Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 feb 2010 - Anul XV, nr. 31 (4322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şcolile şi grădiniţele vor fi închise şi marţi în 12 judeţe şi Bucureşti

Luni, 8 Februarie 2010 (18:37:04)

Cursurile în învăţământul preuniversitar vor fi suspendate şi marţi, în Capitală şi judeţele Buzău, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova şi Teleorman, din cauza vremii nefavorabile.

Ministerul Educaţiei a anunţat că marţi rămân în continuare suspendate cursurile pentru elevii din învăţământul preşcolar şi clasele I - VIII în judeţele Buzău, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Olt, Prahova, Teleorman, Ilfov şi în municipiul Bucureşti.

În judeţele Brăila, Galaţi, Teleorman, Ialomiţa, Ilfov şi Prahova există şi unităţi de învăţământ liceal în care nu se vor desfăşura activităţi didactice, a precizat Ministerul Educaţiei înr-un comunicat de presă.

Totodată, în judeţul Argeş cursurile vor fi suspendate marţi într-o singură şcoală.

Decizia de a suspenda şi marţi cursurile a fost luată în urma analizei efectuate la nivelul Guvernului, pe baza raportărilor transmise de judeţele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile.

Luni au fost suspendate cursurile la clasele I-VIII şi la grădiniţe în Capitală şi în judeţele Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova şi Teleorman, din cauza vremii nefavorabile. Şi în judeţul Argeş au fost suspendate luni cursurile, dar numai în localităţile Slobozia, Ştefan cel Mare, Gârla, Popeşti, Recea, Izvoru, Ungheni şi Mozăceni.

Premierul Emil Boc a declarat, după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, că toate activităţile şcolare vor fi reprogramate, iar programa va fi parcursă în integralitate şi la şcolile unde luni nu se desfăşoară activităţi şcolare. "În acest sens, inspectorale şcolare împreună cu directorii instituţiilor de învăţământ trebuie să prezinte Ministerului Educaţiei, punctual, modalitatea de recuperare a programei şcolare ce nu se parcurge în ziua de luni", a spus Boc.

Conform reglementărilor în vigoare, suspendarea cursurilor se poate face la nivelul unităţii de învăţământ, la cererea directorului şi cu aprobarea inspectorului şcolar general sau la nivelul grupurilor de unităţi din acelaşi judeţ, respectiv municipiu Bucureşti, la cererea inspectorului şcolar general, cu aprobarea Ministerului Educaţiei.

În ambele cazuri, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv al anului şcolar. Aceste măsuri se stabilesc prin decizie a directorilor unităţilor de învăţământ.

Bucureştiul şi nouă judeţe sunt sub avertizarea cod portocaliu până luni, la ora 20.00. Potrivit avertizării, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea şi Ilfov va ninge abundent şi va fi viscol puternic, determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii şi troienirea zăpezii.

Totodată, până luni, la ora 20.00, 15 judeţe sunt sub avertizarea cod galben. Potrivit acestei avertizări, în judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Bacău, Vaslui, Iaşi, Neamţ şi Botosani va ninge viscolit, iar în judeţele Constanţa şi Tulcea precipitaţiile, local însemnate cantitativ, vor fi mixte, favorizând producerea de polei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile şi grădiniţele vor fi închise şi marţi în 12 judeţe şi Bucureşti.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcolile şi grădiniţele vor fi închise şi marţi în 12 judeţe şi Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei