Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2009 - Anul XIV, nr. 286 (4272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secţiile speciale de votare la fel de aglomerate, timpul de aşteptare mai redus decât în primul tur

Duminică, 6 Decembrie 2009 (17:39:27)

Sute de persoane stau duminică după-amiază la cozi, în secţiile speciale de votare din Capitală, pentru a-şi exercita dreptul la vot, timpul de aşteptare variind între 40 de minute şi două ore şi jumătate, cei prezenţi apreciind că timpul de aşteptare este mai scurt decât în primul tur de scrutin.

Peste 250 de persoane, majoritatea tineri, aşteptau să voteze în secţia specială de votare de la Facultatea de Drept din Capitală. Cei care ieşeau din cabinele de vot declarau că pentru a străbate coada de câţiva zeci de metri au aşteptat aproximativ două ore şi jumătate, faţă de patru - cinci ore, cât a fost în urmă cu două săptămâni.

Alte aproximativ 150 de persoane, tot tineri, aşteptau să voteze la secţia specială amplasată în Căminul A6 din Complexul studenţesc "Leu". Doar 20 dintre tineri erau în interiorul căminului studenţesc, restul fiind nevoiţi să aştepte la coada formată afară. Tinerii care erau aproape de intrarea în secţia de votare au declarat că au stat la coadă aproape o oră şi jumătate.

Şi la secţia specială de votare din incinta Spitalului Caritas peste 100 de persoane au format o coadă pe patru rânduri aşteptând să voteze. Alegătorii afirmau că timpul de aşteptare era de aproximativ 40 de minute, faţă de două ore la primul tur de scrutin.

La Secţia specială de la Spitalul Colţea din Centrul Capitalei, alegătorii erau nevoiţi să aştepte aproximativ trei ore, pentru a-şi exprima opţiunile privind alegerea preşedintelui României.

Preşedintele Secţiei, Andreea Ghiţă, a declarat, pentru MEDIFAX, că durează mai puţin decât în primul tur de scrutin ca o persoană să voteze, întrucât este un singur buletin şi o declaraţie pe propria răspundere, referendumul fiind validat.

Din cele cinci cabine de vot funcţionează doar patru, din cauză că a dispărut cauciucul de pe o ştampilă de vot, situaţie semnalată şi consemnată într-un proces-verbal, conform legii.

Duminică după-amiază, aproximativ 200 de persoane aşteptau să îşi exprime opţiunea.

Preşedintele secţiei de vot a apreciat că la Colţea este aglomeraţie din cauza mediatizării excesive a secţiilor aglomerate, afirmând că la alte secţii speciale nu sunt cozi. Ghiţă a mai arătat că a afişat la intrarea Spitalului lista cu toate cele 34 de secţii speciale din Capitală, tocmai pentru a nu fi aglomeraţie.

Deşi oamenii aşteptau într-un şir de zeci de metri, unii alegători au rămas să voteze la Colţea, apreciind că alte secţii speciale sunt la distanţe prea mari.

Biroul de presă al Prefecturii Capitalei informa că până duminică, la ora 14.00, cele mai aglomerate secţii erau: în Sectorul 6 la Cămin A Leu Bd. Iuliu Maniu nr. 1-3 unde erau 200 persoane, la Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport (120 persoane), în Sectorul 1 la Gara de Nord P-ţa Gării de Nord (aproximativ 150 persoane), Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (aprox. 120 persoane), Aeroportul Internaţional Băneasa Bucureşti "Aurel Vlaicu" (aproximativ 100 persoane), Şcoala Generală nr. 1 Sf. Voievozi (aproximativ 100 persoane. la Facultatea de Drept, din Sectorul 5 erau aproximativ 150 de persoane.

La Autogara "Filaret" - SEctor 4 - erau prezente aproximativ 150 de persoane, în timp ce la Gara de Est - Sectorul 2 - se prezentaseră pentru vot aproximativ 130 de persoane.

Alte două secţii speciale din Sectorul 3 erau printre cele mai aglomerate la ora 14.00, acestea fiind cea de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" (aproximativ 130 persoane) şi de la Spitalul de Psihiatrie "Dr. Constantin Gorgoş" (aproximativ 100 persoane).

Aproximativ aceeaşi situaţie fiind înregistrată şi orele următoare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secţiile speciale de votare la fel de aglomerate, timpul de aşteptare mai redus decât în primul tur.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secţiile speciale de votare la fel de aglomerate, timpul de aşteptare mai redus decât în primul tur0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei