Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2009 - Anul XIV, nr. 286 (4272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Viceprimarul din Ştefăneşti, căutat de poliţie în legătură cu suspiciuni de mită electorală

Duminică, 6 Decembrie 2009 (15:17:17)

Viceprimarul din Ştefăneşti, Ioan Mihalcea, este căutat de poliţişti, pentru a da explicaţii în legătură cu împărţirea unor pachete votanţilor în cursul serii de sâmbătă, la locuinţa acestuia anchetatorii găsind duminică buletine de vot specimen, susţin surse judiciare.

Parchetul a preluat ancheta în acest caz, fiind declanşată urmărirea penală, precizează sursele citate.

Politiştii din Argeş au întocmit dosar penal pe numele viceprimarului oraşului Ştefăneşti, Ion Mihalcea (PSD), precum şi pe numele unui localnic, sub acuzaţia de mită electorală, după ce sâmbătă ar fi distribuit pachetete cu alimente alegătorilor din comună, susţin surse judiciare.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Argeş, poliţiştii au fost sesizaţi, sâmbată, că în oraşul Ştefăneşti şi în satul Valea Mare - Streaua reprezentanţii unui partid politic distribuie localnicilor pachete cu alimente.

"Echipa de cercetare a incidentelor electorale s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că un grup de persoane era adunat în faţa unui imobil din zona Streaua. La faţa locului au fost găsite două pungi din plastic care conţineau alimente, respectiv băuturi răcoritoare şi făină, dar şi fotografii ale unuia din candidaţii la Preşedinţie. În urma audierii, o persoană a declarat că cele două pungi au fost ascunse pe marginea drumului de către un minor cu vârsta de aproximativ 10 ani, a cărui identitate nu a putut fi stabilită. În acest caz au fost identificaţi doi principali suspecţi: viceprimarul oraşului Ştefăneşti şi un alt bărbat din localitatea Ştefăneşti, cărora li s-au întocmit dosare penale", se precizează într-un comunicat de presă transmis, duminică, de Poliţia Argeş.

La primul tur al alegerilor prezidenţiale, viceprimarul oraşului Ştefăneşti, Ion Mihalcea, a fost amendat pentru practicare ilegală a taximetriei, după ce a fost prins lângă o secţie de votare într-o maşină împrumutată de la un localnic şi în care se aflau mai multe persoane. În acest caz, poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili dacă a fost vorba despre turism electoral.

De asemenea, Poliţia Argeş a fost sesizată, sâmbată, că în nouă localităţi din judeţ, respectiv Câmpulung, Curtea de Argeş, Piteşti, Stolnici, Tigveni, Bascov, Mioveni, Stîlpeni şi Călineşti, au fost împrăştiaţi "fluturaşi" cu imagini ale primarilor localităţilor vizate, asociate cu imaginea unuia dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din turul doi. În acest caz au fost identificaţi doi suspecţi, ambii din localitatea Stolnici, care au fost amândaţi cu câte 4.500 de lei.

Organizaţia PDL Argeş a informat că viceprimarul din oraşul Ştefăneşti, Ion Mihalcea este acuzat de mită electorală, fiind declanşată urmărirea penală împotriva lui.

"Ion Mihalcea a fost prins sâmbătă seară, în jurul orelor 19.00, cum dădea mită electorală unor cetăţeni din localitate. Poliţia a fost anunţată la 112, au fost luate declaraţii ale martorilor şi există inclusiv probe video. Până la ora comunicatului de presă, nu ştim dacă se va lua măsura arestului preventiv. Precizăm că Ion Mihalcea a fost amendat şi în ziua primului tur de scrutin cu 25.000 de lei pentru încălcarea legii electorale", precizează PDL.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viceprimarul din Ştefăneşti, căutat de poliţie în legătură cu suspiciuni de mită electorală.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Viceprimarul din Ştefăneşti, căutat de poliţie în legătură cu suspiciuni de mită electorală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei