Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 feb 2010 - Anul XV, nr. 31 (4322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un tată singur

A luat copiii de la stat, după ce şi-a găsit un loc de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean, tatăl a doi copii minori, a cerut Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava să-i dea copiii înapoi, acasă, după ce, tot el, cu ceva timp în urmă, şi-a adus copiii în Centrul de primire minori în regim de urgenţă, pentru că nu avea cu ce să-i hrănească.
Bărbatul este văduv, după ce soţia sa a decedat la doar 34 de ani, şi îşi creşte singur copiii de 11 ani. Ambii minori sunt la şcoală. Unul are 14 ani, iar celălalt 12 ani. Copiii locuiesc, împreună cu tatăl lor, într-o garsonieră de pe Mărăşeşti. Deşi niciodată nu au trăit în puf, până acum câteva săptămâni viaţa celor doi copii şi a tatălui lor părea să fie una liniştită, chiar dacă de multe ori lipsurile le aduceau şi mâhnire. Bărbatul avea grijă să aducă un salariu în casă. Punând la socoteală şi alocaţiile copiilor, reuşea să plătească cheltuielile şi să asigure strictul necesar.

 

A cerut ajutorul statului

Nenorocirea a venit atunci când bărbatul a fost înştiinţat că pentru câteva luni nu mai are de lucru. Disperat că nu va avea cu ce să-şi crească copiii, tatăl a apelat la Complexul de Servicii Comunitare Suceava, unde, în urma unei anchete sociale, cei doi minori au fost internaţi în Centrul de urgenţă. „Bărbatul a cerut, temporar, ajutorul serviciilor sociale, până ce va reuşi să-şi revină financiar şi va putea să-şi crească copiii, fără să-i chinuiască. În cazul în care bărbatul nu va putea să le asigure un trai decent copiilor, aceştia ar putea fi daţi spre îngrijire unei familii de asistenţi maternali, până ce tatăl va putea demonstra că poate să-şi crească copiii singur”, ne-a declarat, la momentul internării copiilor, Rodica Ilisei, şefa Complexului de Servicii Comunitare Suceava.

 

Din nou acasă

Ajunşi în grija statului, cei doi fraţi au fost consiliaţi psihologic şi li s-a asigurat hrană şi cazare. Tatăl copiilor a promis că în momentul în care îşi găseşte un nou loc de muncă îşi va lua copiii înapoi în familie. Aşa s-a şi întâmplat. După nici două săptămâni de când bărbatul cerea disperat ajutorul autorităţilor de a-i lua copiii, tatăl a înaintat o cerere către conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava pentru a-şi lua copiii în familie. „Copiii sunt foarte bine îngrijiţi, învaţă bine şi sunt ataşaţi de tată, mai ales că el a avut grijă de ei încă de foarte mici. Conducerea Direcţiei a fost de acord ca cei doi minori să plece în familia naturală, după ce tatăl a dat asigurări că şi-a găsit un loc de muncă şi va avea cu ce să-şi hrănească copiii. Cazul va fi monitorizat, în continuare, de personalul nostru. Am mai avut astfel de cazuri, în care, pentru perioade scurte de timp, unul dintre părinţi sau bunicii ne-au solicitat ajutorul cu privire la internarea minorilor, până ce îşi rezolvă anumite probleme, de cele mai multe ori de ordin financiar”, ne-a explicat Rodica Ilisei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A luat copiii de la stat, după ce şi-a găsit un loc de muncă.
 Vizualizări articol: 1710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
A luat copiii de la stat, după ce şi-a găsit un loc de muncă5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei