecinilor, însă părinţii mei nu au semnat niciodată aşa ceva. Ne vom îndrepta cu o plângere penală şi către primarul din Fălticeni şi ceilalţi angajaţi ai primăriei care au semnat autorizaţia de funcţionare”, a precizat Mihai Popa, anunţând că plângerile oficiale urmează să fie depuse curând.

Popa a precizat că în momentul de faţă nu mai există cale de reconciliere cu vecinul proprietar de club, părinţii săi fiind sfidaţi prea mult timp, şi cere doar ca legea să fie respectată.  

 

O veche dispută familială şi multe ambiţii

Contactat telefonic, Vasile Tofan, primarul municipiului Fălticeni, recunoaşte că nu există acordul tuturor vecinilor pentru funcţionarea clubului, însă spune că a făcut tot ce a putut pentru ca părţile să nu se mai certe.

„În urma reclamaţiilor succesive ale familiei Popa, s-au făcut măsurători sonometrice şi s-a dispus montarea unui limitator de zgomot, volumul muzicii fiind mult redus. Dincolo de problema în sine, între cele două părţi există şi o dispută mai veche, familială, iar acum familia Popa nu mai acceptă nici o soluţie de reconciliere. Ambiţiile au ajuns departe, iar acum ei vor cu orice preţ închiderea societăţii vecinului, indiferent ce face acesta pentru a nu le crea probleme. Totuşi, dacă se va mai constata că limitele de zgomot sunt depăşite, nu va fi altă soluţie decât retragerea autorizaţiei”, a declarat Vasile Tofan, care a ţinut să precizeze că nu are vreun interes în această problemă, însă nici nu vrea să pună piedici nejustificate afacerii lui Amariei. 

 

Patronul clubului vorbeşte de un interes imobiliar

La sediul SC Vento’s Company SRL, unde funcţionează localul, l-am găsit şi pe patronul Claudiu Amariei. Acesta admite că o perioadă de timp au fost probleme cu zgomotul, şi de aceea a fost montat şi limitatorul, datorită căruia acum vecinii nu ar mai fi deranjaţi în nici un fel. Bărbatul spune că a investit 80.000 de lei în izolarea pereţilor, şi timp de două luni şi-a închis localul, pentru a efectua lucrările necesare şi a fi convins că vecinii vârstnici nu mai pot fi deranjaţi în nici un fel.

„Există deja mai multe atenţionări recente de la poliţie, familia Popa fiind avertizată să nu mai cheme nejustificat poliţia. De fapt, bătrânii au şi recunoscut că nu se mai aude gălăgie la ei în casă, însă fiul acestora, Mihai Popa, pare să aibă o problemă cu mine. Totul pleacă de la un interes imobiliar, acesta mi-a cerut 200.000 de euro pe casa părinţilor, şi cum nu vreau să-i dau banii aceştia, este hotărât să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a-mi închide afacerea”, şi-a susţinut punctul de vedere Claudiu Amariei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi bătrâni, „clienţi” până în zori la discoteca vecinului.
 Vizualizări articol: 8448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Doi bătrâni, „clienţi” până în zori la discoteca vecinului4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Brx trimis de
(29 mar 2010, 15:41:30
Mister brx a uitat cum se fac banii.... noroc cu prescriptia raspunderii penle

Cu privire la plangerile penale impotriva primarului din Falticeni trebuie sa stie ca daca nu se confirma se cheama denunt calomnios si se pedepseste cu inchisoarea!
2.   Numai de bine . trimis de
(29 mar 2010, 17:36:30
�i doresc domnului "afacerist" Claudiu Amariei o batr�nete la fel de "linistitoare" ..adica chinuitoarebig grin
3.   Linistitor... trimis de
(29 mar 2010, 23:13:50
Batranii ar trebui sa contacteze urgent Al Qaeda.Numai aia ar putea rezolva!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei