Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 feb 2010 - Anul XV, nr. 31 (4322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Turism

Udrea şi Vlădescu au inaugurat pârtia de schi din Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi cel al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, au inaugurat, sâmbătă, cea mai modernă pârtie de schi din judeţul Suceava, construită în zona Ariniş din oraşul Gura Humorului. Înainte de a ajunge la pârtia de schi, Elena Udrea a poposit, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, precum şi majoritatea parlamentarilor suceveni, la o pensiune din Voroneţ. Aici, ministrul Dezvoltării şi Turismului a avut prilejul să deguste produse tradiţionale bucovinene, de la tobă şi cârnaţi, până la ciorba de fasole cu afumătură servită în pâine şi la papanaşii cu smântână.
După ce a servit masa, Elena Udrea s-a îmbrăcat în costumul de schi, precizând că deşi nu ştie să schieze, a dorit să fie îmbrăcată corespunzător pentru a vizita pârtia. Ministrul Dezvoltării şi Turismului a ajuns la pârtia de schi într-o sanie trasă de cai, împreună cu celelalte oficialităţi invitate la acest eveniment. La baza pârtiei Şoimul, Udrea a fost întâmpinată, pe acorduri de fanfară, de primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, care, după ce a salutat-o, a precizat că „o să fiu invidiat de toată lumea că v-am sărutat”. Replica Elenei Udrea a fost pe măsură, spunându-i primarului Ursaciuc că „o să fiţi invidiat de toată lumea pentru că aveţi pârtie”.

 

Udrea a făcut promisiuni pentru turismul din judeţul Suceava

Pe scena amplasată la baza pârtiei, Elena Udrea a făcut mai multe promisiuni pentru judeţul Suceava şi zona Bucovinei, precizând că ministerul pe care îl conduce va continua să sprijine cu fonduri proiectele promovate de autorităţile locale şi cele judeţene. Ea a precizat că a venit la Gura Humorului „ca prieten al Bucovinei”, precizând că la fel ca şi după preluarea funcţie de ministru al Turismului, în 2009, şi acum, când conduce Ministerul Dezvoltării şi Turismului, prima vizită oficială a făcut-o în judeţul Suceava.
„Vin aici nu doar pentru că mama mea este din Mălini şi vin aici ca acasă. Dar îmi propun ca în acest an, mare parte din investiţiile pe care vrem să le facem să le direcţionăm către ţinutul dumneavoastră. Atât pentru că aici aveţi resurse uriaşe de turism, dar mai ales pentru că aveţi foarte multe proiecte. Şi nu pot să nu-l felicit pe preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, pe cei din echipa dumnealui şi pe primarii din judeţ pentru acest lucru”, a spus Udrea.
Ea a adăugat că oferta de turism cultural a zonei Bucovina, cu mănăstirile din patrimoniul UNESCO, este completată în momentul de faţă cu oferta de turism activ, cei interesaţi având la dispoziţie mai multe zone unde pot să practice sporturile de iarnă. „Când văd câtă lume a venit aici la această inaugurare, dau dreptate celor care cred în şansele turismului românesc şi în potenţialul de turism al judeţului Suceava. Sunt convinsă că împreună vom face din Bucovina primul ţinut, prima zonă în ceea ce priveşte nivelul de dezvoltare regională, plecând de la resursa de turism pe care o aveţi”, a mai declarat Udrea.
Alături de ministrul Elena Udrea, pe scena de la baza pârtiei Şoimul a fost şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, care a apreciat că inaugurarea acestei investiţii reprezintă „un semn foarte bun pentru viitorul Bucovinei şi pentru viitorul oraşului Gura Humorului. Sunt convins că având astfel de facilităţi puteţi să atrageţi cât mai mulţi turişti români şi străini, inclusiv din Marea Britanie”.
Trebuie spus că atât Elena Udrea, cât şi ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi ambasadorul Marii Britanii au primit din partea primarului Marius Ursaciuc câte o plachetă şi o machetă a staţiunii Gura Humorului aşezată pe schiuri.

 

Flutur: „Domeniul schiabil din judeţul Suceava a crescut considerabil”

Prezent alături de Elena Udrea, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat că şi prin deschiderea pârtiei de schi de la Gura Humorului, judeţul Suceava dispune în momentul de faţă de un domeniu schiabil considerabil, având posibilitatea să devină o destinaţie importantă pentru cei care practică sporturile de iarnă. El a precizat că la Vatra Dornei şi Gura Humorului există deja pârtii de schi, la Câmpulung Moldovenesc a început construcţia unei pârtii de aproximativ 4 kilometri, pe masivul Rarău, iar în ultimii ani s-au dezvoltat alte două locaţii care oferă posibilitatea practicării sporturilor de iarnă, Mălini şi Suceviţa.
Discursurile oficiale au fost urmate de o slujbă de sfinţire, oficiată de un sobor de preoţi. De altfel, o parte dintre preoţi au urcat apoi cu telescaunul şi au sfinţit pârtia cu agheasmă de la înălţime.

 

Vlădescu, primul schior care a coborât pârtia după inaugurare

Panglica inaugurală a fost tăiată de primarul Marius Ursaciuc, Gheorghe Flutur, Elena Udrea şi ambasadorul Marii Britanii, după care oficialităţile au urcat cu telescaunul până la punctul de plecare al pârtiei. În telescaun, Elena Udrea a fost însoţită de Marius Ursaciuc, Gheorghe Flutur şi de fiica acestuia din urmă. Sus pe pârtie, oficialităţile au fost servite cu vin fiert, ceai cald, dar şi cu sarmale şi mămăligă coaptă pe grătar. Sus pe pârtie a ajuns şi ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, care a fost primul schior care a testat, în mod oficial, investiţia din Gura Humorului. Însoţit de vicepreşedintele CJ Suceava, Daniel Cadariu, şi urmat de schiorii Jandarmeriei şi ai vânătorilor de munte, Sebastian Vlădescu a coborât ca un adevărat profesionist pârtia de aproape 1.500 de metri. La „finish”, Vlădescu a declarat că „pârtia este foarte, foarte bună, zăpada e bună, iar pârtia este frumoasă”.
După ce s-a întors de pe pârtie, ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a vizitat standurile organizate în cadrul „Târgului Asociaţiilor de Turism din Bucovina”, unde a fost îmbiată cu plăcinte calde, vin fiert, precum şi cu alte produse tradiţionale.
De la Gura Humorului, Elena Udrea a plecat la Vatra Dornei, unde a vizitat staţiunea balneară şi a avut o întâlnire cu agenţii economici din turism. De precizat că aceştia i-au solicitat Elenei Udrea să găsească o soluţie prin care creditele contractate de agenţii economici din turism să aibă o dobândă mai mică. De asemenea, reprezentanţii firmelor din turism au spus că ar fi de dorit ca împrumuturile pe care le contractează să poată fi garantate de stat.

 

Peste 2.500 de turişti au urcat sâmbătă cu telescaunul

Prima zi în care pârtia de schi din Gura Humorului a funcţionat în mod oficial a atras un număr extrem de mare de turişti. La sfârşitul zilei, peste 2.500 de persoane, schiori, dar şi cei care au vrut să vadă pârtia, au folosit telescaunul care deserveşte pârtia. „Au fost foarte mulţi cei care au dorit să vină la Gura Humorului şi suntem extrem de mulţumiţi de acest lucru”, a spus primarul Marius Ursaciuc, care a precizat că săptămânal vor fi organizate diverse evenimente pentru turiştii care vor veni la pârtia Şoimul.
Pârtia de schi din Gura Humorului are o lungime de 1.478 de metri, cu o diferenţă de nivel de 283 de metri şi dispune de cinci tunuri de zăpadă. Pârtia dispune şi de instalaţie de nocturnă, cu 80 de stâlpi de iluminat, precum şi de un echipament telescaun pe o lungime de 1.349 de metri cu o capacitate de transport de 1.200 de persoane/oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea şi Vlădescu au inaugurat pârtia de schi din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 14 voturi
Udrea şi Vlădescu au inaugurat pârtia de schi din Gura Humorului3.7514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Limba romana??Nota 4!!! trimis de
( 8 feb 2010, 12:27:09
Autorul articolului, DAN COMAN, ar trebui sa mai studieze un pic limba romana: "Dupa ce A SERVIT masa, Elena Udrea....", din aceasta fraza intelegem ca Elena Udrea si-a pus un sort alb si a inceput sa-i serveasca pe invitati, nu??:) CORECT: "Dupa ce a luat masa, Elena Udrea....". Apoi "...o parte din preoti au urcat...."- acord facut dupa "preoti" si nu dupa "o parte" sau mai bine zis facut dupa ureche!!!CORECT: "....o parte din preoti a urcat..." Avand in vedere ca meseria ta este de jurnalist, meserie in care limba romana trebuie sa fie impecabila, mi-am permis sa-ti fac aceste observatii. Daca erai maturator de strada, nu ti le faceam, in cazul asta nu aveai cu siguranta nevoie de o limba romana perfecta. Succes!!!
1.1  RE: Limba romana??Nota 4!!! trimis de
( 8 feb 2010, 14:16:42
Limba romana este extrem de bogata, chiar si in ceea ce priveste sensurile cuvintelor. A servi masa este sinonim si cu a minca, conform DEX: SERVI, servesc, vb. IV.- Refl. A lua sa man�nce sau sa bea".

Nu sunt specialist in gramatica, dar am dubii si in privinta celeilalte corectii pe care ati facut-o. Pentru ca au urcat preotii, si nu "partea", asa ca mi se pare ca s-a facut corect acordul. Cu ce nu sunt de acord este folosirea sintagmei "din" (care indica directia) si nu "dintre".

1.2  RE: Limba romana??Nota 4!!! trimis de
( 8 feb 2010, 14:36:04
Nu am facut comentariul de adineauri pentru a ma baga in seama. Dar cred ca trebuie sa emitem teorii atunci cand stim cu siguranta ca ceea ce spunem este adevarat. Iar cand spun "stim" am in vedere cunostinte dobandite prin studiu si nu lucruri auzite la o sueta sau pareri emise pe baza simplei formule "cred eu ca asa este". Exista posibilitatea ca aceste pareri emise dupa ureche sa le citeasca si unii oameni neinitiati in subiectul respectiv si sa le ia de bune.
2.   Stati jos!!4 din nou!! trimis de
( 8 feb 2010, 16:18:11
Domnul CRITIC, acum este evident ca sunteti autorul articolului si incercati sa va aparati "scaparile". Cum ati spus si dvs., "emitem teorii cand stim...ca ceea ce spunem este adevarat". Eu nu am emis nicio teorie, am facut doar o observatie pertinenta si de ajutor, sper, pentru dvs., si nu in ultimul rand, cunoscator al problemelor legate de limba romana. Nu sunt chestiuni legate de "sensurile" limbii romane, ci de respectarea unor norme bine stabilite. Nu sunt lucruri "auzite la o sueta" (mi-ar parea bine daca s-ar discuta astfel de chestiuni la suete), ci reguli care pot fi regasite in orice gramatica a limbii romane.
Atunci cand cautati un cuvant in dictionar, trebuie sa stiti si semnificatia abrevierilor: REFL. este prescurtarea de la reflexiv, mai exact "a se servi". In cazul in care ati fi vrut sa folositi acest verb cu sensul de "a lua sa manance", varianta corecta a frazei ar fi fost "Elena Udrea S-A SERVIT....", iar in acest context nu avea ce sa caute cuvantul "masa".
3.   Stati jos!!4 din nou!! 2 trimis de
( 8 feb 2010, 16:32:18
Si ca sa-mi continui idea, domnule CRITIC, varianta oferita de mine ar fi sunat mai bine si corect. In ceea ce priveste a doua chestiune, uzul limbii a impus si regula acordului prin atractie, mai exact s-ar putea face acordul si cu "preotii", dar nu intr-o romana foarte corecta. Corect ar fi sa se faca acordul cu "o parte". Explicatia dvs. cum ca "au urcat preotii si nu partea" este absolut puerila si amuzantahappy Parca spuneati ceva de genul ca sa nu ne dam cu parerea dupa ureche si in necunostinta de cauza??:) Chiar asta ati facut!!! Sunteti un pic contradictoriu, nu credeti??
Sunt foarte sigur ca in viitor nu veti mai face astfel de erori, iar onestitatea e mai presus decat toate. De ce sa nu fi spus: "N-am stiut....acum stiu...multumesc pentru observatii". Succes in continuare!
3.1  RE: Stati jos!!4 din nou!! 2 trimis de
( 8 feb 2010, 18:30:53
Nu sunt autorul articolului. M-am documentat, insa. pentru dvs. Puneti mina pe carte si cititi "Gramatica limbii romane, vol.II, Enuntul" (noua gramatica a limbii romane), pag. 373 / 391 si veti vedea ca am dreptate.
3.2  RE: Stati jos!!4 din nou!! 2 trimis de
( 8 feb 2010, 19:03:33
Din pacate pentru dvs., domnule "jurnalist" CRITIC, eu de obicei stau cu cartea in mana, nu ca dvs., doar cand sunteti provocat. Dar se pare ca ORGOLIUL este mult prea mare! Gramatica academica pe care ati citat-o, aparuta sub denumirea "Gramatica limbii romane, vol. II, Enuntul", o cunosc destul de bine. La paginile enumerate de dvs. nu exista NIMIC care sa aiba de a face cu observatiile mele si cu atat mai mult care sa contrazica ceea ce am sustinut eu. Chiar nu inteleg de ce ati citat aleatoriu niste pagini fara nicio legatura cu "polemica" noastra. Pana la urma, in ce sens aveti dreptate?? Deosebirea dintre noi doi este ca eu sunt foarte sigur pe ceea ce sustin, in schimb dvs. n-aveti niciun fundament pentru ceea ce incercati sa demonstrati. Nici macar Gramatica academica nu va ajuta. Succes in continuare!!!
3.3  RE: Stati jos!!4 din nou!! 2 trimis de
( 8 feb 2010, 20:12:44
Inseamna ca habar nu aveti sa cititi sau nu puteti intelege ceea ce cititi. In aceste conditii, dialogul nostru s/a incheiat. Se vede ca sunteti rau intentionat si nu vreti sa acceptati ca ati gresit.
3.4  RE: Stati jos!!4 din nou!! 2 trimis de
( 8 feb 2010, 20:57:25
Faptul ca inca va mai raspund demostreaza ca nu sunt rau intentionat si ca am multa rabdare cu persoanele mult prea orgolioase. Intotdeauna mi-am recunoscut culpa daca mi s-a demonstrat ca nu am dreptate, ceea ce va recomand si dvs. Orgoliul chiar nu ma caracterizeaza. Dar dvs. nu mi-ati demonstrat absolut NIMIC pana acum. Eu cred ca dvs. n-ati citit acele pagini enumerate ca sa realizati ca nu au NIMIC de-a face cu chestiunile gramaticale discutate de noi. Va rog sa-mi citati exact paragraful din Gramatica academiei care imi anuleaza cele doua observatii!!! Dar evident ca nu aveti ce cita, pentru ca unora le place sa vorbeasca in plus si fara acoperire, negandindu-se ca mai exista si persoane care pot verifica orice informatie postata intr-un comentariu. Mult succes in continuare!!!
4.   Constatare trimis de
( 8 feb 2010, 19:13:47
Vai, vai, am aflat ca mama prea luminatei ministrese Udrea este din Malini. Chiar ma gandeam de unde a venit pricopsita asta, avand atat tupeu. Normal, din Moldova, ca si Andreea Marin si Mihaela Radulescu. Macar astea 2 nu s-ar gardu asa de des.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei