Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 mar 2010 - Anul XV, nr. 73 (4364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: România a plătit daune de aproximativ 12 milioane de euro în urma deciziilor CEDO

Luni, 29 Martie 2010 (16:42:28)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a spus, luni, că România a plătit daune de aproximativ 10-12 milioane de euro, în 20 de ani, în urma deciziilor date de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

"Sunt, statistic vorbind, peste 4.200 de plângeri făcute împotriva României. Dar pot în acelaşi timp să vă spun că sub trei la sută din cazuri au fost soluţionate cu condamnări; aproximativ 10-12 milioane de euro de-a lungul celor 20 de ani au fost daunele, la un volum de dosare imens pentru sistemul judiciar, care depăşeşte mult capacitatea lui de procesare", a declarat Cătălin Predoiu, la Radio România Actualităţi.

Ministrul Justiţiei a mai spus că de multe ori injustiţia rezidă chiar în lege şi că procesul de elaborare şi corelare legislativă trebuie îmbunătăţit.

Cătălin Predoiu a mai arătat că eforturile pe care le face marea majoritate a magistraţilor nu sunt întotdeauna apreciate, existând chiar un sentiment de dezamăgire din această cauză.

"Chiar pot să spun că am primit şi critici că nu subliniez mai des, ca ministru, eforturile extraordinare pe care ei le fac. Iată, o fac acum şi le recunosc, chiar în aceste momente dificile, marilor majorităţi eforturile mari. În acelaşi timp, nu uit să le aduc aminte, chiar discutând direct cu ei, că aproape oriunde merg sunt întâmpinat şi de oameni cu lacrimi în ochi după ce au fost în Palatul de Justiţie. (...) Trebuie să muncim cu toţii să schimbăm această percepţie. Acuzând nediferenţiat nu facem niciun serviciu nici publicului, nici justiţiei. Da, sunt în continuare probleme, dar luptăm să le rezolvăm ", a mai spus Predoiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: România a plătit daune de aproximativ 12 milioane de euro în urma deciziilor CEDO.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: România a plătit daune de aproximativ 12 milioane de euro în urma deciziilor CEDO0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei