Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 feb 2010 - Anul XV, nr. 31 (4322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Euro s-a apreciat uşor luni faţă de dolar, revenind pe creştere de la minimele de vineri

Luni, 8 Februarie 2010 (14:35:34)

Euro s-a apreciat uşor luni faţă de dolar, urcând cu 0,2% pe pieţele europene după scăderile din debutul zilei, pe fondul unei schimbări de atitudine a investitorilor, care s-au reorientat către activele mai riscante, renunţând la siguranţa monedei americane.

Moneda euro a început săptămâna în retragere, coborând cu 0,3% faţă de dolarul american, la un curs de circa 1,36 dolari/euro, aproape de minimul ultimelor opt luni şi jumătate, din cauza temerilor legate de problemele fiscale ale unor state din zona euro, transmite Reuters.

Totodată, piaţa a fost influenţată de incertitudinile legate de potenţiale măsuri de taxare suplimentară a băncilor luate în considerare de autorităţile din mai multe state importante pe scena economică mondială.

Traderii susţin că investitorii sunt sceptici cu privire la asigurările date în weekend de liderii G7 privind situaţia Greciei, şi că fiecare creştere a euro, oricât de timidă, este percepută drept o oportunitate pentru vânzare.

Miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din statele G7 nu au emis o nouă poziţie sau noi puncte de vedere cu privire la problema valutară, însă ideea de taxă globală asupra băncilor a câştigat teren, guvernele ţărilor dezvoltate dorind să-şi recupereze banii plătiţi pentru salvarea sistemului financiar de la colaps.

Discuţiile de la sfârşitul săptămânii trecute au amintit pieţelor de reformele dure propuse în luna ianuarie de preşedintele Statelor Unite, Barack Obama.

În acest context, euro a coborât cu 0,3%, la 1,3637 dolari pe unitate, aproape de minimul ultimelor opt luni şi jumătate, de 1,3585 dolari/euro, înregistrat vineri.

Ulterior, euro a recuperat declinul şi se tranzacţiona, în jurul orei 8:41 GMT (10:41 ora României), în urcare cu 0,2% faţă de referinţa de vineri, la 1,3694 dolari pe unitate.

Moneda americană era totodată în scădere, indicele dolarului (care măsoară performanţele monedei faţă de şase valute de referinţă) coborând cu 0,3%. Yenul a pierdut o parte din câştigurile de la începutul zilei.

Moneda unică a pierdut circa 10% de la maximul ultimelor 15 luni, de 1,5145 dolari/euro, atins la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, din cauza temerilor legate de situaţiile fiscale ale Greciei, Spaniei şi Portugaliei.

Faţă de yenul japonez, moneda euro a pierdut luni 0,2%, la 121,81 yeni/euro, după ce a atins vineri 120,7 yeni, cel mai scăzut curs din ultimul an.

Scăderea euro din ultimele zile ar putea determina însă achiziţii masive din partea investitorilor japonezi.

Nippon Life Insurance Co, grup financiar japonez cu active de peste 500 de miliarde de dolari şi cea mai mare companie de asigurări de viaţă din Japonia, a anunţat că ar putea cumpăra obligaţiuni denominate în euro fără să-şi acopere investiţiile prin contracte de hedging, dacă rata cursului de schimb ar coborî aproape de 120 yeni/euro.

Compania a subliniat totodată că nu deţine titluri de stat emise de Grecia, iar problemele fiscale din zona euro nu i-au afectat planurile investiţionale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Euro s-a apreciat uşor luni faţă de dolar, revenind pe creştere de la minimele de vineri.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Euro s-a apreciat uşor luni faţă de dolar, revenind pe creştere de la minimele de vineri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei