Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2009 - Anul XIV, nr. 286 (4272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


„Viaţa merge înainte”!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Titlul de azi e pus între ghilimele întrucât este un citat din filosofia de gazon a clasicilor gândirii cu mingea la picior. Spuneţi drept, aşa e că aţi auzit chestia asta după fiecare înfrângere, ratare, eşec (că nu-mi mai ajung pleonasmele....) din ultimii 10-12 ani?... că până atunci parcă mai avuseserăm, preţ de alţi vreo 10 ani, şi niscai „succesuri”?
Miercuri, oarecum stârnit de calculele din „Gazeta Sporturilor”, conform cărora toate cele 4 echipe ale noastre (mai) aveau şanse de calificare, am stat ca de obicei călare pe cele două televizoare puse unul peste altul, să văd dacă Fener bate (sau măcar trage cu dinţii de-un egal favorabil, desigur, Stelei, căreia nu i-ar mai fi rămas decât să-i bată şi ea, la spartul târgului, pe aceiaşi olandezi!) în Olanda, astfel încât chestia asta, completată de victoria Stelei la Tiraspol, să-i fi dus pe ai noştri fix în „primăvara europeană”. Până la un punct, totul a mers cum trebuia: turcii, cu „turcul” Roberto Carlos sclipitor ca-ntotdeauna şi cu un portar adevărat (chiar dacă sărit binişor de suta de ani) între beţe, au câştigat cu voioşie un meci chiar de fotbal, chiar în Olanda. Acolo unde, dacă vă amintiţi, Steaua parcă reuşise şi ea să treacă de vreo două ori centrul terenului. Lucru pe care l-a reuşit şi în Moldova, pardon, în Republica Transnistreană, a cărei campioană, Sferiff Tiraspol, e de fapt campioana Moldovei! Hai că suntem tari: ne-a bătut (căci ce altceva e egalul -dublu!, că nici la Bucureşti n-am fost mai breji – ăsta de la Tiraspol decât o înfrângere umilitoare?) o echipă care joacă în altă ţară decât a ei!! Cât despre ce ne-a fost dat să vedem pe ecrane, pare mai degrabă o comedie, un circ: o panaramă de portar care îşi bagă singur în aţe o minge nici măcar şutată (continui să cred că negrul ăla a atins mingea cu talpa mai degrabă decât cu şpiţul), un fundaş numai fiţe şi gărgăuni (Rada) care se pune pe driblat (că le şi are al dracu’ cu asta!) la 20 de metri de poartă şi, desigur, pierde mingea care doar întâmplător (că aveau şi transnistrenii proştii lor!) nu ajunge tot în aţe, tot el reuşind să trimită în corner o minge pe care a vrut să o şuteze spre centru (dacă era 1 metru mai la dreapta ieşea autogolul anului), un „născut talent şi mort speranţă” (Bicfalvi) care de la debutul lui senzaţional şi până acum a reuşit să acumuleze doar slănină, oricum nu tot atâta cât Baciu, pe care tremurau şuncile... I-aţi auzit după meci? „Viaţa merge înainte!” Şi fotbalul. Dar fără ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Viaţa merge înainte”!.
 Vizualizări articol: 1080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Viaţa merge înainte”!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei