Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2009 - Anul XIV, nr. 286 (4272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Neamţ: Firmă de pază şi protecţie, contractată de PDL ca să asigure ordinea în secţiile de votare

Duminică, 6 Decembrie 2009 (15:47:22)

Mai mulţi primari din comune din judeţul Neamţ au sesizat că agenţi de pază se află în preajma secţiilor de votare, în urma verificărilor stabilindu-se că PDL a contractat o firmă de protecţie pentru a asigura ordinea în secţiile de votare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La al doilea tur de scrutin organizat pentru alegerea preşedintelui României în comunele Piatra Şoimului, Oniceni sau Costişa, o firmă nemţeană de pază asigură ordinea în zona secţiilor de votare.

Agenţii de pază au prezentat autorităţilor un contract încheiat între firma lor şi PDL Neamţ, prin care societatea de pază ar trebui să asigure "un climat de ordine" în secţiile de votare din mai multe localităţi din judeţ.

"La prima oră, cum am deschis secţiile de vot au şi apărut în faţa primăriei agenţii de pază şi de acolo s-au îndreptat spre secţiile de votare. I-am verificat cu poliţia, le-am chemat şefii la discuţii şi le-am explicat că nu au voie să facă aşa ceva. De comun acord am sunat la Biroul Electoral Judeţean Neamţ şi chiar am dat telefonul pe speaker ca să audă şi agenţii de pază că legea nu permite aşa ceva. Ei ne-au arătat un contract încheiat cu PDL Neamţ, prin domnul Gheorghe Ştefan, chiar aşa scria pe contract, şi că asigură paza secţiilor de votare, păzesc persoanele, că au mai existat incidente cu bătăi şi să nu se mai întâmple ", a declarat Neculai Nicorescu, primarul comunei Piatra Şoimului.

El a arătat că a vorbit şi cu judecătorii de la BEJ Neamţ şi a consultat şi legea, constatând că situaţia este în afara legislaţiei.

Primarul a menţionat că respectivii agenţi de pază nu au dispărut total din raza de acţiune a secţiilor de votare şi că au rămas în continuare prin preajmă, la 500 de metri.

Situaţii similare au mai fost constatate în comunele Costişa şi Oniceni, unde paza era asigurată de PDL Neamţ, prin firma de pază.

Primarul din Costişa consideră că situaţia este neobişnuită, în afara legii şi nu este necesară întrucât locuitorii comunei sunt paşnici.

"Este o firmă de pază care a încheiat un contract cu PDL, pentru a asigura paza secţiilor de votare. Nu i-a invitat nimeni, legea nu le dă acest drept, dar băieţii sunt în dispozitiv. Deşi le-am explicat că nu au voie să se implice, ei nu au plecat. Agenţilor firmei de pază li s-a comunicat că nu au atribuţiile legale să păzească secţiile de votare respective", a declarat Aurel Ciocănel, primarul comunei Costişa.

Preşedintele PDL Neamţ, Gheorghe Ştefan, a admis că firma de pază a fost contractată de PDL, spunând că acest contract a fost făcut "pentru a păzi electoratul de primarii PSD".

"Domnii primari de la PSD, în primul tur, au dosare penale pentru agresarea membrilor PDL, care la rândul lor au certificate medico-legale constatatoare. Nu am trimis agenţi de pază decât acolo unde primarii au fost agresivi. Aşa am făcut un contract cu o firmă de pază din Bucureşti şi la alegerile locale, în municipiul Roman unde primarul era de la PSD şi a ieşit un om de-al nostru. Nu vrem decât ca alegerile să se desfăşoare corect, iar oamenii să nu fie terorizaţi", a declarat Gheorghe Ştefan.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Neamţ: Firmă de pază şi protecţie, contractată de PDL ca să asigure ordinea în secţiile de votare.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Neamţ: Firmă de pază şi protecţie, contractată de PDL ca să asigure ordinea în secţiile de votare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei