Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 feb 2010 - Anul XV, nr. 31 (4322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizare

Suspendarea activităţii de la „Casa Aristocrat”, solicitată de patron la Ministerul Turismului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suspendarea temporară a activităţii de cazare de la „Casa Aristocrat”, anunţată vinerea trecută de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava până la elucidarea cauzelor care au dus la intoxicarea colectivă a 18 persoane, fusese deja solicitată de patronul unităţii, printr-o adresă trimisă la Ministerul Turismului.
Ca urmare a solicitării, vineri, 5 februarie, în ziua în care şeful DSP a anunţat măsura sistării activităţii, Dănuţ Burgheaua şi Octavian Mateiciuc, experţi din cadrul Direcţiei Generale de Control şi Autorizare în Turism, s-au prezentat la sediul unităţii de cazare, unde au retras certificatul de clasificare a vilei, urmând ca administratorul să poată cere repunerea în funcţiune numai după clarificarea problemelor de către organele abilitate.
Gheorghe Filipciuc, patronul de la „Casa Aristocrat”, a ţinut să facă această precizare pentru a înlătura ideea că şi-ar fi continuat activitatea fără o interdicţie din partea DSP, imediat după nefericitul accident acesta solicitând suspendarea temporară a activităţii. Trebuie spus că sistarea de activitate se referă doar la unitatea de cazare, restaurantul unităţii rămânând deschis, deoarece aici nu există suspiciuni că ar fi probleme asemănătoare.

 

Cauza intoxicaţiei, o enigmă în continuare

În ceea ce priveşte tragicul accident de joi, în urma căruia, reamintim, un bărbat în vârstă de 45 de ani a decedat, fiind găsit fără suflare în camera de hotel, în timp ce alte 17 persoane au solicitat îngrijiri medicale, cauza intoxicării rămâne o enigmă. După ce varianta iniţială, a unei intoxicaţii cu monoxid de carbon, nu s-a confirmat, iar o serie de probe recoltate de DSP nu au identificat nimic suspect, lămuriri se aşteaptă de la Institutul de Criminalistică, unde au fost trimise probele ridicate de poliţie, respectiv de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde se fac analizele de laborator în cazul probelor prelevate de la bărbatul decedat.
De la o defecţiune a instalaţiei de climatizare şi până la o acţiune intenţionată, toate sunt variante luate în calcul în ancheta acestui misterios caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suspendarea activităţii de la „Casa Aristocrat”, solicitată de patron la Ministerul Turismului.
 Vizualizări articol: 3387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Suspendarea activităţii de la „Casa Aristocrat”, solicitată de patron la Ministerul Turismului3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei