Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2009 - Anul XIV, nr. 286 (4272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment DSV

Organizatorii unei vânători, în pericol după ce au intrat în contact cu vulpi turbate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe persoane care au participat la cea mai mare partidă de vânătoare organizată în judeţ după Revoluţie, pentru un grup de spanioli, sunt în pericol de a se fi contaminat cu virusul rabiei, Direcţia Sanitar Veterinară Suceava diagnosticând cu turbare două din vulpile vânate, la mai multe zile după ce acestea au fost împuşcate. Până să ajungă la laborator, cadavrele animalelor au fost manipulate de mai multe persoane, condiţii în care se încearcă identificarea tuturor celor care au atins vulpile turbate, pentru a fi supuşi urgent analizelor.
După cum a precizat doctorul Petrea Dulgheru, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, una dintre partidele de vânătoare, desfăşurată pe 29 noiembrie, pe fondul 33 Codrii Voievodesei din cadrul Ocolului Silvic Marginea, a dus, printre altele, la împuşcarea a patru vulpi.
Contrar procedurilor în vigoare, probele prelevate de la două vulpi au ajuns la laboratorul DSV după o zi şi jumătate de la împuşcare, iar altele abia după patru zile, timp în care animalele moarte au fost manipulate de mai multe persoane.
Cum s-a dovedit că două din cele patru vulpi erau turbate, s-a declanşat imediat o anchetă, pentru a fi identificate persoanele în cazul cărora există riscul contaminării cu virusul turbării.

 

Vânătorii spanioli nu ar fi intrat în contact cu vulpile

Doctorul Petrea Dulgheru a precizat că ar fi vorba de aproximativ şase-şapte persoane, din rândul celor care au participat la organizarea vânătorii, printre acestea neregăsindu-se şi oaspeţii veniţi din Spania (care au împuşcat la Suceava 40 de mistreţi, un urs şi cinci vulpi). Pe fir a intrat şi Direcţia de Sănătate Publică Suceava, pentru a monitoriza situaţia, care, deocamdată, este sub control.
Responsabili de trimiterea probelor la laborator erau angajaţii Fondului de Vânătoare 22 Codrii Voievodesei, organizatorii vânătorii.
„Atragem atenţia încă o dată privind iresponsabilitatea de care dau dovadă persoanele care ating cadavrele de vulpi fără a fi protejate, care le jupuiesc pentru a-şi însuşi pieile, înainte de a cunoaşte rezultatul analizelor pentru diagnosticul rabiei, expunându-se unui risc foarte mare de contaminare. Facem din nou apel la toate persoanele din judeţ să nu atingă, să nu jupuiască şi să nu ia în nici un fel contact cu acestea, având obligaţia de a anunţa urgent medicul veterinar competent teritorial”, este avertismentul transmis de Petrea Dulgheru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Organizatorii unei vânători, în pericol după ce au intrat în contact cu vulpi turbate.
 Vizualizări articol: 1320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Organizatorii unei vânători, în pericol după ce au intrat în contact cu vulpi turbate3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CINE DUCE VULPILE URGENT LA DSV trimis de
( 5 dec 2009, 18:28:53
Niste iresponsabili care de fapt sint TOTI incepind de la organiatorii vinatoarei si pana la prostanii care jupuiesc vulpile pt a le face de 8 Martie gulere de dama.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei