Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 feb 2010 - Anul XV, nr. 31 (4322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meleşcanu: Conducerea MApN, MAE, SRI şi SIE, invitată la audieri, miercuri, de la ora 14.00

Luni, 8 Februarie 2010 (18:52:09)

Teodor Meleşcanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost trimise invitaţii către conducerea MApN, MAE, SRI şi SIE pentru audieri, miercuri, de la ora 14.00, în legătură cu anunţul administraţiei de la Bucureşti privind găzduirea pe teritoriul naţional a elementelor de scut antirachetă.

"Noi am trimis invitaţii la MApN pentru domnul Oprea, la MAE pentru domnul Baconschi, la SRI pentru George Maior şi la SIE pentru Mihai Răzvan Ungureanu", a spus Meleşcanu.

Meleşcanu, care este preşedintele Comisiei de Apărare din Senat a precizat că audierile sunt programate pentru miercuri la ora 14.00.

"Este la latitudinea instituţiilor la ce nivel vor fi reprezentate", a mai spus Meleşcanu, adăugând că după audieri va mai fi o discuţie separată de lămurire cu membri ai MApN tot pe tema scutului antirachetă.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, după şedinţa CSAT, că preşedintele SUA, Barack Obama a invitat România să participe la dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă, şeful statului precizând că este vorba de stabilirea unor componente ale acestuia în ţara noastră.

Băsescu a precizat că mesajul lui Obama a fost adus la Bucureşti de subsecretarul de stat american pentru controlul armanentelor, cu care a avut o întrevedere în cursul dimineţii de joi. El a menţionat că propunerea SUA a fost aprobată de CSAT.

Şeful statului a ţinut să precizeze că dezvoltarea sistemului antirachetă nu este îndreptată împotriva Federaţiei Ruse.

Preşedintele a precizat că în perioada următoare vor avea loc negocieri bilaterale pentru încheierea unor acorduri necesare, urmând ca acestea să fie ratificate de Parlamentul României.

Traian Băsescu a mai spus că hotărârea CSAT privind dezvoltarea sistemului american antirachetă în România respectă Constituţia şi legile în vigoare şi i-a rugat pe cei care vor dezbate această decizie să o facă "în conformitate cu legile statului român şi nu fără a citi legile".

"Decizia adoptată de CSAT, care trebuie să fie aprobată de Parlamentul României atunci când acordul cu partenerii americani va fi finalizat, s-a adoptat în baza articolului 118, aliniat 5 din Constituţia României, în baza legii nr. 291/2007, legea privind intrarea, staţionarea, desfăşurarea unor operaţiuni sau trazitul forţelor armate pe teritoriul României. De asemenea, hotărârea CSAT este în acord cu Legea siguranţei naţionale, 51/1991, şi legea apărării naţionale a României, nr. 45/1994", a declarat şeful statului.

El a indicat că, în cazul legii 51/1991, sunt vizate articolele 17 şi 2, iar din legea 45/1994 articolul 1.

"Vă atenţionez asupra articolului 118, aliniat 5 din Constituţie şi cu privire la articolul 3 din Legea 291/2007. Am ţinut să dau aceste elemente de legalitate pentru ca dezbaterile care vor urma, dacă este posibil, să se facă în conformitate cu legile statului român, şi nu fără a citi legile", a adăugat şeful statului.

Traian Băsescu a mai spus că decizia este importantă în consolidarea parteneriatului cu SUA, dar cel mai important este creşterea nivelului de securitate al României.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meleşcanu: Conducerea MApN, MAE, SRI şi SIE, invitată la audieri, miercuri, de la ora 14.00.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meleşcanu: Conducerea MApN, MAE, SRI şi SIE, invitată la audieri, miercuri, de la ora 14.000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei