Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2009 - Anul XIV, nr. 286 (4272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD sesizează nereguli la vot în Bucureşti şi în judeţele Mureş şi Neamţ

Duminică, 6 Decembrie 2009 (15:16:30)

PSD acuză, într-un comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX, nereguli de vot în secţii din Bucureşti şi din judeţele Mureş şi Neamţ

Prezentăm comunicatul PSD

"BUCUREŞTI

• Duminică, 6 decembrie 2009, în Secţia specială de Votare nr. 815, din sectorul 4, a fost reţinută Veronica Toth, cu domiciliul în Drobeta Turnu-Severin, judetul Mehedinti, str. Brateş nr. 11, deoarece avea aplicate pe cartea de identitate două autocolante corespunzătoare turului I de scrutin pentru alegerea Preşedintelui Romaniei.

• În faţa Secţiei de Votare nr. 815 din sectorul 4 se află, şi după începerea procesului de votare, un steag electoral prin care cetăţenii sunt îndemaţi să voteze cu Traian Băsescu. Lângă aceste bannere sunt câţiva cetăţeni care atrag atenţia cetăţenilor asupra acestor materiale electorale, încălcând astfel dispoziţiile legale privind alegerea Preşedintelui României.

MUREŞ

• Alianţa politică PSD+PC Mureş a depus o sesizare privind organizarea unei diversiuni de către susţinători ai competitorului Traian Băsescu. Astfel, Alianţa politică PSD+PC Mureş atrage atenţia că în ziua votului pentru turul II al alegerilor prezidenţiale este posibil ca anumite persoane purtând haine (pelerine, geci, hanorace) cu inscripţia PSD+PC să încerce să ofere cetăţenilor produse alimentare, bani sau bunuri în vederea acordării votului. PSD Mureş nu a utilizat şi nu va utiliza astfel de practici ilegale în timpul campaniei electorale sau în ziua votului. Mai mult, conform informaţiilor deţinute, persoane îmbrăcate în aceste haine inscripţionate în acest fel pot apărea în înregistrari video care să compromită imaginea noastră, în sensul în care ar putea fi plasaţi în imagini dând bani, produse alimentare sau bunuri unor aşa-zişi alegători, pentru ca mai apoi materialul video să poată fi utilizat în scopul compromiterii. Cei care au pus la cale această diversiune au probat-o în seara zilei de 04.12.2009 în localitatea Deda sat Filea, unde mai multe persoane care purtau haine de culoare roşie cu inscripţia PSD au împărţit localnicilor aparate pentru cafea - filtre (defecte – n.n.), creând astfel diversiune în rândul electoratului din localitate. Alianţa politică PSD+PC Mureş îi roagă pe cetăţenii mureşeni ca în cazul în care vor fi interpelaţi de astfel de persoane sau dacă observă că se derulează un asemenea eveniment să anunţe de îndată Poliţia pentru identificarea şi pedepsirea celor ce se fac vinovaţi de astfel de diversiuni.

NEAMŢ

• Organizaţia PSD Neamţ a făcut o plângere la Consiliul Naţional al Audiovizualului, reclamând faptul că postul de televiziune 1TV Neamţ a difuzat duminică, 06.12.2009, la ora 10.30, emisiunea „Ediţie Specială”, moderată de Viorel Andrei, ai cărei invitaţi sunt Ştefan Gheorghe, preşedintele PD-L Neamţ, şi Gheorghe Popescu, fost Director General al ANL. În cadrul acestei emisiuni, cei doi invitaţi continuă să transmită mesaje cu conţinut electoral, avertizând alegătorii că de aceste alegeri depinde soarta proiectelor administraţiei judeţene şi locale, în sensul în care nu trebuie să schimbe Preşedintele României şi Guvernul României. În opinia celor doi invitaţi, schimbarea structurii de conducere a acestor două instituţii dechivalează cu moartea proiectelor pe care şi le-au propus. De asemenea, pe croll continuă difuzarea de mesaje electorale având şi un pronunţat caracter calomnios la adresa unor persoane care nu candidează la funcţia supremă în stat.

În fapt, în data de 06.12.2009, la sediul PD-L sectorul 1, situat lângă Podul Grand, vis-a-vis de Secţia de votare nr. 42, membrii PD-L împart pachete cu mâncare cetăţenilor din zonă, pentru a vota cu Traian Băsescu.

Reprezentantul nostru în biroul electoral al secţiei de votare a sesizat acest aspect preşedintelui, care nu a luat nici o măsură pentru desfăşurarea procesului de votare în condiţii legale. Precizăm că în conformitate cu dispoziţiile art. 26 indice 4 alin. 1 din Legea nr. 370/2004, cu modif. şi compl. ult., „oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze un anumit candidat precum se pedepsesc cu inchisoarea”.

Faţă de cele de mai sus, va solicităm să luaţi act de această încercare de fraudare a alegerilor de către PD-L şi să sesizaţi organele competenţe pentru a luă măsurile legale ce se impun.

În fapt, în ziua de 06.12.2009, candidatul Traian Băsescu s-a prezentat la vot, iar în secţia de votare respectivă, în prezenţa tuturor televiziunilor care erau prezente pentru a prelua imagini, a declarat că „îi salută pe toţi cei din Sânnicolau Mare”.

Conform dispoziţiilor art. 26 indice 1 lit. t) din Legea nr. 370/2004, cu modif. şi compl. ult., constituie contravenţie continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, respectiv după data de 05.12.2009, oră. 700,, precum şi sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secţiilor de votare, să voteze sau să nu voteze un anumit candidat.

Declaraţia data în localul secţiei de votare de către candidatul Traian Băsescu constituie un îndemn adresat alegătorilor să îl voteze, faptă fiind sancţionată de Legea pentru alegerea Preşedintelui României, după cum am menţionat mai sus.

Totodată, va invederam fptul că prin difuzarea acestei declaraţii, posturile de radio şi televiziune publice şi private favorizează candidatul Traian Băsescu, în cursă pentru Preşedinţiale, prin încălcarea prevederilor art. 18 alin. (2) din Legea nr. 370/2004, cu modif. şi compl. ult., conform cărora aceştia sunt obligaţi să asigure desfăşurarea unei campanii electorale echitabile, echilibrate şi corecte pentru toţi candidaţii.

Faţă de cele de mai sus, va solicităm să luaţi toate măsurile legale ce se impun pentru a nu se mai difuză pe canalele de radio şi televiziune această declaraţie, care este contrară dispoziţiilor legale privind alegerea Preşedintelui României.

În data de 06.12.2009, dl. Coman, consilier al PD-L, utilizează două taxiuri având nr. de înmatriculare B-89-GGA şi B-92-NIV, pentru a transporta agatori din Sos. Alexandriei la Bragadiru, pentru a vota cu Traian Băsescu. Va precizăm că la oră 13.30 se efectuă al patrulea transport de acest gen.

Vă solicităm că în vederea desfăşurării unor alegeri legale, să luaţi toate măsurile ce se impun pentru a identifică autoturismele mai sus menţionate, pe conducătorii acestora precum şi pe cetăţenii transportaţi, pe care să îi sancţionaţi pentru faptele săvârşite".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD sesizează nereguli la vot în Bucureşti şi în judeţele Mureş şi Neamţ.
 Vizualizări articol: 706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PSD sesizează nereguli la vot în Bucureşti şi în judeţele Mureş şi Neamţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei