Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 feb 2010 - Anul XV, nr. 31 (4322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ameninţare

Razii printre piraţii din transportul public

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană, ajutată de transportatorii care efectuează curse de transport public pe rutele din judeţ, a pus “tunurile” pe piraţii din transportul public, care riscă să plătească amenzi mai scumpe chiar decât maşinile pe care le conduc.
Pentru ca faptele pentru care sunt acuzaţi să nu mai fie contestate cu atâta uşurinţă de cei care fură clienţii transportatorilor publici, făcând curse ilegale spre localităţi precum Fălticeni, Rădăuţi, Gura Humorului, acestora le-au fost pregătite “capcane”. Pentru că aproape de fiecare dată, cei care erau opriţi de poliţie, sub suspiciunea că efectuează transporturi ilegale de persoane, scăpau deoarece spuneau că cei din maşină le sunt rude sau cunoscuţi, pe care îi transportă fără bani, iar varianta aceasta era confirmată de călători, pentru a nu se complica să devină martori, transportatorii rutieri autorizaţi au infiltrat propriile persoane printre călători.
“Acţiunea s-a dovedit a fi una de succes, pentru că nici unul dintre cei opriţi pe drum de Poliţia Rutieră şi echipele noastre de control nu a mai putut contesta că face transport ilegal de persoane. Iar amenda minimă, în acest caz, este de 250 milioane lei vechi, mergând chiar şi la 750 de milioane lei vechi. E o sumă imensă, care ar ruina pe toţi cei care fac această practică ilegală, de aceea, sfatul meu este să renunţe, să nu se expună inutil”, a declarat viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi.
De altfel, la scurt timp după ce municipalitatea şi transportatorii legali au demarat această acţiune, prinzând câţiva transportatori “cu mâţa în sac”, din toate “staţiile” celor care efectuează transporturi pirat (Centru, Balada, Spital, Nistru, Iţcani) maşinile care de obicei aşteaptă acolo sosirea clienţilor au dispărut, cei implicaţi în această activitate ilegală anunţându-se între ei.
Lucian Harşovschi a precizat că acest gen de controale abia a început şi va fi menţinut până când cei implicaţi în transportul ilegal de persoane vor înţelege că mai bine se orientează spre altă activitate, legală, decât să fie nevoiţi să îşi vândă casa şi maşina pentru a achita amenzile extraordinar de mari pe care le pot primi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Razii printre piraţii din transportul public.
 Vizualizări articol: 2241 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Razii printre piraţii din transportul public3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Drepturi da,obligatii nu! trimis de
( 8 feb 2010, 11:52:35
Ce tara avem si noi daca institutiile ,la reclamatiile noastre,ale oamenilorde rand,fac aceste actiuni si vor sa aplice legea insa cand e vorba ca si noi sa acordam sprijin sunt uni care "nu se complica sa devina martori" .pai atunci de ce ne mai cotocdacim atat pe la institutii cu asemenea reclamatii daca nu acordam si noi un minim de sprijin?! Ce e mai interesant e ca toti au dreptul sa faca petitii,toti sa circule cu cine vor,dar tot ei au dreptul de a nu dori devina martori...insa in tara asta cine are obligatii???? A......stiu ,doar institutiile statului,cel care ne deranjeaza in trafic ca face taximetrie ilegala,cel care arunca mizerie pe strada....insa doar sa-i reclamam,fara ca sa raspundem de cele reclamate!
2.   Da trimis de
( 8 feb 2010, 12:52:06
Nu sunteti voi autoritatile capabili sa faceti controale sa inpedicati pirateria in transportul local sunt numai praf in ochi vorbe in vant tot ce scriti aici.Acei indivizi vor sta in continuare la colt agasandute cu intrebarea "la Botosani domnu", veti gasi voi o metoda de adunat bani de la cei care prosti fiind platesc impozite la stat.
3.   Au disparut?? trimis de
( 8 feb 2010, 14:10:29
Hai sa fim seriosi,dom vice,daca aveti impresia ca va adresati doar unor copii de cinci sase ani va inselati.Isi desfasoara activitatea cu brio in continuare nestingheriti de nimeni,pentru ca stiu dinainte cand se face vreun control,si pica doar cei care sunt dati in primire de ,,batranii traseelor'Ne puteti da si noua exemple in presa cu cei care au primit amenzile alea astronomice?Sau e secret de stat si e pazit mai bine decat lenuta udrea?Taximetristii si ceilalti transportatori legali sunt niste prosti ca va permit sa-i calcati in picioare,iar atunci cand trebuie sa sustineti in realitate legalitatea,dati din colt in colt si pasati vina in alta parte.Daca sunteti corecti,iesiti in fata si spuneti ce ati facut pentru cei care se tarasc pe maidanele carora voi le ziceti strazi,poftim,de sase ani incoace,de cand e lungu pastorul nostru?!Sau trebuie sa ne intoarcem la axioma ,,mai bine ii lasam pa astia ca ceilalti vor fura mai mult la inceput,sa recupereze investitia'
4.   Piratii sunteti VOI!! trimis de
( 8 feb 2010, 14:12:18
pirati nu ? ce sa faca omu ? sa mearga cu microbuzele sustinute de voi?

sa mearga intr-un microbuz 15 persoane pe locuri si 10 in picioare???? sau ce sa faca alealalte 10 ? sa mearga pe jos ?

sunteti prosti sau nesimtiti? pe bune acum ......
5.   Super trimis de
( 8 feb 2010, 16:45:42
Ponturi unde sunt pirati: SV--COROCAIESTI
SV--ZAHARESTI
SV--SIMINICEA
SV--PATRAUTI
SV--PRELIPCA
ASTEPTATII IN SATE, SI BAG AMENDA.
6.   Fara pirati trimis de
( 8 feb 2010, 19:00:24
daca nu ar fi piratii cu ce as putea ajunge la ora 22 acasa?autobuzele de la atlasib au fost scoase pe motiv ca nu sunt calatori,nu din cauza ca soferul nu da bilet.
7.   The usual trimis de
( 9 feb 2010, 03:31:17
nu zic ca-i bine cu toti bisnitarii. dar masura e "ahead of time". pentru ca o lege sa poata fi respectata, trebuie create si conditiile ca aceasta sa exista in mod real si obiectiv. pe hartie avem multe legi. in realitate ele nu se respecta fiindca ori sunt stupide de iti amorteste creierul, ori nu se pot asigura conditiile reale respectarii ei. deci, e pe sistemul: intai tragem si apoi punem intrebari. bine, pa!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei