Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2009 - Anul XIV, nr. 285 (4271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Mămăliga explodează. Dar prostia?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultimele sondaje de opinie privind voinţa populară asupra votului de duminică indică un câştig evident pentru candidatul Geoană. Candidatul Băsescu, o spune chiar sondajul comandat de partidul său, pierde. De aici, o imensă agitaţie în tabăra numită portocalie. Purtători de cuvânt nervoşi, agitatori politici care-şi ies rapid din fire, aruncarea pe piaţă a fostei recuzite utilizată în lupta de clasă. Vin mogulii, un fel de moşieri noi, Antonescu, Geoană şi Johannis sunt, cum scrie un ziarist devenit prin sprijinul Cotrocenilor europarlamentar, o ”bandă criminală” care confiscă Revoluţia. Revoluţia, înţeleg, este înfăptuită, a fost înfăptuită exclusiv de eroul revoluţionar Traian Băsescu. El a luptat la Timişoara, el a ţinut piept în Piaţa Universităţii din Bucureşti tancurilor care sfărâmau baricada, el a fost primul care a ridicat steagul găurit în zona liberă de comunism a României. Nu, nu era sub pat la Revoluţie, iar primul său drum nu a fost la sediul securităţii din Constanţa pentru a şterge nu ştiu ce urme. Era sus, pe elicopterul cu care fugea dictatorul, pentru a fi sigur, Rambo viteaz, că viitorul împuşcat va fi împuşcat. Portretul acesta, pe cât de eroic pe atât de fals, este fluturat de mici grupuri de agitatori la Timişoara, Bucureşti, Braşov. ”Azi, în Timişoara, mâine-n toată ţara”, se scandează, întocmai ca-n decembrie 1989. Dar ce s-a petrecut? Păi pierde Băsescu, iar dacă pierde este, cum declară ritos doamna Udrea, ”lovitură de stat”. Cum să fie lovitură de stat dacă aşa votează majoritatea? Este, fiindcă ce înseamnă în zilele noastre majoritatea? O masă nelegiuită care împiedică demersul patriotic al domnilor şi doamnelor EBA, Băsescu, Videanu, Berceanu, Boc de reformare a României şi transformarea ei în expresia sublimată a unei grămezi de bani. Pentru şcoli, pentru autostrăzi, pentru viaţă mai bună pentru ”români”? Pentru viaţă mai bună pentru aceşti câţiva români. În consecinţă, cei care votează Geoană sunt, în logica portocalie, fiindcă şi logica a căpătat culoare, părtaşi la lovitura de stat.
Manipularea grosolană, era să scriu care se petrece în aceste zile, dar minţeam, manipularea grosolană care se petrece de cinci ani în România având ca ţintă şi masă de manevră proştii, adică pe mulţi dintre noi, continuă şi mai apăsat în aceste zile. Este fluturat pericolul comunismului adus de Antonescu şi Iohannis care nu contează că n-au fost membri ai partidului comunist. În spatele lor şi al lui Geoană stă pitit, ca un uriaş balaur, Ion Iliescu. Nu contează că Bunicuţa are 80 de ani şi iese pe la partid doar cu câte un sfat care, culmea, e chiar înţelept, nu contează că în viaţa publică merge doar la unele concerte unde Băsescu n-a fost văzut niciodată, iar la Ziua Naţională ascultă emoţionat imnul şi priveşte parada. Nu, moşulică ăsta vrea să reinstaureze comunismul împreună cu urmaşii puşcăriilor comuniste, într-o asociere pe care, noroc cu doamna Udrea, cu domnul Traian Ungureanu, o vedem în toată agresivitatea ei criminală. Nu iese Băsescu? Atunci dăm foc steagurilor, maşinilor, clădirilor, să nu mai rămână decât Băsescu şi poporul. Băsescu şi poporul în Piaţa Universităţii. Ce ne trebuie Parlament? Voi sunteţi majoritatea! Problema e care voi? Majoritatea, conform tuturor sondajelor, votează împotriva lui Băsescu.
Sunt informaţii că luni, dacă Geoană câştigă, se va pune în aplicare planul aşa-zisei revoluţii portocalii, care a nenorocit câţiva ani Ucraina. Băsescu nu se va lăsa scos din Cotroceni de votul popular. De altfel, popor pentru el şi clica lui înseamnă cei care-l votează. Cei care nu, sunt nişte nemernici. Ei trebuie biciuiţi în piaţa publică, traşi pe roată, însemnaţi eventual cu o stea în piept. Sărăcia, a fost şi reţeta utilizată de Hitler, este combustibilul cel mai nimerit pentru a face din mase masă incendiară. Mămăliga a explodat la noi după o jumătate de veac de comunism. Cineva încearcă în aceste zile, prin manipulări ordinare, să facă din prostie şi din prostime material exploziv. Nu cred că va reuşi. Dar atenţie, oameni buni, la ziua de luni!
PS : Băsesu şi poporul, de fapt Băsescu şi poporul lui. Cât de mare este poporul lui Traian Băsescu? Conform unor sondaje ar fi o treime din poporul României. Conform altora ar fi mult mai mult. Atât de mic încât într-o zi, care va veni curând, el aproape se va dizolva cu totul prins de alte griji şi alte speranţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mămăliga explodează. Dar prostia?.
 Vizualizări articol: 2136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 12 voturi
Mămăliga explodează. Dar prostia?3.7512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu cred trimis de
( 4 dec 2009, 12:42:05
Monitorule, iar te tii de minuni. Nu pot posta... Sau poate nici nu trebuie la acest articol...
2.   Nu trimis de
( 4 dec 2009, 12:43:03
Nu, nu cred ca explodeaza nici prostia, ca altfel nu stiu daca mai vedeam poza autorului acolo sus in dreapta...

3.   Nu 2 trimis de
( 4 dec 2009, 12:45:48


Adica Iliescu, Nastase, Mitrea, Hrebenciuc... toti astia nu au fost comunisti, nu sunt reprezentativi pentru PSD? Si tocmai partidul asta rosu, plin de comunisti, vrea sa tina discursuri in Piata Operei, adica in locul unde au murit oameni pentru ca noi sa scapam de comunisti?

Nu acolo trebuia semnata fituica, si nu de ziua nationala a Romaniei. Dar unii comentatori au, s-ar parea, niste ochelari rosii, de cal... Pacat.
4.   Nu 3 trimis de
( 4 dec 2009, 12:48:25
Dar cat de redusi la cap ne crezi? Adica Geoana asta pe care il lingi intr-un mod scarbos, plus Antonescu, au vrut sa semneze mazgaliturile lor fara valoare si sa preia din imaginea si din semnificatia Pietei Operei Timisoara, si mataluta nu vezi nimic in neregula in asta? Sunt convins ca daca Basescu era in Piata Operei in 1 Decembrie, acum turbai de furie si de flegme impotriva lui!

5.   Extra... trimis de
( 4 dec 2009, 13:53:39
Domnul cu nume de rachiu( rachiu extra poate stii daca n-ai sub 20 de ani) ar trebui sa stii si tu ca cei care voteaza PD-L nu sunt poporul sunt 30 % din aia ce merg la vot. Mai aveti 2 zile si nu mai auzim de voi!
5.1  RE: Extra... trimis de
( 4 dec 2009, 14:47:04
Hai, ca sigur poti mai mult.

Adevarul e ca Prostanacul a incasat-o serios aseara. Si conform ultimelor sondaje situatia e cam nasoala... Basescu 52%, Geoana 48%. Dintre cei care merg la vot, fireste, pentru ca ei aleg pentru toti. Aia de nu merg la vot, treaba lor.

Hai, mai toarn-un mitilic, si la multz ani!
6.   Presedinte trimis de
( 4 dec 2009, 20:31:14
Un presedinte trebuie sa aiba o anumita prestanta, detasare de lucrurile marunte, autoritate, sa impuna si prin persoana sa, sa ne reprezinte mult si bine in strainatate, sa viziteze alte state in vederea stabilirii de relatii de colaborare, sa fie ca un zeu care vegheaza asupra poporului sau sa-i fie bine,.... dar nu sa joace perinita in mijlocul multimii, nu stiu cum sa spun dar dintre cele doua rele trebuie sa alegem ce-i mai bun, si , ca si fost ministru de externe , cred ca d-nul Geoana ne v-a reprezenta mult mai bine decit actualul....sa fiu iertat daca gresesc, nu sunt politic de nici o culoare, ma gindesc doar la ce ar fi mai bun pentru tara....
7.   Avramescule... trimis de
( 5 dec 2009, 13:19:37
Din nou domnul Avramescu, care vine sa ne bage noua pe gat tampenii geoaniste. Nu ne intereseaza!

Citind totusi articolul, am observat aceeasi atitudine PSD: aceleasi atacuri si aruncarea propriei vine in gradina altuia. Ce zici de oameni agitati? Toata campania asta nu am vazut decat pesedisti frustrati care ies cu acuze, filmulete mincinoase, care intrerup oamenii din vorba, am vazut moderatori Realitatea (la antena nici n-am indraznit sa ma uit) care atacau orice om venea in emisiune din partea PD-L. Nu-l lasau sa vorbeasca, se purtau grosolan, etc.

Iar joi seara am vazut un Geoana numai bun de aruncat la cos, cu multe notite, cu incurajari gen "Fii optimist" pentru ca nici macar el nu credea ce zicea. Un geoana care a evitat raspunsul la 3 intrebari, iar la 2 n-a raspuns deloc sau s-a prefacut ca nu le-a auzit. Geoana frustrat, incoerent in gandire, acuzator si foarte bun recitator de poezioare.

Geoana care n-a stiut sa explice vizita l
7.1  RE: Avramescule... trimis de
( 6 dec 2009, 22:00:33
Draga dalia te asigur ca ai luat-o, cum vrei tu.

Te astept la 0744*********** sa vad daca musti si in realitatea naturala la fel ca in cea virtuala.

Il astept si pe extra.

Sa traiti bine HO HO HO!
8.   Jos palaria trimis de
( 6 dec 2009, 22:02:08
Maestre sa ne traiesti, iti doresc o judecata limpede si de acum incolo.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei