Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 mar 2010 - Anul XV, nr. 73 (4364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc pleacă, miercuri, la Chişinău, pentru a înmâna primele permise de mic trafic la frontieră

Luni, 29 Martie 2010 (16:03:08)

Premierul Emil Boc se va afla, miercuri, în vizită, la Chişinău, unde va înmâna, împreună cu omologul său moldovean, Vlad Filat, primele permise de mic trafic la frontieră pentru cetăţenii Republicii Moldova care domiciliază în localităţi aflate în apropierea graniţei.

Săptămâna trecută, Boc a declarat că ar putea înmâna, la Chişinău, împreună cu Vlad Filat, primele permise de mic trafic şi a apreciat că de aceste documente ar putea beneficia circa un milion de cetăţeni ai Republicii Moldova.

Luni, premierul moldovean Vlad Filat a amintit că acordul privind micul trafic la frontieră urmează să fie aplicat de la sfârşitul lunii martie.

"Sper să putem merge, în această zi, chiar înainte de trecerea primilor cetăţeni peste frontieră cu aceste permise", a spus premierul moldovean, citat pe portalul Ştirea Zilei.

Premierul Emil Boc şi primul-ministru moldovean Vlad Filat au semnat, în luna decembrie, un acord care permite cetăţenilor României şi celor ai Republicii Moldova care domiciliază în localităţi situate în proximitatea frontierei dintre cele două ţări, la 30-50 kilometri distanţă de linia de frontieră, să circule în zona similară a statului vecin fără viză, doar cu un permis valabil pe 2-5 ani.

Până luni, la Consulatul general al României la Chişinău fuseseră depuse 2.379 de dosare pentru obţinerea permisului de mic trafic de frontieră, a declarat, pentru MEDIAFAX, Petre Liţiu, consulul României în Republica Moldova.

El a adăugat că nu se mai formează cozi şi că oamenii se organizează pentru a evita aglomeraţia. "Există constant un flux de 150-160 de persoane", a spus Liţiu, care a precizat că, începând de la 1 martie, de când sunt depuse dosarele, nu s-au înregistrate situaţii speciale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc pleacă, miercuri, la Chişinău, pentru a înmâna primele permise de mic trafic la frontieră.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc pleacă, miercuri, la Chişinău, pentru a înmâna primele permise de mic trafic la frontieră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei