Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 feb 2010 - Anul XV, nr. 30 (4321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Pârtia politică de la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din lipsă de subiecte politice, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, s-a trezit să spună că pârtia de schi de la Gura Humorului este a liberalilor. Mă rog, nu a spus chiar aşa. A afirmat că meritele pentru realizarea acestei investiţii revin în totalitate PNL. Şi nu s-a oprit aici. Domnul Băişanu a ţinut cu tot dinadinsul să depene şi amintiri: „Îmi aduc aminte ce eforturi, când eram subprefect şi apoi prefect, făcea primarul Ursaciuc pentru a atrage cât mai multe fonduri în localitatea sa şi cum a primit înţelegere atât de la Prefectură cât şi de la Guvern pentru a finaliza toate proiectele pe care le-a început”. Deduc, din spusele domnului Băişanu, că era aproape un privilegiu să ai parte de „înţelegere de la Prefectură şi de la Guvern”. Iar doar dacă erai primar liberal în guvernare liberală primeai înţelegere de la guvernul politic liberal dar şi de la prefectura apolitică liberală. „În perioada guvernării liberale, un primar liberal, Marius Ursaciuc, sprijinit de liberali, a reuşit să finanţeze pârtia de la Gura Humorului, a dus-o la finalitate”, ne lămureşte domnul Băişanu.
Într-un fel, domnul Băişanu merită felicitat pentru exerciţiul de sinceritate. Guvernele noastre din ultimii ani, de la FDSN, CDR, PDSR, PSD, PNL şi până la PD-L, au prostul obicei de a pompa mai mulţi bani în localităţile conduse de primari care fac parte din partidul de guvernământ. Nu eşti primar din partidul aflat la putere, atunci localitatea pe care o conduci trăieşte doar din venituri proprii. Îţi declari simpatia şi susţinerea pentru guvernanţii în funcţie, atunci încep să vină şi banii. Este o lege a firii politicianului român. E în fişa postului de politician român să îi critici pe cei aflaţi la guvernare pentru diverse apucături, iar odată ce ai ajuns în vârf, să faci şi tu la fel.
Domnul Băişanu merită cu adevărat felicitări. Este primul politician în funcţie care recunoaşte deschis cum se guvernează. Eşti de-al nostru, îţi dăm. Nu eşti de-al nostru, ai de primit.
Totuşi, a fi primar din partidul aflat la putere nu e condiţie suficientă pentru a realiza mari proiecte, cum e cel de la Gura Humorului. Pentru marile proiecte, care necesită bani mulţi, trebuie să te zbaţi. Trebuie să realizezi întâi proiectul, să obţii finanţarea externă, apoi trebuie să alergi, să te lupţi cu birocraţii, să te iei de piept chiar cu oamenii din partidul tău, pentru a primi şi banii alocaţi de statul român. Pentru că pârtia din Gura Humorului nu este o investiţie din categoria celor care, în timpul lucrărilor, aduc bani la partid. Şi atunci, chiar dacă eşti primar din partidul de guvernământ, banii nu vin pur şi simplu. Investiţia nu este atractivă politic. Şi aici apare meritul primarului Marius Ursaciuc, chiar dacă el spune că „singurul om care nu a făcut nimic pentru pârtie sunt eu. Eu doar am încercat să unesc o mulţime de oameni pentru un proiect care în cele din urmă a devenit realitate”. Din câte ne-a învăţat viaţa asta, cel mai greu lucru este să uneşti şi să urneşti o mulţime de oameni pentru un scop comun. Apoi, dacă reuşeşti, restul vine de la sine.
Din păcate, domnul Băişanu mai face o afirmaţie nedemnă de un tânăr politician. „Mă întreb când anume şi în ce guvernare se va mai întâmpla un astfel de lucru”, a spus Alexandru Băişanu, referindu-se la investiţia de la Gura Humorului. Ca şi cum pârtia de la Gura Humorului reprezintă ultima mare investiţie din judeţul Suceava. Cu aşa o atitudine, ar trebui să stingem lumina şi să plecăm care încotro. Sau, după cum spunea Marius Ursaciuc, „Numai fiii lui Ceauşescu spuneau că nimeni nu va reuşi să construiască cât a construit tatăl lor”.

 

P.S. Şi mai spunea primarul liberal Marius Ursaciuc că pârtia de schi este a humorenilor şi a sucevenilor. Şi nu a vreunui partid politic şi a fracţiunilor care se vor desprinde din acesta în vecii vecilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pârtia politică de la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 2190 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 12 voturi
Pârtia politică de la Gura Humorului4.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei