Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 mar 2010 - Anul XV, nr. 73 (4364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liberalii anunţă că vor depune miercuri, la Senat, moţiunea simplă pe Educaţie

Luni, 29 Martie 2010 (14:10:52)

 Liberalii au anunţat, luni, după BPC, printr-un comunicat de presă, că vor depune miercuri, la Senat, moţiunea simplă pe tema Educaţiei, fostul ministru al Învăţământului Andrei Marga anunţând că textul moţiunii este finalizat.

"Partidul Naţional Liberal va depune miercuri o moţiune simplă pe tema Educaţiei", se arată în comunicatul citat.

Fostul ministru al Educaţiei Andrei Marga a declarat, luni, la finalul BPC, că data la care va fi depusă moţiunea simplă pe învăţământ va fi stabilită de preşedintele PNL, Crin Antonescu, precizând că textul este finalizat şi vizează patru probleme esenţiale din sistem.

"În România actuală, deteriorarea educaţiei datorată autorităţilor care o gestionează, sărăcirea profesorimii şi a celorlalţi care lucrează în învăţământ şi politizarea învăţământului sunt trei lucruri care merg mână în mână. Situaţia este probabil fără precedent în istoria modernă a României. Fără precedent este şi dilentantismul guvernamental. În această situaţie, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat deja săptămâna anterioară preocuparea PNL de a depune o moţiune la Senat pe problemele Educaţiei", a declarat Andrei Marga, membru în BPC.

Întrebat când va fi depusă moţiunea pe Educaţie, liberalul a subliniat că "urmează să decidă preşedintele partidului", precizând că moţiunea va fi depusă în zilele următoare.

La întrebarea privind decizia BPC în privinţa moţiunii, Marga a spus că Biroul Politic a aprobat "traducerea în fapt a ceea ce a anunţat şi preşedintele partidului" în privinţa acestui demers al senatorilor.

El a explicat că textul moţiunii este finalizat, precizând că vor fi puse în discuţie patru probleme din domeniul Educaţiei: disponibilizările din domeniu, bugetarea, Legea salarizării unitare şi Legea Educaţiei.

"Prima e disponibilizarea de personal didactic. E limpede că România nu numai că nu are o strategie anticriză, dar prin toate măsurile luate de Guvern în ultima vreme va adânci criza. Disponibilizările în învăţământ nu sunt necesare pentru o politică economică serioasă şi protestăm vizavi de problemele existente. A doua problemă e Legea salarizării unitare, dincoace de toată demagogia din jurul ei, scade veniturile personalului din învăţământ ceea este inacceptabil", a spus Marga.

El a menţionat că a treia problemă vizată de moţiunea PNL pe Educaţie este "capitolul bugetar". "Se vede bine pe o analiză exactă a bugetelor 2008, 2009, 2010 şi proiecţia în continuare că în Educaţie scade dramatic bugetul, iar România pierde în continuare resurse europene datorită nepriceperii de la nivelul administrării învăţământului", a spus liberalul.

Marga a menţionat că a patra problemă pe care o vor evidenţia liberalii va fi "felul dilentant în care s-a conceput proiectul de lege al Educaţiei", dar şi dezbaterea rapidă a acestei legi.

"Ceea ce se încearcă la noi este o premieră istorică, să discuţi cât mai puţin o lege şi aşa făcută rău. Deci, punem în discuţie felul în care Guvernul a asumat elaborarea legii, dezbaterea ei şi procedura în continuare pentru abordarea acestei legi", a spus Andrei Marga.

Crin Antonescu nu a fost prezent, luni, la şedinţa Biroului Politic, acesta fiind plecat în vacanţa de Paşti.

Conform unor surse parlamentare, liberalii mai aveau nevoie de două semnături pentru a putea depune moţiunea simplă pe Educaţie la Senat, având nevoie de 35 de semnături pentru a putea iniţia acest demers. PNL are 23 de senatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii anunţă că vor depune miercuri, la Senat, moţiunea simplă pe Educaţie.
 Vizualizări articol: 363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii anunţă că vor depune miercuri, la Senat, moţiunea simplă pe Educaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei